Valborgsmässoafton

Ja, den har jag tillbringat solo allena, men det har inte gjort mig ett enda dugg. Killen "leker" med polarna och lyssnar på hårdrock och häller öl i magen, vilket är helt ok för mig. Bra att han får lite kvalitetstid med dem. Själv har jag ägnat det mesta av dagen åt att redigera klart fotona från Guldkortegen. Avbrott har gjorts för lite sömn, ett läkarbesök, mat och chat med killen.

Jag har fått sån hemsk hosta helt plötsligt att jag fick ge mig denna gång. Jag är inte den som går til läkaren i första taget eller äter Alvedon eller liknande vid första symptomen. Har alltid varit sådan och kommer nog alltid att vara. Vilket i sig jag tycker är väldigt bra. Men igår kväll fick jag en så kraftig hostattack att jag trodde jag skulle spy och tårarna rann utmed kinderna. Fick en nästan lika kraftig i morse, så då var det bara att ringa. Fick två hostmediciner utskrivna, men då jag glömt kortet hemma, kunde jag bara köpa ut den ena. Och nu ikväll har jag fått ångra grymt att jag inte fick med mig den hostdämpande hem också. Men jag blir så djävulskt trött av den, så jag bestämde mig för att jag kanske skulle klara mig på den slemlösande, då det har varit mitt största problem. Men det blir jag som tar Kitty till sjukhuset och apoteket där imorgon förmiddag.

Sist men inte minst, tänker jag bjuda på lite flera bilder från onsdagens Guldfirande med HV71.

Heavy! Hell yeah!
Janne Niinemaa stannar och poserar för oss

Stefan Liv tar emot folkets jubel
Stefan Liv tar emot folkets jubel

Johan
Johan "Liket" Lindström lånade en supporters flagga och vandrade längst ut på scenen med den. Han var i toppform denna kväll

Dags för lagfotografering
Dags för lagfotografering. Undrar just vad/vem Kapten Davidsson räcker ut tungan åt?

Och här kan ni kolla in alla fotona jag lagt upp från denna underbara kväll.

Guldkortegen - Text och lite bilder

Onsdagen den 28 april kl 16.00 samlades vi en skara glada, NBS:are uppe vid vår lokal. North Bank Supporters står det för och vi är HV71:s officiella supporterklubb. Där skulle vi få träffa spelarna lite kort innan det skulle bli dags att åka i kortege med dem ner till Atollen mitt i centrala Jönköping för att de skulle få ta emot folkets jubel och tack. Spelarna dök upp vid 17.30. Vi fick inte vara inne i vår lilla lokal medan de signerade lite posters och fick sig lite till livs och något att dricka av NBS ledning och styrelse. Inte oss emot. Vi stod utanför och tog autografer och kort både när de var på väg in och ut ur lokalen. Själv lyckades jag haffa min favorit, Andreas Falk. Strax innan 18.00 åkte vi ner mot centrala Jönköping och trots det tråkiga vädret, det regnade, så std det folk utmed gatorna och tittade ut genom öppna fönster, och hurrade, sjöng och jublade när vi åkte förbi.

Nere vid Atollen var det en 25-30.000 människor om man får tro vissa tidningar. Om det så var, vet jag inte, men det var väldigt, väldigt mycket folk där som trotsat det tråkiga vädret. Vi supportrar som åkt med i kortegen, fick plats till vänster om mitten av scenen, så vi såg riktigt bra. Foton från det, kommer under morgondagen. Hade det inte regnat, hade nog killarna hållt sig kvar på scenen ett litet tag till efter spelarpresentation, småprat, dans och jubel samt lagfotograferingen. Kan meddela att vid strax efter 20.00 var min kamera blöt och full med guldkonfetti, precis som sin ägarinna. De sista korten bakom scen, tog jag med lilla digitalkameran, för jag ville inte hålla på och byta till lilla objektivet i regnet. Var illa nog att kameran var så blöt.

Blöt, lite frusen men mycket nöjd, vandrade jag in på Hot Asia poch beställde mat att ta med mig hem. Sen tog jag mig raka vägen hem, delade upp kameran i mindre delar på en torr handduk, duschade varmt och åt sen microvarm mat och bara satt i soffan.

Andreas Falk och jag
Detta är den enda "Idolbilden" ni kommer att hitta med mig. Men min favorit i HV71, Andreas Falk, kunde jag inte låta bli att fotas med efter att han signerat min tröja

Min signerade tröja
Andreas skrattade när han läste texten under sitt nummer, och sen signerade han den med ett leende

Mattias Tedenby
Mattias Tedenby, lagets lovande pucktrollare (bolltrollare heter det ju i fotboll)

Teemu Laine, mannen som satte guldpucken
Teemu Laine, mannen som satte den matchavgörande pucken uppe på Hovet i lördags

Per Gustavsson, kungarnas kung
Per Gustavsson, nr 7 som kommer att få sitt nummer i taket till hösten efter lång och trogen HV-tjänst. Han är kungarnas kung, han är 40 år ung.....

Flera bilder kan även ses här. Det kommer att komma upp flera foton här och där under morgondagen.

Och så ni vet, så verkar min kamera klarat regnet alldeles utmärkt. Tack för det! Nu ska jag krypa ner i sängen och sova, så man blir av med denna förkylning någon gång.

Rota i kartonger är skoj

Har börjat rota i de där sista kartongerna som bara väntar på att bli genomrotade. Hittade lite skoj i den senaste, d v s en massa foton. Var duktig nog att inte sätta mig att kolla igen dem alla, för då hade jag inte rört mig många millimeter till ikväll. Jag ska fortsätta att rota i ytterligare en kartong medan jag har ett halvt öga på Sverige-Tjeckien i LG Hockey Games. Också ett sätt att tillbringa en torsdagskväll.

