Sommarfin

Fixade till naglarna idag, så nu är de inte korta och tråkiga utan tjusigt sommarfina.

Vänster hand 090731
Vänster hand

Höger hand 090731
Höger hand. Min "svarta" nagel gjorde hon lite extra fin.

Jag är supernöjd! Fast jag kommer att få svårt att spela gitarr de närmaste veckorna, men det är det klart värt.

Date update

29-åringen var mycket trevlig. Det var inte svårt att prata med honom, men det blev en alldeles för kort date för att hinna tycka varken bu eller bä. En timme + satt vi på ett fik, sen sprang han vidare. Han ska på konferans i Uppsala och åker upp imorgon, och han hade tal och annat att förbereda och kände sig lite stressad att fixa klart det. Så det blev som det blev. Men han verkar som en bra kille och visst kan jag tänka mig att träffa honom igen. En nackdel dock. Han flyttar från stan i månadsskiftet augusti/september p g a nytt jobb. Det är inte det att det inte är omöjligt att åka dit, för det är inte allt för långt från hemstaden. Men det är aldrig smidigt med avständsförhållanden. I alla fall inte om man är mig. En fortsättning följer någon dag inom de närmaste veckorna.

Nu hör jag dock kudden ropa på mig, så det är väl bästa att jag går och kramar den innan den rymmer eller kryper in under sängen och surar.

Date

Ja, så var det dags för ytterligare en träff. Denna gång en 29-årig kille från hemstaden. Vi ska ses ner på stan vid 14.00 och ta en fika. Ska bli intressant att få träffa honom. Så nu är det bäst att jag går och kammar håret och letar reda på de där färgsakerna man lägger vid ögonen.

Ses och hörs senare!


Public enemies

Dagen tillbringades först på stan med PL. En ny bikini, ett linne och en ny parfym blev det. Jag är alldeles för lat för att fixa en bild, så ni får klara er ändå vare sig ni vill eller inte. Vi åt även lunch på Hot Aisa, en av favoritresturangerna när det kommer till luncher. Sen åkte jag hem en sväng och försökte fixa lite hemma. Men ni får en gissning på er hur det gick med det.

Vid 17.30 träffade jag MiS på SF och vi såg Public Enemies, Johnny Depps senaste film. Filmen baserar sig på den verkliga historien om John Dillinger och det sista månaderna av hans liv som bankrånare på flykt undan lagen 1933. Ja, han flydde väl inte direkt aktivt, men lurade polisen och Utredningsbyrån, som senare blev FBI, rejält. Jag gillade filmen riktigt mycket. Den var filmad i lite vag gulbrun ton, så man fick en känsla av att den utspelades för länge sen. Emellanåt var bilden lite skakig, så man fick känslan av att de rörde sig, att det var filmat på platsen just när det hände. Kärleksscen med antydan till sex, d v s den obligatoriska scenen, kändes lite väl typisk och kunde enligt mig klippts bort. Men det är nog bara jag som är lite allergisk mot sådant. Tycker att det räcker med att veta vad som händer, jag behöver inte se det. Ett stort plus var dock att hon hade ett nattlinne på sig hela tiden och man fick inte se något mera än att de kysstes och rörde vid varandra.

Men åter till filmen. Jag tycker att de fått till den mycket bra utan att överdriva. Jag gillade sättet de filmat filmen på. Första scenen och första bankrånet tillhör några av favoritbitarna i filmen. Johnny Depp passar bra som skurk med attityd och självsäkerhet. Christian Bale spelar agent Melvin Purvis och gör det mycket bra.

Kort och gott; En mycket sevärd film på bio

Middag, video och godis

På eftermiddagen fick jag samtal från LR. Han ville bara tala om att han mer än gärna antog mitt erbjudande om matdate, så vid 17.30 knallade vi ner till vår favoritrestaurang. Det blev trerätters för oss båda, och det var sååååå gott! Vi blev kvar i 2,5 timme eller något sådant. Vi satt på deras altan/uteservering och bara njöt av en härlig kväll i varandras sällskap. Efter maten med mätta magar, gick vi och hyrde en film och köpte lite godis. Hör liksom till när vi hyr film. Vi såg Yes man med Jim Carry. Den var riktigt rolig. Se den om ni gillar Jim Carry och gillar att skratta.

