Man är bäst som man själv är


Julbord på Hooks Herrgård

Idag har jag varit med familjen på Hooks Herrgård och ätit julbord. Familjen har detta år även utökats med en utbytesstudent, en 19 årig kille från Pennsylania. Det var god mat och vi hade ett par trevliga timmar där. JAg fick även reda på att min brorson på 10 år, tycker att hockey är skoj, så jag lovade honom efter att fått klartecken av mamman, att ta med honom på en lördagsmatch efter nyår. Naturligtvis ska vi komma dit så pass tidigt att han får stå vid staketet precis ovanför ingången till A-Stå, så att han inte får någon lång vuxen framför sig. Och självklart ska han få låna min finfina halsduk under matchen, för tröjan lär han mer än drukna i trots att jag har den minsta i vuxenstorlek.

Resten av denna lördag ska ägnas åt jobbet om några få timmar. Det är min jobbhelg denna helg. Vilket betyder att jag är ledig i nästa vecka, vilket betyder att jag ska börja städningen av lägenheten. Spisen och spisfläkten hade jag bl a tänkt ta itu med.

Nu ska jag se klart eftersändningen av natten NHL-match.

Ha en underbar lördagskväll goingar!

I'm a little bit sad.....

Just nu har jag matpaus så här mitt i natten på jobbet. Idag har varit en ganska bra dag, men med ett litet snöpligt slut.

När jag gått upp vid 13.30 (alldeles för tidigt egentligen) och gjort mig i ordning, så tog jag mig ner till Wayne's Coffee för att äta lunch. Medan jag mumsade i mig lasangen vid 15.00, så dök en ny killbekant upp och gjorde mig sällskap. Vi hade en mycket trevlig pratstund, så när klockan helt plötsligt var 18.00, så körde han upp mig till Kinnaprs. Det var alltså hockeydags och ikväll var det Timrå som kommit ner till oss för att visa vad de kunde.

Vilken match. HV ägde den totalt och avlossade skott på skott mot deras målvakt. I slutändan vann HV skotten med 53-20!!!!! Deras målvakt spelade hur bra som helst och Timrås backar tog hand om ev returer från honom, och de lyckades även döda ett gäng numerära underlägen. Det hela slutade med 2-0 seger till Timrå. Det känns verkligen orättvist, för HV spelade riktigt bra, men kunde av någon anledning inte näta helt enkelt. Tur för Timrå kanske, för annars hade nog matchen dött långt innan tredje periodens början. Hatten av för Timrå som krigade till sig en seger.

Natten på jobbet är riktigt bra. De maskiner jag kör inatt, flyter på riktigt bra och det är lugn och ro. Nu ska jag åter ut till dem.

Hoppas ni sussar sött och drömmer gott!

Spinning idag igen

Idag är det dags för spinning igen. Idag är det medel med CG som gäller. CG värdade jag för förra terminen medan jag läkte min axel, och jag måste erkänna att jag saknar hennes pass lite. Så det ska bli jättekul att få köra med henne idag. Jag är taggad till max!

Taggad!

Jag ser så fram emot ett pass med KB ikväll. Skivstång/Spinning är en himla go utmaning. På med vikterna på stången och köra järnet. Både ben och armar ska ömma i morgon!

Sen är det hockey ikväll igen; Frölunda-HV71. Hoppas killarna är revanchsugna och taggade ikväll efter matchen i lördags. Heja HV!


Ett gott skratt förlänger livet

Detta klipp kan jag titta på hur många gånger som helst för tillfället. Klippet är taget från Hockeyallsvenskan från matchen mellan Leksand - Björklöven den 17 november i år. Först gör den unge Henrik Andersen ett otroligt snyggt mål, men målgesten är det roliga. Han liksom bara försvann. Helt klart värt att titta på mer än en gång. Jag har valt att ta klippet från tv-sändningen, men det finns många kortare versioner på You Tube. Så jag hoppas att ni lämnar min blogg med ett leende nu, även om ni inte gillar hockey.