Och ni som trodde att hockeysäsongen var över för min del, trodde fel. Detroit Red Wings är ju fortfarande med i Stanley Cup-slutspelet, så det är bevakning nattetid på det. Hoppas att kunna se nattens match på datorn, men det är inte klart ännu. Sen är det ju LG Hockey Games denna helg. SEnarelagt detta år p g a OS. Sen börjar hockey-VM nästa helg, så hockeyn får jag njuta av ett tag till. Gött!

Guldbilder och text från kortegen med HV71 igår, kommer de närmaste dagarna, men det är så mycket kort att gå igenom och kolla på. Vädret var ju inte det bästa för en amatörfotograf som mig. Men kul hade jag i alla fall. Nej, mot kartongen igen.

En favorit i repris

Efter en kommentar av Ms Hanna, en tjej vars blogg jag följde för längesen, men som inte bloggar längre, så tar vi en gemensam favorit i repris så här på sena kvällen. Imorgon eller övermorgon kommer bilder på guldpojkarna ifrån Guldköping.



Jeff Dunham - Achmed the dead terrorist


En kortis

Hemma igen efter en eftermiddag/kväll i regnet. FALK-ON tröjan är numera komplett och jag har fått min idolbild. Och en massa andra bilder. Hur bra de blev i regnet, återstår att se. Kameran ligger nu isärplockad på en torr handduk och jag ska hoppa in i duschen och värma mig. Sen väntar hemburen wok att värma min mage. Tack HV71 och alla andra för en toppendag i regnet!

Och Ms Hanna, va kul att se dig på min blogg igen! Depeche rules!

Helomvändning

Vid 3-snåret i eftermiddags lade jag mig under filten i soffan och tittade på film. Somnade precis som de senaste gångerna, och sov en bra stund. Typ 2-3 timmar. När jag sen vaknade, kände jag mig otroligt pigg. Visst var jag liiite småsnorig fortfarande, men ingen huvudvärk och ingen feber. Ville inte hoppas för mycket, men efter ytterligare några timmar, så var jag fortfarande lika pigg. Woho! Det är nämligen så att jag har fått en plats i kortegen med supporters och HV-spelare imorgon. Så vem vill vara sjuk då och lämna den platsen till någon annan? Inte jag i alla fall. Så håll alla era tummar och tår för att jag håller mig pigg och feberfri nu. Vem sjutton har tid att vara sjuk när något sånt här är på G?

God eftermiddag världen!

Ja, det kan man lugnt säga. Jäkla feber som inte ger sig. Host i alla fall mindre och är inte lika snorig, så det är positivt. Positivt är också att min aptit är mer eller mindre oförändrad, och att jag blir sugen både på det ena och det andra. Ska strax masa mig upp ur soffan för att koka pasta och värma matlådan jag plockade fram ur frysen igår. Undrar just vad jag ska äta imorgon? Har ingan flera matlådor i frysen. Skickade en inköpslista till mamma nyss, för jag orkar verkligen inte gå utanför dörren just nu. Jag vill bara att febern ska ge med sig, så jag får vara med och fira HV71 imorgon. Men med min tur, ligger jag väl totaldäckad imorgon också. Eller är det då jag knaprar Alvedon och beter mig som normalt folk för en kväll?

Kom precis på en sak jag glömde be mamma köpa, så jag får ringa henne.

Sjuk nu igen.....

Ok, det är bara att inse. Det blir soffan med täcke och kudde idag. Igen! Ok, jag vet att jag hade en tröja för lite på mig i lördagsnatt. Men att jag skulle bli så här dålig, ingick inte alls i planen. Sen inatt har jag nämligen börjat host som bara den. Och det går bara skräp på tv dagtid. Någon som har lust att komma förbi med lite filmer?

MS tävlar

Rösta på min väns bidrag till en ny framsida på Norrmejeriers mjölkförpackning.

Little sad.....

Detroit har glömt bort hur man spelar hockey :O( Och så dör sändningen. Fan va kul! *surar och slår på tvn istället*

Lets go Red Wings!!!!!



Och ni trodde hockeysäsongen var över! Inte då..... Nu kan man ju till 150 % ägna sig åt Detroits framfart i Nhl-slutspelet. Match 6 mot Phoenix och Detroit har chansen att avsluta serien ikväll. Dags att logga in och se matchen. Lets go Red Wings!!!!!

SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD.....

Fan va gött! Vi vann! HV vann! Vad vi ska fira inatt!!!!!

HV Blå är dem bästa!!!!!

Idag var jag, och många andra med mig, upp vid Kinnarps Arena, och sjöng för vårt lag på deras morgonvärmning. Det uppskattades av spelarna, och jag hoppas att det ger dem det där lilla extra de behöver tills i eftermiddag när pucken släpps inne på ett kokande Hovet. Vi vinkade även av dem, när deras buss tog sig mot E4:an för att svänga av mot Stockholm. Själv kommer jag och killen att se matchen hemma hos SaA. Hennes kille och några andra kommer också att vara där. Det kommer nog att bli riktigt skoj!

HV71 hemsideansvariga var och fotade och filmade på värmningen idag. Se bilder här och här, samt ett inslag här.

På vägen hem från Kinnarps, svängde jag förbi mamma. Vi satt och pratade en kort stund, då jag hade saker att fixa med här hemma innan det är dags för mig att bege mig till SaA. Men det var trevligt! Min mamma är toppen!

Nu har naglarna blivit snyggt mörkblåa igen, snyggaste tröjan hänger framme, kameran är laddad, och jag är redo för avfärd. Taggad som tusan!

HV Blå är dem bästa!!!!!

Depeche Mode

Woho! MTV visar en hel timme från en konsert med Depeche Mode. Synd bara att jag missat första halvtimmen. Men ååhhhh, vad jag ska njuta av nästkommande halvtimme.....

Min kvällsmat



Det blev en Grillbricka från Pallas Athena till kvällsmat nu när man varit duktig och spinnat dubbelt idag. Ska jag behöva tala om hur gott detta är?