Nu ska jag sussa! Puss och Kramizar!

Fantasi är underbart

Pratade med en nätvän på Msn igår. Vi kom till slut in på en berättelse som hon, jag och några andra skrev ihop via nätet. Det var en helgalen och totalt orealistisk berättelse om ett gäng killkompisar och deras öden och äventyr under ett par månader. Vi fick alla vår egna favoritfigur som vi plågade och ombesörjde på bästa och sämsta sätt. Jag försökte t ex ha ihjäl min favorit ca 4 gånger. Han fick även sinnesförvirring och hamnade på mentalsjukhus helt ofrivilligt, vilket ledde till ett räddningsförsök av de andra. Och hans otroligt argsinta humör fick de andra att darra av skräck när han väl blivit arg. Berättelsen innefattade även en resa till Indien med flykt från polisstation samt en snabbvisit på en rysk flygplats. Kidnappningsförsök ingick också.

Jag har berättelsen kvar och har börjat läsa lite på den. Den är riktigt rolig i sin totala brist på verklighetsanknytning. Jag menar, en drog som förvandlar en långsamt men säkert till ett får, är inte direkt verkligt. Vi hade i alla fall otroligt roligt när vi skrev den. Skulle vara skoj att ge sig på något sådant igen. Synd bara att vi båda har tappat kontakten med de andra medförfattarna. För även om det inte är verkligt och blir roligare ju dummare och knasigare det blir, så är en skrivstafett ett underbart sätt att få sig ett gott skratt.

Träning

Det bästa med semester är som sagt att man kan göra lite som man vill vissa dagar. Det blev ingen tur på stan idag, men istället blev det ett pass på gymmet. Det var lite dåligt med motivationen idag, men jag tog mig igenom mitt träningsschema ändå, så jag är nöjd. Jag ska se om jag lyckas få tag på kompisen ikväll, så blir det stan imorgon istället. Eller på onsdag. Ett biobesök ska även hinnas med under veckan. Då är det Johnny Depps nya film, Public enemy, som ska ses.

God morgon!

God morgon älskade läsare! Det bästa med att ha semester, är att kunna planera vissa dagar som de kommer. Idag ska jag bara ner på stan och fixa några småsaker och äta. Ska även försöka dra med mig en kompis ner på stan. Kvällen kommer att ägnas åt film och WoW.

Vad händer hos er idag?

Nu är det äntligen min tur!

Goingar, raringar, sötnosar, pojkar, flickor, kvinnor, män, babes och barn i alla åldrar: Nu går jag på semester! Woho!!!!!

Biokväll med mamma

Fredag idag och imorgon jobbar jag min sista natt på mååååånga veckor. Jag ser verkligen fram emot denna semester. Har sprungit på ett litet miniproblem med boendet på en ort, men jag får väl skjuta trippen till staden ett par dagar helt enkelt. Så egentligen är det inga som helst problem, men min planering fallerade lite. Men det löser sig. Annars är det bara tre saker som ska införskaffas, och det är gjort på en eftermiddag eller två. Ev hinns det med en tripp till Halmstad innan nästa helg och U2-konserten också. Annars kanske det blir en låååång tågresa till Söderhamn istället. Så Halmstad lockar lite mera. Se om jag inte kan fixa de där sista grejerna på söndag och måndag.....

Annars är det bio idag som gäller. Mamma och jag ska gå och se Johan Falk. Jag gillade föregångarna och denna har fått bra kritik både av recensenter och biobesökare, så det ska bli skoj att se den. Mamma har förvisso inte sett de tre första, men de går ju att se som fristående filmer, vilket jag tycker är jättebra.

Om man skulle fixa lite lunch kanske.....