Regnigt värre

Idag vaknade jag vid 14 av att det regnade. Mys..... Sen ringde mobilen, bara att svara. Sen ringde jag själv ett samtal. Sen lade jag mig i sängen igen, vilket inte var så smart. Susanne i en säng när det regnar, slutar med att Susanne sover. Jag vaknade för kanske 20 min sen, d v s 16.50. Hoppsan! Men jag har sovit gott, och det får vara det som räknas idag

Fredagslyx

*Spinningpass
*Varmt bad med en liiiten kojak vid sidan
*Varmamackor med tonfisk och med rökt bog på
*En riktigt kall cider till mackorna
*En film
*Ytterligare en liiiten konjak med mörka mörka chokladlinser att mumsa på till

Ha en toppenskön helg vänner!

Livet är gött ibland

Mål av Davidsson, Hv-ledning och kexchoklad. Jag mår prima just nu!

Uppdatering kl 20.45:
Puistola, Melin och Lindström har också gjort varsitt mål. Mår ännu bättre nu!

Uppdatering 2 kl 22.41:
Om nu någon missat det, så gjorde även Thörnberg mål och HV71 vann till slut med 5-0 mot Färjestad, vilket gav en skön vinst på bortaplan

Aj, aj, aj.....

Träningsvärk är så skön på sitt sätt, men aj, vad ont jag har i armarna. Nedre delan av både triceps och biceps fick sig en rejäl omgång igår, vilket känns idag. Jag har även lite värk i fram- och baksida av låren samt främre delen av axlarna, men den är obefintlig mer eller mindre om man jämför. Bara en sak som att borsta håret är jobbigt *skrattar* Aja, mera styrketräning på fredag blir det.

Taggad får träningsvärk

Idag var jag grymt taggad inför kombipasset. Dags att äntligen få träna efter tre veckor. Tre veckor! Jag har verkligen haft grym träningsabstinens. Kommer till Friskis rejält laddad inför passet. KB var inte på plats, men det var däremot JM. Urkul! Härlig ledare med ett brett leende.

Precis innan jag blev sjuk, så hade jag bestämt mig för att det var dags att lassa på lite mera vikt på skivstång, d v s 2,5 kg till. Sagt och gjort, så gjorde jag det. Resultatet var att jag inte orkade många armhävningar alls. Varken på fötterna eller knäna. Fy vad klen jag kände mig. Men så kan det gå när man lassar på mera vikt.

På spinningen var jag så trött i armarna att de skakade trots att de va avslappnade och mer eller mindre utan tyngd, precis som det ska vara. Själva passet var svettigt skoj! Jag var så trött direkt efteråt. Ni vet, så där härligt trött som man kan bli efter ett pass.

JM har spinning på torsdag och skivstäng på fredag, så vi får se vilket jag kommer iväg på. Mera JM-pass blir det i fortsättningen i alla fall.

Men en sak vet jag: Jag kommer ha träningsvärk i armarna när jag vaknar imorgon.

Bye!

Krossa LHC!

Heja heja heja HV!

Ikväll är det Linköping som står för motståndet. Det brukar vara kul matcher att se, då det är derbymatch kan man säga. Men vi vet ju alla att HV kommer att vinna.

HV Blå är dem bästa!

Jag = Smart del 2

När jag vaknat idag, så var första punkten att gå till affären och handla, då jag inte hade någon lunch hemma. Jag plockade på mig mina varor, langade upp dem på bandet och tog av mig ryggsäcken för att ta fram plånboken. Jag letade i det fack den brukar ligga i, jag letade i stora facket och i själva ryggsäcken eller vad man ska säga. Ingen plånbok! Men åååhhhhh!!!!! Jag fick naturligtvis parkera kvittot, packa ihop varorna och ställa dem bakom kassan, medan jag gick hem och hämtade plånboken. Men fy va pinigt det var!


Jag = Smart

Adore: Jag hoppas att glassen var god :O)

Hur smart är det på en skala från 1-10 att glömma spinnskorna hemma när man ska värda ett spinnpass? Skorna jag fick med mig var mina vanliga gympaskor, vilket i och för sig funkade. Men jag hade lite taskig känsel i tårna efter passet. Kittade "skönt" i dem.

När jag kommit hem från Friskis, så duschade och åt jag innan jag åkte ut till brorsan. Där bjöds det sen på sen middag. Rostbiff i mumsig marinad och potatisgratäng samt sallad och annat gott. Jag berättade om lägenheten och vi pratade om en massa annat. Ja, och så umgicks jag med barnen förstås.

Nu är jag hemma för att byta kläder och packa om väskan, för jag har blivit inringd till jobbet. De satt och åt efterrätt när jag gick till bussen.