Spinning x 2

Idag blev det dubbla spinningpass. JH messade mig på förmiddagen och frågade om jag kunde ta hans pass, då han var väldigt förkyld. Han har passet efter mig, så det var ju inga problem. MLs pass är kul. Fast har man ett pass i bena redan, så känns det ordentligt i bena. Vill inte veta hur det kommer att kännas imorgon eller på söndag. Kanske ska träna lite lätt, så man mjukar upp musklerna igen och slipper träningsvärken. För det kommer jag garanterat få, lilla otränade jag. Sjukdom och inflamerat knä sätter sina spår på formen.

Nej, nu ska jag se till att bli fräsch som en nyponros igen. Sen ska jag köpa hem lite gott käk medan jag ringer till mamma. Sen blir det hem och slappa i soffan resten av denna kväll.

Puss på er!

Ingen HV-klack i Hovet på lördag? En hämndaktion?

Detta går att läsa på Djurgården IFs officiella hemsida ikväll. Inlägget är publicerat 22.25 ikväll. Direkt efter att HV71 vann i Sudden death över Djurgården ikväll i final 5. Se nedan.



Ingen bortaklack på Hovet

Djurgården Hockey har som en direkt följd av händelserna i Ericsson Globe i final 3 fattat beslutet att inte ha någon bortaklack på plats i final 6 på Hovet den 24 april klockan 16:00.

I samband med final 2 i Jönköping misskötte sig delar av Djurgårdsklacken, något som resulterade i att Djurgården Hockey och HV71 fattade beslut om att inte ha någon Djurgårdsklack på plats i final 4 och 5. Det kom ett förslag från Järnkaminerna, med stöd av Djurgården Hockey, som skulle möjliggöra en Djurgårdsklack på final 5. HV71 lämnade dörren på glänt, men valde att inte gå vidare i sista stund.

När HV-klacken kom till Ericsson Globe i final 3 skedde flera förseelser av liknande karaktär som i final 2. Flera föremål kastades från HV-klacken ned mot personer på läktaren under. Bland annat ett ännu ej identifierat föremål som resulterade i en huvudskada som behövde sys på sjukhus, där den skadade personen behövde lämna matchen.

Med anledning av detta kommer HV-klacken inte att få några biljetter till final 6. HV71:s tilldelning av biljetter kommer att gå till styrelse och partners.

DJURGåRDEN HOCKEY



Detta är det beslut som fattades efter lördagens match i Kinnarps Arena, final 2. Beslutet meddelades på måndagen. Se nedan.



Ingen bortaklack i final 4 och 5

Mot bakgrund av lördagens tråkiga händelser i Kinnarps Arena har Djurgårdens IF i samråd med HV71 beslutat att inte tillgodose Djurgårdens supportrar med de 150 ståplatsbiljetterna som normalt står till deras förfogande. Beslutet tas för att kunna upprätthålla den säkerhetsnivå som krävs för besökare i Kinnarps Arena samtidigt som det skall ses som en tydlig markering att hockeyn och de båda föreningarna inte accepterar incidenter av det slag som inträffade i lördags.
– Beslutet har tagits i fullt samförstånd mellan Djurgårdens IF och HV71. Vi lägger den trista händelsen från i lördags bakom oss och fokuserar på de kommande avgörande finalmatcherna, säger Hans-Göran Frick, ordförande i HV71.

Detta är vad som står på Djurgårdens hemsida:


Ingen Djurgårdsklack i final 4 och 5

På grund av händelserna nere i Jönköping i lördagens SM-final kommer det inte att vara någon Djurgårdsklack på plats i final 4 och 5.

Under lördagens SM-final mellan Djurgården och HV71 i Jönköping kastades det saker mellan Djurgårdsklacken och närliggande sittplatssektioner. Bland annat kastades en papperskorg ned från Djurgårdsklacken och ett glas kastades upp i Djurgårdsklacken, som träffade en ung kille i ögat.

Djurgården Hockey och HV71 har på grund av dessa händelser fattat beslut om att inte ha någon Djurgårdsklack på plats i final 4 och 5 i Jönköping, som spelas på onsdag och torsdag. Anledningen är att vi inte kan garantera ett evenemang utan störningar för varken våra egna eller HV71:s supportrar.

Varför fattas det här beslutet?
Händelserna i lördags medför stora kostnader för Djurgården Hockey, både direkta kostnader för den skadegörelse som ägde rum och – mer allvarligt – indirekta kostnader i form av den skada det innebär att det kanske inte längre framstår som säkert att se Djurgården Hockeys matcher. I det läge som Djurgården Hockey är har vi inte råd med sådana här bakslag.

Djurgården Hockeys matcher har den här säsongen setts av närmare en halv miljon åskådare. Det här är första gången någon allvarligare form av ordningsstörning förekommit.

På våra 34 hemmamatcher den här säsongen har vi varit helt förskonade från allvarligare ordningsstörningar. Enstaka personer har avvisats på grund av för hög alkoholhalt, men allvarligare incidenter än så har inte inträffat.

Det har varit en bidragande orsak till att vi kunnat locka tillbaka många djurgårdare till Hovet, där vi den här säsongen bland annat sålt 12.000 familjebiljetter. Den utvecklingen kommer att brytas om vi börjar få ordningsproblem på våra matcher.

Därför är vi fast beslutna om att se till att det här inte bara var första gången, utan även sista gången, något sådant här inträffar. Därför vidtar vi de här åtgärderna så att resterande finaler förhoppningsvis kan spelas utan ordningsstörningar.

Nu lägger vi den här trista händelsen bakom oss och fokuserar istället på kvällens match, där 13850 åskådare kommer att skapa en stämning som hockeysverige aldrig sett maken till.

DJURGåRDEN HOCKEY



Det lustiga är att vi fick beröm av HVs ledning när vi satt i bussarna och skulle åka hem från Globen i måndags kväll. De sa att vi skött oss bra och att de var glada för det. Så vart går det hela ihop? Är det en hämnd för att vi vann matchen?