Jag är en sjusovare

Jo, det är precis vad jag var idag. Även om jag vaknade tidigare, så kom jag inte upp ur sängen förrän kl 19.00, så jag är verkligen en sjusovare idag. Anledningen till denna maratonsömn är gårdagen. Jag var uppe tidigit på morgonen, då min buss mot Mjölby avgick vid kl 10.15 och jag hade lite saker att fixa innan dess och jag avskyr att stressa. När jag sen kom hem på kvällen, så åt jag lite och vid 19.00 låg jag i soffan och försökte sova ett par timmar innan jag skulle vara på jobbet kl 22.30. Bortsett från telefonväckning vid ett tillfälle, så fick jag nog sova en två och halv till tre timmar tror jag. Natten på jobbet var inte den bästa direkt, och att jag var lite seg i skallen, gjorde inte saken bättre. När jag kom hem åt jag frukost och råkade somna i soffan strax efter kl 08.15. Satt nämligen och läste på text-tv det sista jag gjorde. Jag vaknade visserligen till någon gång under eftermiddagen, för jag vet att jag hörde brevbäraren, men jag vände mig bara om och sov vidare. Nu känner jag mig pigg och utvilad igen, så det var nog en väldigt välbehövlig maratonsömn.

Hemma igen

Först: Jo då, jag överlevde blodflödet och mår finfint.

Så idag har jag gjort en dagstripp till Mjölby för att träffa en kille jag haft kontakt med på en datingsite. P var mycket snäll och trevlig, men jag saknar något. Det var inte det att vi inte kunde prata med varandra eller skoj, det kan vi. Men jag saknar något hos honom. Men men, man kan inte alltid få napp på första daten som jag fick i vintras. Sen att det gick åt pipan, är en helt annan historia.

Nu ska jag slänga mig i soffan och se på tv. Ska jobba inatt, så jag behöver sova lite, annars kommer jag somna i förpackningshallen

Over and out!

Jag är faktiskt lite nervös

Jag tror bestämt att jag är lite nervös. Satte rakhyveln i huden och nu har jag ett fint litet sår nedanför höger knä. Så typiskt mig. Lyckades även med ett litet skärsår på vänster knä. Ja ja, ny rakhyvel och lite, lite nerver är tydligen ingen bra kombi när jag håller i hyveln.

Annars ser jag fram emot dagen. Det ska bli spännande. Just nu tittar t o m solen fram mellan regntunga moln, men jag vete katten om jag vågar ta annat än tunna långbyxor idag. För sätter jag på mig en kjol eller shorts, så är det garanterat att det kommer att regna.

Nej, nu ska jag mata hungrig mage med frukost.

Pure love!

Mina nya sommar boots 090720

Mamma fyller år idag Hurra!

Med ett enkelt lite knapp tryck eller två, så var reklamkommentaren borta. Så på denna blogg har ni inget för eran reklam. HA!!!!!

Annars har dagen tillbringats hos mamma som blev ett år visare idag. Det var bror med familj och jag som var där. Hon hade gjort kycklingfileer i gryta, färskpotatis och mumsig kall sås. Till efterrätt fick vi muffins med Daim och Nobless på tillsammans med choklad- och vaniljglass. Mamma vet vad hennes barn tycker om och äter sig mätta på. Efteråt skrattade vi mest åt minstingens upptäcksfärd genom lägenheten och pratade. De tvåstörre varianterna av minivuxna, lekte och tittade sen på film. Hemåt fick jag cykla i lätt regn, men det var tillräckligt mycket av varan för att kjolen skulle bli blöt. Men det har varit en mycket bra och trevlig dag.


Och jag som trodde att solen var på väg hit

Ni får ett försök i att gissa dagens väder hemma hos mig. Gissa hur less jag och alla andra är på dig "lilla" regnmoln. Du får gärna låta det regna lite om nätterna, men om dagarna vill vi omfamnas av solen och hennes värme.

Lugn fredag

Det har blivit en ganska händelslös fredag. Tittade in hos min frisör vid 15.00 och toppade till håret och kortade luggen några millimeter, då den helst endast ville hänga i ögonen. Har funderat lite mera på mina semesterplaner, men tror jag fått ordning på det mesta nu. Ska ta mig en liten konjak lite senare och se på film. Hittar jag ingen sevärd på Canal + eller någon annan kanal, blir det dvd-hyllan.

Vad ska ni hitta på?

Ha en foortsatt skön fredag!