Sov gott och dröm sött goingar!

Äntligen

Äntligen är det dags att träna. Spinning medel står på schemat. Oh yes!

Fika och suprise visit hos mamma

Förmiddagen var alldeles för slö egentligen, men det var skönt. Surfade lite på datorn och såg på en film. Frukost åt jag någonstans där emellan. Vid 13.00 satt jag på En Italienare & En Grek och åt Black & White till lunch. Mmmm, mycket gott! Sen vandrade jag vidare ner på stan för att träffa en bekanting och ta en fika. Det slutade med att vi satt och pratade länge. Mycket handlade om hans uppbrott från hans flickvän, men det var helt ok. Alltid bättre att få prata om hur man känner och ventilera sina känslor än att stänga dem inne. Men vi pratade även om annat och vi hade det riktigt trevligt.

Vi kom att prata om faniljen och hur viktigt det är att träffa dem, så när vi skilldes åt vid 17.30, vandrade jag hem till mamma. Hon blev mycket glad över min lilla suprise visit. Hon var precis på vag att göra i ordning ett fotbad, men hon skippade det. För min del hade hon gärna fått ta det, men det gick inte tyckte hon. Istället frågade hon om jag ville ha kvällsmat. Och jag var som alltid inte sen att tacka ja. Mat är ju aldrig fel.

Varm korv och vitt vin
Varm korv och vitt vin kryddat med en tomat

Mamma och jag hade en jättetrevlig kväll. Jag säger varje gång att jag borde träffa mamma ofta, men ändå blir det inte så. Men det kanske är just det som är hela grejen. Jag gillar i alla fall min mamma så mycket. Du är bäst mamma!

Jag är en rabiat mygga

Nog för att jag fått höra att jag är många saker i mitt liv, som: pratig, snäll, omtänksam, virrig, knasig, inte riktigt riktig, inte sund på någon fläck, rolig, dum, egoistisk, busig, barnslig, envis och en hel del till. Men igår ansågs jag i egenskap som Kentfan vara rabiat. Och hur sjutton är man då? tänkte jag och tittade in på Saols hemsida för att hitta svaret. Och där stod det mellan rabblande och rabies, vilket kändes mindre betryggande. Rabiat betyder ursinnig, ettrig och inbiten. Men jaha, tänkte jag och skrattade. Och när jag talade om för personen vad det betydde, så sa han att jag kanske var en mygga. Men tack för den!

Enivsast vinner

Nog för att jag vill ha någon nära mig i livet, men denna förkylning ligger inte högt på min önskelista. Eller rättare sagt; Den finns inte med alls på önskelistan. Men jag är i alla fall bättre och skulle jag jobba inatt, vilket jag inte ska då jag är schemalagt ledig i ett par nätter, så skulle jag kunna jobba igen. Det är skönt att känna sig så pass pigg. Och eftersom jag är så pass pigg, så ska jag ta bussen förbi en kompis och lämna en film samt lite annat. Men det blir inge långbesök.

Sen blir det hem och vila mera. Imorgon är det äntligen hockey på hemmaarenan igen. Som jag har längtat!


Stackars lilla Gizmo

Har under kvällen fått veta att MS minstingkisse Gizmo är kvar på djursjukhuset. Igår när hon skulle bada honom, rev han henne ganska ordentligt, då det gjorde ont när hon lyfte upp honom. Idag på eftermiddagen fick hon en akuttid hos veterinären, då han inte blivit bättre över natten. Har för mig att hon sa att det var något med Gizmos tarmar. Hon får veta imorgon bitti om de ska operera honom eller inte. Misstänker att om det inte går att operera honom, så tas han bort.

Jag tänker på både dig och Gizmo vännen, och håller alla tummar och tår jag bara kan. Kramizar i massor!

Bättre tror jag bestämt

Det var nog ett smart drag att stanna hemma från jobbet inatt och ska så även göra inatt, även om jag nog skulle kunna jobba. Men det är bättre att vara borta en dag för mycket än en för lite. Jag vill ju ine sjukna om igen, för nu är jag trött på denna förkylning. Jag hostar inte alls lika mycket som igår och jag har inte haft någon riktig hostattack igen. Ni vet en sån där som får tårarna att rinna och man tror att man ska spy i samma veva som man hostar. DEM är riktigt sköna att vara av med. Låt oss nu hoppas att de håller sig borta.