Jag vet att jag någonstans läste sen under måndagen att en liten dörr lämnats på glänt av HV, så att DIF kunde skicka ner noga synade supportrar till Jönköping och final 5. Men att det efter måndagens match blev stopp även på det. Om det beslutet kom under tisdagen eller onsdagen, minns jag inte tyvärr. Och mitt minne svikt mig, så ber jag om ursäkt.

Hur vida NBS misskötte sig under matchen på Globen, vet jag ingenting om. Jag vet att de som stod runt omkring mig längst fram, skötte sig. Men det är också allt jag vet. Självklart ska missöktsel straffas. Har vi under Globenmatchen kastat in saker på publiken, så är portningen förstålig. Men är det inte så, känns detta lite småaktigt.

Vidare tycker jag att en match avstängning för händelserna under lördagens match i Kinnarps Arena hade räckt. Djurgårdens supporterklubb skulle fått chansen att visa att man tagit varningen på allvar.



Jag ställer bara en undrande fråga. Jag är inte ute efter att skapa några rabalder. Jag tycker bara att offentliggörandet av denna nyhet kommer lite konstigt, med tanke på att HV precis hade vunnit final 5, och det nu står 3-2 till HV i finalserien. Varför har det inte framkommit tidigare under veckan att Djurgårdens ledning inte var nöjda med NBS uppträdande i Globen och ville stoppa oss från att komma till Hovet på lördag? Varför publiceras inlägget om det minutrarna efter HV:s vinst i final 5, knappt 40 timmar innan nedsläpp på Hovet?

Alla kommentarer måste godkännas av mig innan publikation, så skriver du inte sakligt din syn på saken, tar jag bort kommentaren. Jag är inte ute efter att starta något korståg. Jag bara undrar.....

Uppdatering: Har nu fått veta att HV, DIF och Hockeyligan ska ha möte angående detta imorgon bitti. Ska bli intressant att se vad de kommer fram till


JAAAAA!!!!!

Asså, denna finalserie kommer att ta kol på mina nerver och min puls. Efter att HV legat under med 0-1 mot Djurgården efter första perioden, så blir det 0-3 snabbt i början av andra perioden. Sen kommer HV igen, och 10 minuter in i andra perioden står det plötsligt 2-3. Innan perioden är slut, står det 3-3. Sent i tredje perioden gör Djurgården 4-3 och nu trodde vi nog att det var kört. Men så blir det kvitterat till 4-4, vilket står sig perioden ut. Men HV hade en farlig puck precis i slutet av tredje perioden, men den flög upp och över målet. Så det blev sudden death igen. 4 raka mot Djurgården i denna finalserie. Igår förlorade vi SD, men idag vann vi. Vilken känsla! Så jävla underbart!

Se Highlights här.

På lördag intar vi Hovet. Nu kör vi!

Kinnaprs Arena nästa!

Slut på soldyrkandet. Dags att tagga inför kvällens drabbning i Kinnarps. Dags att hjälpa killarna köra över Djurgårdpojkarna. Kom igen HV!

Soldyrkar lite

Sitter i solen på balkongen, spelar gitarr och dricker en kall cider.....

Förlust

Djurgården lyckades med en snygg passning få in pucken bakom Stefan Liv med bara 6 sekunder kvar av första sudden death-perioden. Det var tungt..... Lite orättvist med tanke på att HV, enligt mig, hade lite mera press på Djurgården i SD. Men, men..... Allt kan hända i hockey, och ibland studsar puckarna inte som man vill, utan som motståndarna vill.

Det var, precis som de tidigare matcherna, tajt och otäckt jämt. Utvisningar hit och dit, storspelade målvakter och farliga målchanser. Jag höll dock på att gå åt i slutet av tredje perioden när Andreas Falk landade på ryggen i anfallszon, och smått staplande tog sig till båset för egen maskin. Han spelade dock sen igen, så då var jag lung igen. Oavsett segrande lag, så var det en rolig match att se. Bättre finalserie kan man inte önska sig. Det enda jag önskar lite mera av, är tacklingar.

Sudden Death

Asså, jag kommer att gå åt innan denna finalserie är över. Omspolning av isen nu, och sen blir det sudden death. Igen! Hv har hittills tagit 6 av 6 möjliga i detta slutspel. Kan de ta en 7! Av hela mitt hockeyväsen hoppas jag det. Kom igen Hv! Uppdaterad: Detta mms skickades strax efter 22.00


Djurgården pressar

Två stökiga situationer framför Liv utredda, men fortsatt press av Djurgården. Nervöst som fan.....


Mååålll!!!!!

Adam Almqvist gjorde 2-1. JAAAA!!!!!


Kvitterat

Djurgården kvitterade precis till 1-1. Kom igen Hv!


Power Play

foto0070 (MMS)

Hv har sitt andra PP. Kan det mål igen tro?


Final 4

Så var äntligen onsdagen här och final 4 i slutspelet i hockey. Jag är taggad och laddad, och det ska bli så skoj! Det kommer bli en minst lika tajt och spännande match som de tre första har varit. Så det kommer att bli nerver i ostyr och andan i halsen ikväll med. Men om inte finalserien vore tajt och jämn, vore det ingen finalserie. Ska se om jag kan lyckas få till lite livebloggning idag med.

Mysig tisdagskväll

Denna tisdag har varit toppen! Jag var kanske inte så het och pigg när jag vaknade, vilket jag gjorde någon gång efter 11.30, men ett stort glas vatten i magen och slöande i soffan framför tvn, så var jag i full fart. Lunchen landade i magen först vid 15.15, men det var helt ok, då det äntligen var dags för ett pass med Skivstång/Spinning kl 17.00. Senaste tiden har det blivit varannan vecka bara p g a sjukdom. Och jag har inte kunnat köra fullt ut p g a ett knä som inte velat vara med. Nu känns knät bra igen, fast jag kör med lätta vikter fortfarande på benövningarna och kommer så göra resten av terminen, då jag måste låta det vara lite ifred nu. Spinningen kan jag däremot köra fullt ut på nu. Och visst körde jag en riktigt genomkörare idag. Kändes dock i benen under spinningen att jag inte kunnat köra lika hårt som tidigare i vintras. Men det kändes jäkligt gott!