Fika på Waynes

Idag var det till att vakna med klockan. 13.30 talade den om för mig att det var dags att gå upp, så det var bara att gå upp. Dusch, lunch och hårkamning hanns utan problem med tillsammans med påklädning och lätt sminkning innan jag skulle träffa MiS på Waynes Coffee. Och eftersom det regnade, så skippade vi prommenaden runt sjön mitt inne i staden och fikade istället. Vilket var jättetrevligt! Jag gillar MiS skarpt. Man kan inte tro att det skiljer 10 år mellan oss, vilket känns jättebra. I vissa aspekter har hon kommit längre i livet än vad jag har. Innan vi skildes åt, så bestämde vi att en fika på Jensens Böfhaus blir det nästa gång. De har nämligen mjukglassbuffé, och alla som känner mig, vet att glass är bland det bästa jag vet. En biofilm eller två ska även avverkas.

Nej, dags att leta reda på dammsugaren som gömmer sig i städskåpet i köket. Den är oerhört ljusskygg, men jag ska nog kunna övertala den att titta ut en stund.

En tisdag som alla andra

Imorse när jag rullade hem från jobbet, sken solen. Vem har snott min sol??!!!

Vaknade med ont i huvudet idag, vilket inte är något höjdare. Tror dock att jag lider av vätskebrist, då jag inte ens hade behov av att gå på toa när jag vaknade. Så just nu sitter jag och slurpar vatten ur vattenflaskan samtidigt som jag funderar på vad jag ska äta till lunch. Är väldigt sugen på kycling, så det blir nog det.

Annars blir det till att ta det lugnt idag. Ska städa det sista i badrummet, nämligen gallret till golvbrunnen. Isch.....

Uppdatering: Hade en mysigt, trevligt och långt mail att läsa på min rast inatt. Najs, najs.....

Vänta.....

Detta är inte nyttigt för min hjärna!

Jag = Glad

Hi hiii..... Jag fick svar på mitt mail medan jag tittade på Remington Steele på Tv4 Guld. Ska bli intressant och se om jag har ett nytt svar att läsa när jag vaknar imorgon.

Äntligen!!!!!

Ja, nu är det väl en 50 minuter sen jag fick det där mailet och svarat på det har jag också gjort. Detta kan inte vara bra för hjärnan..... Jag ser så fram emot att få träffa honom, då han lyckats fångat så pass mycket av mitt intresse. fortsättning följer.....



Vill även passa på att tacka för alla kommentarer under mitt inlägg om mina semesterplaner. Tack för ert stöd och jag tror att jag kommer få en suverän liten tur bara vädret är på min sida. I den mån jag kan, ska jag låta er få följa med under både road trip och pit stops.

Jag? Otålig? Inte alls.....

Jag skulle vilja påstå att jag är väldigt otålig just nu. Jag vill ha ett mail NU från dig!


Ice Age 3 och öl

Idag lyckades jag äntligen få tag på LR. Sabla golftokiga karl! Morr..... Så det är helt förlåtligt att jag ringde och väckte honom strax efter kl 12.00, då han låg i soffan och sov efter att kommit hem från morgonrundan på golfbanan. Jag övertalade honom snabbt till att gå på bio med mig ikväll, så vid 17.30 träffades vi utanför mig, vandrade ner på stan, köpte godis och hämtade sen ut biljetterna till Ice Age 3 med engelskt tal. Och vad vi skrattade. Jag brukar vara skeptiskt till uppföljare, men detta var en de hade lyckats med. Det händer lite då och då att filmmakarna lyckas med det konststycket. Så har du inte sett3:an men gillade de två första Ice Age-filmerna, är det ett måste att se denna. Jag tror bestämt att mina mungipor stannde kvar i uppe vid öronen. Ja, nästan i alla fall.

Efter filmen gick vi till Bishop Arms och drack en öl. En nachokorg hamnde visst framför oss, och den glufsade vi i oss relativt fort. Och mera skratt blev det. Vi har så skoj ihop. Tänk om alla hade en bästa vän av motsatt kön som jag har i LR. Då skulle världen vara lite lyckligare tror jag.

Jag = Knäpp?

Ja, det är det nog många i min omgivning som undrat under en kortare period, men samtidigt har de tyckt att jag är lite tuff och cool. Och på vägen hem från Västerås i tisdags, så fick även mor och bror veta mina semesterplaner och jag är nu officiellt utsedd till knäppgök. Ja, det är i alla fall va de tycker. Men så tycker jag också att vissa medlemmar i min släkt är stela och har tunnelseende.