Och känner jag mig pigg imorgon, ska jag ut en sväng. Hoppas att det inte regnar/snöar bara. Inomhus vill jag i alla fall inte vara. Illa nog att jag nu gått tre veckor utan träning och lider av härlig träningsabstinens.

Hur har er dag varit?

Sen sist

Jösses vad dåligt med uppdatering. Men men, det är jag i ett nötskal emellanåt.

Fredag: Ja, jag blev med lägenhet som sagt. Weee!!!!! Me happy! Åt lite gott på kvällen och bara tog det lugnt.

Lördag: Började dagen med att röja undan lite snabbt i lägenheten, då MR skulle stanna kvar över natten efter värdfesten på Friskis & Svettis. SEn kom MR på eftermiddagen och lite senare prommenrade vi ner till Friskis. Festen var som alltid, jätteskoj. Denna gång hade vi 80-talstema. Undrar vad det blir nästa gång? Kvällen avslutades på Harry's/Sliver. Vid 03.30 sov både jag och MR gott.

Söndag: Vi vaknade båda två kring 11-snåret. En härligt långdragen frukost i köket. Sen landade vi i min säng och närdade Facebook och andra platser på nätet. Vid 15-snåret tyckte vi det var dags för lunch, så då gjorde vi lunch. Någon timme eller två senare åkte MR hemåt till man och barn som var på väg hemåt från svärföräldrarna. Natten ägnades sen åt jobb.

Måndag: D v s idag, så har jag sjukanmält mig på jobbet, då jag har börjat hosta igen. Jag hostar emellanåt så tårarna rinner och jag tror jag ska spy. Bläää..... Men jag har ingen feber och känner mig inte ett dugg sjuk. Men det är inte lämpligt att vara på jobbet i mitt tillstånd. Ska bli intressant att se detta. Jag hemma för sjukdom utan att känna mig sjuk. Undrar just hur länge jag fixar det utan att få knäpp?


Städddags

Då jag får nattgäst är det väl bäst att jag tar tag lite i städningen. Inte alls mycket som behöver göras, så det är lugnt. Dammsugning av lägenheten och lite plock av disk i köket, så det är snart gjort. Med Bon Jovis fjärde skiva; New Jersey, på skön volym, så är jag snart igång.

Senare idag är det värdfest på Friskis. Vi börjar vid 15.00 och håller på tills vi tröttnar.

Ha en bra lördag goingar!

Min, min, min!

Så var det klart. Ytterligare ett tillägg bland ägodelarna har gjorts idag.

Jag har blivit med lägenhet!

Olidligt

Okej, jag är en otålig liten tjej emellanåt, och just nu är jag extremt otålig. Jag vill veta NU om jag fick det jag vill ha. Men nej då! Jag måste snällt vänta tills imorgon vid lunch. Extremt jobbigt!

Nästan där

Just nu sitter jag och håller mina mentalar tummar så hårt, att det nästan gör ont. Jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha!!!!!

Tittar runt

Jag tittar upp ur mitt lilla hål i marken. Marken är ganska jämn, men där borta ligger en sten. Lägger armarna i kors på marken och vilar hakan mot handlederna. Det är fridfullt och lugnt.

Jag tittar upp mot den gråa himlen och måste erkänna att jag längtar efter en vit vinter. Inge snö och slask mera, utan en vit, lagom kall och solig vinter.

Jag vänder mig om och ser en smått kaosartad bakgrund. Det är lite grann att reda ut. Jag vet i vilken ända jag måste börja, måtte det bara gå väl.

Jag vänder mig framåt igen och ser nya rum sakta ta form. De ligger inte alls långt borta, bara precis runt hörnet. Jag är nästan där, bara en liten bit kvar.

Jag lutar mig lite bakåt och tittar ner på mina fötter. De är ganska smutsiga och lite kalla. Borde dra på mig raggsockorna igen. Och leta reda på något varmt att dricka.

Jag tittar åter upp mot himlen. Den är fortfarande lika tråkigt grå. Jag saknar solen och höstens varma färger. Det kommer att bli kallt inatt.

Jag kryper ner i mitt lilla hål i marken igen. Här nere är det torrt och varmt, det är lugnt och stilla. Nere i mitt lilla hål kan jag ta vara på tiden, här känner jag mig trygg.


RSS 2.0