Efter träningen skyndade jag mig hem, då killen skulle dyka upp kring 19-snåret, d v s jag hade ungefär en halvtimme på mig efter att passet slutat. Vi hade en mysig kväll med massor av prat och kram-mys. Vi har haft lite problem att få våra scheman att passa ihop den senaste tiden, men hockeysäsongen är snart över. Fan, vad jag kommer att sakna den. Men samtidigt ska det bli skönt, då mitt schema blir mera öppet, vilket kommer att betyda mera mys. Me likie!

Nu ska jag krypa upp i soffan med en sönderdelad chokladmuffins och vaniljglass i massor. Mmmm.....

Gillar oskarpt

Jag kan inte rå för det, men oroskänslan i magen vill inte släppa. Har haft den till och från sen i söndags eftermiddag/kväll. Den brukar inte förebåda något gott, och det gör mig ännu mera fundersam. Förhoppningsvis är det bara jag som har en alldeles för aktiv hjärna.....

God morgon Världen!

För ungefär en halvtimme sen vaknade jag till liv. Ont i huvudet och snorig..... Kul..... Huvudvärken beror nog mestadels på sömn- och vätskebrist, så det sistnämda försöker jag åtgärda just nu. Sova får jag göra inatt igen. Har fortfarande en så skön känsla efter gårdagen i kroppen. Får suga lite på den lite till, men imorgon är det en ny match och ett hungrigt och farligt Djurgården som kommer ner till Jönköping. Men det är imorgon det.....

Idag har jag bara några måsten som måste göras. Tvätta lakan, damsuga och träna. Sen är kvällen fri att göra något på. Jag vet precis vad jag vill göra efter träningen, så då får jag väl se till att det blir så. Nu ska jag se om jag kan hitta någon lunch, död eller levande.

Oj, oj, oj.....

Vilken match! Jag trodde mina nerver skulle gå åt på en enda kväll. Det var kamp här och där, puckar strax utanför stolarna på båda sidor av isen, det var taskiga bedömningar av domarna åt båda hållen, två otroligt duktiga målvakter och det var spännande in i det sista. Vi fick första målet med ca 5/6 minuter kvar av matchen. Mattias Tedenby lyckas få in pucken bakom Djurgårdens Gustaf Wesslau. Jubel från HV-fansen! Dröjde inte mer än 3/4 minuter, så hade Jimmie Ölvestad kvitterat. Häftigt att höra jublet från lite mer än 13.000 människor samtidigt! Sen var ordinarie matchtid över. Omspolning av isen, 15 minuters paus och sen Sudden death. Efter två HV-utvisningar och otäcka målchanser för Djurgården, så lyckades Johan Davidsson, Martin Thörnberg och Jukka Voutilainen avsluta matchen. Matchhjälte är den sistnämde. Vilket jubel!

Matchens negativa händelse: Att det slängdes in mynt, snusdosor och annat skräp på isen vid fler än ett tillfälle. HV:s ditresta supporterklack var i alla fall oskyldiga. Så tråkigt att saker som dessa ska hända. Det liksom förstör stämningen.

Dagens näst roligaste upplevelse, var när jag var inne på damernas i första periodvilan. När jag kom ut från mitt bås för att tvätta händerna, säger tjejen som kommer ut ur ett annat bås strax efter mig:
"Vilken snygg tröja du har!"
"Tack!", svarar jag och ler stort. Det är även en kvinna som är i sällskap med tjejen, och hon läser vad som står på ryggen.
"Falk-On" säger hon helt korrekt och får fram att jag syftar på att Falk alltid är "på" och jobbar hårt.
Jag nämner sen något om att det skulle vara kul om Falk fick se tröjan någon gång, och då säger tjejen:
"Det kan vi ordna, jag är hans flickvän. Jag ska bara få fram min I-Phone."
Jag ler och skrattar lite. Inte den man väntat sig att springa på inne på damernas direkt. Så ryggen min fotades, och jag fick snällt vända mig om och ställa upp på ett foto till, så det syndes vem jag var. Inget  "Jag mötte Lassie" kanske, men riktigt kul ändå.

Min matchtröja med Andreas Falks nummer och Ordlek på hans namn

Nu har jag varvat ner, ätit nattamat för att mätta den hungriga magen och uppdaterat mig lite här och där, vilket betyder att det är dags att krypa ner under täcket och gosa med kuddarna.

Spännande så man går åt. Vi väntar på att ...

Spännande så man går åt. Vi väntar på att sudden death ska börja här i Globen. Det står 1-1, och mina nerver är i olag och hjärtat går i minst 150 knyck i mitt stora hockeyhjärta.


"Välkommen till vår Borg... Där man måste ...

"Välkommen till vår Borg... Där man måste överleva för att förlora :)" Detta var hälsningen jag fick av min kusin när jag talade om att jag var på väg upp till Globen.


Globen..... Here I come!

Finalmatch 3 mellan Djurgården och HV71 går av stapeln i Globen kl 19.30 ikväll och jag kommer att finnas där i HVs klack. Måtte de bara inte bestämma sig för att förska ge igen för det som hände i lördags i Kinnaprs. Bort med huliganfasonerna ur alla klackar i alla sporter!

Annars är jag jäkligt taggad för detta. Det ska bli så skoj att få se på hockey igen i Globen. Fast när jag såg Nhl-matchen där i oktober, så var det långt ifrån den stämmning och det drag som det kommer att bli idag. Längtar.....

Härliga hockeylördag!

Idag har det varit en skön slappardag. Borde egentligen köra en tvätt och damsuga, men vet ni. Det tänker jag strunta i. Jag har varit ute en liten sväng i solen, sen har jag bara varit. Ikväll ska jag till Konserthuset med mamma och lyssna på lite klassisk musik. Det blir säkert vackert som vanligt. Men nu ska vi tala om gårdagen.