Så vad har jag då hittat på? Jo, jag ska ta mig till Nyköping och Västerås under semestern på moppen. Tält och sovsäck har jag sen tidigare, och en helt suverän karta har jag fått av en kompis som har motorcykel, så jag lätt kan undvika motorvägar och få åka på rekommenderade mc-vägar. Dessa vägar är i stort sett aldrig motorvägar eller motortrafikleder, utan vanliga riksvägar med vacker omgivning och ingen tung trafik. Bo ska jag göra på campingar och hos kompisar. Kommer det ta sin lilla tid att åka? Jo men visst, men det är ju lite det som är charmen.

Om hade jag sagt att jag skulle packa en cykel och cykelkärra, hade nog folk inte reagerat så mycket. Jag har ju trots allt cyklat norra Gotland runt med vänner. Och då brukade vi avverka 5-10 mil om dagen. Sen att vi inte cyklade varje dag, det är en annan historia. Jag kommer inte att sitta på moppen varje dag. Och inte heller hade någon reagerat om jag haft mc-kort och gjort denna lilla road trip. Vissa är verkligen fantasilösa.

Packningen kommer inte att bli något problem. Ett par sadelväskor över bakre delen av sadeln, och sen spännremar till tält och sovsäck som kommer att sitta fast framför topboxen. En ryggsäck kommer jag kunna ha på ryggen, och en liten väska med plånbok och så, kommer jag att ha under sadeln. I topboxen kommer ett regnställ ligga. Även kameran kommer att få plats, jag lovar. Jag behöver inte ha med mig direkt mycket, så det blir bra. Jag har redan förvarnat vännerna att jag vill låna deras tvättmaskin när jag kommer till dem.

Jag ska även en tur till Stockholm när jag ändå är i Västerås, men dit åker jag tåg eller buss.

Jag ser verkligen fram emot denna road trip med kitty, eller Blå blixten som min kusin kallar henne, och hoppas att solen har förbarmande med mig. För skulle det vara så att det regnar, regnar och åter regnar, så tar jag tåget. Sad but true.....

Så är jag knäpp? Nej, men lite annorlunda kanske. Men jag trivs bäst så. Synd bara att vissa har tunnelseende och inte kan tänka utanför klara mallar.

Tack!

Tack för era kramar och tröstande ord! Tack så mycket från djupet av mitt lilla hjärta!

Den kryper bara närmre och närmre.....

Idag har varit en sån där dag när jag ena stunden varit lugn och glad, och andra stunden känt mig väldigt off och velat krypa ihop i ett hörn. Och begravningen kryper närmre, vilket jag vet påverkar mig en hel del. På tisdag är det dags. Åker upp på måndag morgon med mamma och brorsan till Västerås, och åker tillbaka till hemstaden på tisdagskvällen. Ska bli skönt att få ta ytterligare ett avsked av pappa, samtidigt som det är en tung händelse i en människas liv att gå på en begravning. Men det känns viktigt att vara där, även om jag vet att det kommer att bli en mycket svår stund. Men jag har ju familjen där, så det kommer att gå bra.

Jag har så många tankar och känslor just nu som jag försöker sätta ord på, men det går inge bra. Jag vet helt plötsligt inte hur jag ska uttrycka mig. Orden liksom fastnar i fingertopparna och kommer inte längre. Jag känner allt och ser allt så klart inne i huvudet, men längre än så kommer de inte. Kanske är det inte meningen att jag ska ge dem ett uttryck i skriven form. Kanske kommer det lite senare.

Sommarsolen skiner igen

Så där ja. Nu är ordningen återställd. Jag är frisk, ja mer eller mindre, solen skiner och nu är det inte många veckor kvar till semestern. Najs, najs, najs! Jag är dock lite försiktigt solen, men har varit ute en stund idag. Det var jätteskönt, vilket ni mer än kan förstå. Sitter just nu inne och avnjuter lite glass. Lite senare ikväll när solen blivit lite svalare måste jag dock till affären, för en veckas sjukdom har verkligen tömt kylskåpet ganska rejält.

Ha en fortsatt bra eftermiddag och kväll i solen!

RSS 2.0