Ja, vilken hockeylördag det var! Först fick alla i publiken varsin vit tröja med HV-tryck på. Och nästan alla i publiken hade den på sig under matchen. Najs!

HV-tröjan som användes i tifot i första finalmatchen hemma
HV-tröjan vi fick när vi kom till arenan. Min nya sovtröja numera!

NBS hade även ordat ett snyggt tifo med en jättebanderoll och platsflaggor innan  matchstart. Se allt här. Matchen var en riktig nagelbitare. Jag fick mina plankdunsar, snygga dragningar och mål. Och HV drog det längst strået i matchen genom att vinna i sudden death. Kapten Davidsson föste in pucken efter passning av Voutilainen. Underbart! Och vilket jubel!


2.44 in i klippet kan ni se en bekant person.

Efter matchen var det dags att åka hemåt. Vissa var upptagna av familjemiddag, så det blev lilla jag kvar. I busskuren träffade jag dock MJ, D och M. De kompisar till SaAs kille, och jag har träffat dem endast en gång innan. Det hela slutade med att jag gjorde dem sällskap till O'Leary's för att äta och ta en öl eller två. Vi hade himla trevligt och kul. De är så enkla att umgås med och vi hade som sagt en mycket trevlig kväll! En stockholmare i sällskap som satt vid bordet bredvid oss, och hade sett matchen där, ville köpa min matchtröja som ett minne. Hade det inte varit för specialtrycket på den, hade han fått det. Men stans snyggaste matchtröja är inte till salu. Endast Spelaren själv kanske skulle kunna få den. Men bara kanske. Tröjan är unik och den är min!

Min matchtröja med Andreas Falks nummer och Ordlek på hans namn
Snyggaste matchtröjan i Jönköping. Nej, den syftar inte på ölsorten. Läs korrekt! ;O) FALK-ON

Jag träffade även TG, en hockeytjej som mig. Vi stod i baren och pratade länge. När klockan närmade sig 00.00, kramade jag dock folket "God natt och hej då!", och knallade hemåt. MJ och D träffas på måndag, imorgon, igen, då det är hockeyresa till Globen som gäller. Längtar.....

Men jäkla internet!

Hade skrivit ett långt inlägg och gårdagen. Men när jag skulle spara det så jag kunde fixa med två bilder, dör internetet. Morr!!!!! Nu orkar jag inte skriva om det.

Jag och min hjärna är inte alltid vänner

Nej, det kan man lugnt säga. Igår när jag handlade, så var jag enormt trött. Ingen ursäkt kanske, men så var det. Jag måste ha varit trött, för jag glömde lite matvaror. Det upptäckte jag idag när jag skulle laga mat. Båda paketen med färsk pasta och båda paketen med fetaost var spårlöst försvunna. Jaha, tänkte jag, letade reda på kvittot och knallade ner till affären. Men i kassan hade de inget uppskrivet på att båda dem varorna skulle vara glömda av samma kund. Nehe, tänkte jag och knallade in i affären och inhandlade dessa varor. Snällt och glatt betalde jag för dem och gick hemåt igen.

Väl hemma återgick jag till att laga maten och lade in kvarbliven fetaost och pasta i kylen. Öppnade skafferiet för att ta fram lite knäckebröd, och tänkte: Undrar om pastan ligger på hyllan med den vanliga pastan? Jag drog ut hyllan och jo men visst. Där låg det två paket färsk pasta som ska förvaras i kylen. Någon fetaost hittade jag dock inte, så den glömde jag i affären. Men nu orkar jag inte gå dit igen. Nu vill jag äta. Anars kanske jag glömmer hockeybiljetterna hemma, och det vore en smärre katastrof!

Hockeylördag

Oh yes it is! Började inatt med att Detroit Red Wings sopade isen med Phoenix Coyotes som svar på tal efter förlustmatchen i förrgår. Så nu står det 1-1 i matscher i den matchserien. Gött! Lets go Red Wings!

I eftermiddag är det dags för final 2 mellan HV71 och Djurgården. Om HV spelar hela matchen som de gjorde i förlustmatchens tredje period, så blir det högoktanig hockey, för att använda Jonas Fahlmans uttryck, idag. Me like a lot! Hoppas på plankduns, Tedenby-snurrar, snygga mål och HV-vinst, för att använda killens uttryck.

HV Blå är dem bästa! Heja, heja, heja HV!

Härligt som fan!

Ja, jag svär som en borstbindare eller vad det nu är man brukar säga. Men detta är anledningen:

NU börjar två och en halv veckas ledighet och semester. Detta är toppat med slutspelshockey. Och killen förstås! Kan nog inte bli så mycket bättre.....

The Ark - Superstar



Dagen börjar på helt rätt sätt. The Arks första singel från kommande album.



The Ark - Superstar

Underbart!

Mmmm..... Jag kom alldeles nyss in från årets första tur på Kitty. Det blåser dock lite kallt, så det blev en kort tur i solen. Men då jag tänkt börja använda henne till och från jobbet nu, så var jag tvungen att "mata" henne, d v s tanka, samt kolla att blinkers funkade och att det kändes bra att köra henne. Och det kändes prima. Måste dock komma ihåg att kolla lufttrycket i hjulen när jag åker till jobbet, för det glömde jag nu.

Nu ser jag fram mot många soliga turer med Kitty the Blå Blixten!

Jag = Frisk

Susanne överlycklig! Borde egentligen fortfarande sova, men jag vaknade och så fort jag gick upp, så kände jag den. Hungern! Woho! Susanne är numera frisk *ler nöjt och hoppar glatt ut i köket*

För övrigt ignorerar jag att jag har lite ont i halsen. Det ska jag sova bort så snart jag ätit upp frukosten

Frisk?

Sent igår kväll trodde jag glatt att nu var det över. Imorse efter att ha sagt hej då till daten via FB, då han skulle åka till Stockholm idag, så inser jag att jag bara blir tröttare och tröttare, varmare och varmare. *Men va f*n!" Jo då, visst var det febern som kom krypande igen. Jag hade bara varit vaken en kort stund, och endast tagit mig från sängen till att krypa ner under en filt i soffan med laptopen i knät. Då klockan inte var mer än 05.30 ca, bestämde jag mig för att återgå till sängen. Vaknar ca 2,5 timme senare och har fortfarande strax över 39 grader i feber. Blääää.....

Och medan jag ringde runt för att fixa en ersättare till mitt värdpass på Friskis i eftermiddags, så nös jag och sen forsade det mer eller mindre blod ur ena näsborren. Jippi, jag har snytit sönder blodkärlen också! Fick tag på JH, som ställde upp trots att det innebar lite småkrångel för honom. Toppenkille som blir ledare till hösten. Sen var det bara att ringa till jobbet och tala om att jag behövde ett dygn till hemma. Visst en hel del sjuka på jobbet just nu. Tufft men så kan det bli ibland.

Efter att ha sovit sen i ett par timmar, tvingade jag i mig mat. Jag har fortfarande ingen aptit, vilket är ovanligt för mig. Mat är ju gott! Men jag blir så när jag har feber. Maten smakade i alla fall som den ska idag. Efter lite om och men, fick jag i mig hela portionen. Sen sov jag ett par timmar till. Nu känner jag mig piggare och har varit vaken ett par timmar igen. Känns mycket bättre, så nu kanske det äntligen är över.


Jag älskar att vara sjuk.....

Om du inte förstod, så var jag överdrivet ironisk. Jag ligger hemma i soffan eller sängen om vartannat och försöker sova bort denna sabla feber som jag uppenbarligen har, då jag har konstant typiskt feberhuvudvärk. Men febern är samtidigt så låg, så den den däckar mig inte. Resultatet av det är en enormt rastlös Susanne, som samtidigt inte vill göra annat än att sova men inte kan. Fin kombo, eller hur??!!!

Trött och hängig

Igår kväll försökte jag ragga någon att titta på film med mig. Var nog tur att jag inte hittade någon, för jag somnade i soffan vid 22.00 tror jag bestämt att det var. Jag vaknade först efter midnatt igen, och då var jag allt annat än pigg. Och då menar jag inte att jag kände mig trött utan snarare sjuk. Kände mig snorig och sårig i halsen. Jag åt lite, sen kröp jag ner i min säng. Jag vaknade tidigt imorse, typ 06.30, av att jag var hungrig och tänkte: "Att jag är nog tack och lov inte sjuk. Det var nog bara någon tillfällig formsvacka". Jag var dock fortfarande snorig och sårig i halsen, men jag kände mig mest hungrig. Brukar vara ett gott tecken på att jag inte är sjuk. Så jag åt fil och flingor till frukost och slog mig ner framför datorn.

Efter en eller två timmar kände jag mig dock trött. Kände att jag behövde sova lite till. Prövade att ligga i sängen, men blev bara rastlös, så jag hämtade in täcke och kudde till soffan, och slängde på Toy Story. Sov snart gott i soffan. När jag vaknade, var filmen slut. Stängde av och sov lite till. När jag vaknade igen efter 12-slaget, så tvingade jag i mig lite mat. Slängde sen på Toy Story 2 och somnade visst om.

Vaknade för typ en kvart sen av att mobilen ringde. Var en driftledare som undrade om jag ville jobba extra. Fast HJ, som ringde, tyckte bestämt att jag skulle stanna kvar hemma och komma till jobbet imorgon kväll istället, precis som mitt schema säger.

Nu ska jag tvinga i mig lite mera mat och titta på lite kvalseriehockey för att dämpa hockeyabstinensen, då finalserien i Elitserien inte börjar förrän på torsdag.

Dagens behållning är:
1) Ett mysigt sms av daten. Gulliga du!
2) Bullseye. Sötare leksak får man leta efter


Fixarlördag del 2

Tja, jag borrade rakt in i problem innan jag knappt hade börjat. Min lilla fina slagborr klarar inte av hårdbetong som oftast finns i ytterväggarna på nyare hus. Min söta lilla Bosch klarar bara mjukbetong. Även om jag inte sa det högt, så osade riktigt i skallen på mig av svordomarna. Men en BT hörde av sig då. Han jobbar inom bygg- och mpnteringsbranschen, så han erbjöd sig att komma över med en kraftigare slagborr. Och vips! Nu sitter alla sex fästerna till de olika gardinstängerna på plats.

Vi pillade även lite med mitt bio-hemmasystem, då jag inte fick ordning på det i torsdags kväll. Även om inte ljudet är rätt kopplat för tillfället, så går det nu att se film via projektorn och lyssna på alla ljud genom surround systemet. Najs!

Så nu ska jag ha filmkväll ikväll!

Fixarlördag del 1

Ja, det är i alla fall tanken att det ska bli under några timmar idag. Vi får väl se hur det går. Håller i alla fall på med gardinstängerna nu. Data/musikrummet kommer för tillfället att bli utan dock, men det går ändå knappt att komma fram till fönstret, så det gör inget. Bon Jovi underhåller med musik.

 

Bon Jovi - Have a nice day

Fredagsmys

Igår säkrade HV71 sin plats i finalen genom att slå Skellefteå med 4-1. Woho!!!!! Även Djurgården vann sin semifinal och har även dem säkrat sin plats i finalen. Så nu blir det en tråkvecka utan sm-hockey, då första finalmatchen är först på torsdag. Men den som väntar på något gott..... Tufft och roligt kommer det att bli i finalserien. Unga, hungriga Djurgården mot etablerade, erfarna HV71.

Nu ska jag strax bege mig hemifrån. Ska ner på stan en snabbis innan jag ska hem till MR och leka resten av dagen. Det vankas lunch vid 11.30 där och sen fika ett tag senare. Sen vid 15.00 är det dags att bege sig mot Friskis, då man har värdpass att köra kl 16.00. Sen vete katten om det blir något Danspass för mig. SKull enog på sätt och vis vilja ta mig hemåt efter spinningen, men vi får se vad MR säger.

Efter träningen blir det till att ta sig hem och duscha. Daten kommer över på mat ikväll. Mys!



Fredagsmys från OLW

Semifinal nr 5

Ikväll är det så åter dags för sammandrabbning i elitserieslutspelet. Både HV71 och Djurgården har chans att avsluta denna semifinalserie och på så sätt ta sig till finalen. Men det kommer inte vara några lättköpta segrar, då varken Skellefteå och Linköping kommer att vilja åka hem som 3 och 4 denna säsong. Men jag hoppas att HV71 åtminstone lyckas avluta sin serie ikväll.

Nu ska jag ner på stan och fika med JE innan vi åker upp till Kinnarps.

HV Blå!!!!!

Kom ihåg att jag varnade er innan slutspelet i Elitserien.

HV71 knep tillslut segern även ikväll och leder nu semifinalserien mot Skellefteå med 3-1. Det betyder att HV har möjligheten att avgöra imorgon kväll. Jag ser verkligen fram emot morgondagens match. Och jag hoppas att HV höjer sin nivå lite, så kommer Skellefteå inte ha mycket att säga till om.

Och måtte Linköping vinna över Djurgården imorgon, så den semifinalserien drar ut på tiden och går till sju matcher i slutändan.

Och min önskefinal är HV71 mot Djurgården. Djurgården är dock en farligare motståndare än Linköping, men jag tycker att et bjuds på roligare hockey när de två lagen möts.

Hockey, vänner och daten

Så var sista natten för denna vända avklarad. Nu väntar fem jobbfria nätter. Gött! Nu väntar plankduns, Tedenby-snurrar och snygga HV-mål i dagarna två. Mega-gött! Och så vänner och daten förstås. Super-gött!

Säger bara en enda sak.....

Fan va gött med seger i semi 3 uppe i Skellefteå! Nu står det 2-1 till HV i denna semifinalserie. Tvåmålsskytten Andreas Falk satte 2-3 till HV mellan benskydden på Hadelöv, när HV spelade box play i sudden death. Det är inte första gången han norpat åt sig pucken i sånna lägen och det kommer nog inte att vara den sista. FALK-ON!


Lammstek med hockey till efterrätt

Idag blir en sån där dag då jag inte hinner att vara hemma mer än för att vakna. Men det bjuds på lammstek hemma hos mamma om ca 45 minuter, så jag tänker då inte klaga. Brorsan med familj plus svägerskans föräldrar kommer också dit, så det ska bli trevligt. Tur dock att man har scarfs i mängder så man kan dölja det där finfina märket datean satte på min hals igår kväll. En dag ska du få igen..... Jag fick en och annan kommentar inatt på jobbet. Jag skäms absolut inte för det, men rykterna har en tendens att florerar och växa sig större än nödvändigt på jobbet, och så vill några helt plötsligt veta allt fast de inte har med saken att göra. Tack och lov jobbade "rätt" personal inatt, så jag klarar mig. Kanske.....

Sen blir det raka vägen till en pub i stan för att se på hockey med daten. Mys..... Synd bara att man måste åka till jobbet efteråt. Men nu är det bara två nätter kvar, sen kan jag mysa när helst det passar den mannen. Men inte mig emot. Jag vill ju träffa honom.

Nej, nu måste jag sätta lite fart, annars kommer jag försent till mamma och riskerar att bli utan lammstek.

Puss på er!

Mysiga mornar

Nu har jag haft två mysig mornar på FB-chatten med daten. Han har varit och lekt med sina lekkamrater i Göteborg i helgen. Dessa stunder har varit roliga, gulliga och emellanåt, högst oallvarliga. Han är så himla mysig med samma elaka och jäkliga humor som mig. Han har visst bestämt sig för att komma hem idag istället för imorgon, så jag hoppas att vi hinner ses innan jag ska till jobbet.

Hockeyn tänker jag inte yttra ett ord om mer än: Det är en ny match och nya kämpartag på måndag!

Hockeytime!

Vissa sitter hemma hos föräldrarna eller svärföräldrarna och äter påskmat. Andra är hos kompisar i andra städer och äter mat - I miss my babe..... Ytterligare andra tar sig till en hockeyrink i närheten och kollar på semifinalshockey. Själv tillhör jag den senare skaran och det ska bli mig ett sant nöje att få se på hockey idag. Tror på ett högre tempo än i torsdags och jag tror på HV-seger även idag. Skellefteå må vara knepiga motståndare, men HV rår de inte på i slutspelet. Inte idag. Inte i ett taggat Jönköping och ett fullsatt Kinnarps Arena. I torsdags fick jag äntligen se Falk näta i slutspelet, och jag tror att han, Tedenby och Sundh i andra kedjan blir minst lika farliga ikväll. Det var även gött att se Laine näta i torsdags. Viktigt att han kommer igång igen.

Så nu ska jag ta och krypa ur mysisarna och få på mig fintröjan.

Heja, heja HV Blå!!!!!

Oväntat besök

Vid 21.30 ringer min mobil, men det var inte den jag innerst inne hoppades, utan min arbetskamrat och nästangranne AN. Hon och hennes man TP håller på att renovera sitt badrum. Så de duschar på jobbet i vanliga fall, men nu hade de varit ute på promenad och kände att de behövde duscha innan de kröp ner i sängen. Så hon frågade om de fick komma och låna min. Självklart fick de det! De hade en kompis med sig också, H. Och så hade de ätit våfflor, så jag fick två stycken med jordgubbssylt och vaniljglass till. Mmmmm..... Kan tänka mig att låna ut duschen till dem flera gånger.

Det blev glass kvar, som jag strax ska mumsa i mig med sockerkakan som blev kvar efter fikabesöket i onsdags.

Otrogen!

Shit, jag har varit otrogen! Gaaahhh..... Det står en liter ekologisk mellanmjölk från Falköpings Mejerier i min kyl

RSS 2.0