Vårterminens spinnlåt

Jo, så måste det vara. Jag har hört denna låt på ett antal olika spinnpass nu, så det måste vara vårterminens spinnlåt. Antingen har låten spelats i orginaltappningen eller i en mixad variant. Jag väljer dock orginalet.

 
U2 - Beautiful day

Trash Talk med Jonas och Johan

Mera hockey åt folket! Eller hur var det? Ett av mina favoritprogram är Trash Talk med Jonas Fahlman, författare av denna skönhet, och Johan Edlund. Det är lättsamt och roligt, och det är alla möjliga hockeyprofiler som dyker upp. Elitseriespelare som Nhl-spelare. Kul! Senast var det HV71:s lagkapten Johan Davidsson som gästade studion.


Detta är delen som sändes på TV4 Sport. Det är ca 20 minuter långt


Denna extrahalvtimme sändes bara på nätet

Det är roliga program och Johan Davidsson bjuder på sig själv.

Hockeybiten va då??!!!

Jag kom hem från jobbet för snart en halvtimme sen. Och det första jag gjorde efter att ha fått av mig kängorna, var att skynda in i vardagsrummet och slå på tvn. Jag slog på den lagom för att se Loui Eriksson göra 3-0 till Sverige mot Finland i Power Play. Tackar för det!

Nu ska jag koncentrera mig på resten av tredje perioden, nu när jag fått i mig frukosten och bara njuter.

Puss & Hej!

Lugna dagar

Inte mycket att rapportera från detta hörn av världen. Det verkar ha slutat snöa för tillfället efter att det snöat mer eller mindre i ett dygn. Men jag är trots allt det inte alls trött på vintern. Njuter fortfarande av att det är vitt och minusgrader ute. Skulle helst se att det är snö till första veckan i mars. Nej, jag vägrar ändra åsikt. Och fryser du, ta på dig mera kläder. Svårare än så är det inte.

Mycket OS-tittande har det blivit, och mera lär det bli. Bäst i går kväll och inatt var Kron Wall of Pains tackling i tredje perioden matchen mot Vitryssland. DEN hette duga den! Nu jobbar man dock fyra nätter, så det blir till att lyssna på radion. Jag har ju fått bukt på mina radiohörlurar igen, så nu kan man lyssna på jobbet. Najs!

Imorgon kommer SM förbi och gör klart mitt hår. Vi ska färga det lite till samt lägga i ljusa slingor. Kommer att bli kanon. Hon har även klippt av mig en hel del hår och klippt upp det, men jag är jättenöjd och börjar vänja mig vid att ha lite kortare hår.

En fest med tjejerna på jobbet har också bokats in. Vi ska äta tacos och ha kul hemma hos mig i mitten av mars. Det ska bli riktigt skoj!

Min idol

Inatt fick jag en ny idol; Anja Pärsson. Visst var det kanske dumdristigt att ge sig på åkning så snart efter kraschen, en knappt dygn, men vilket mod! Helt otroligt strongt gjort!

Måste hitta min timer!

Tänk va skönt det är att Nixa telefonnumret och sen ha en digital timer på det, så ingen kan ringa och väcka en före en viss tid. Nu till mitt problem. Jag har glömt Nixa nya telefonnumret och jag har inte hittat den digitala timern bland flyttkartongerna. Så vid 11.15 idag blev jag väckt av telefonen. Inte för att jag går upp och svarar, men vakna gjorde jag ju för det. Och inte kunde jag somna om heller. Så nu värmer jag en matlåda istället. Med mat i magen kan jag nog definitivt somna om, även om det inte blir på stört.

Och det var dagens I-landsproblem; Jag måste hitta min digitala timer till telefonen!

Tittar in nu igen

Ja, inte har jag varit hemma mer än för att sova känns det som. Men så är det ibland. Sen har även spelnörden i mig vaknat till liv. Inte bra att testa nya spel. Särskilt inte när man vet innan man har testat det, att man kommer att fastna i det.

Lördagen bjöd på god mat, god dricka, skratt och underbara vänner. Vi hade så himla trevligt! Vilken toppenkväll! Utgång på O´Leary´s blev det också och alla utom en kille, som gått hem tidigare, hängde med ut. Urkul! Och ja, Nilla, du ska få fotona vid tillfälle. D v s när jag orkat gå igenom dem alla. Kvällar som dessa ska det bli oftare. Jag gillar ju att laga mat, så jag ska nog ta och göda mina vänner lite oftare.

Söndagen bjöd på nålar, trevligt sällskap, en färdigsydd klänning och en present. När jag kom upp till MR i syrummet, hängde det en urtuff långklänning på provdockan. När mitt gillande syntes på långväg samt hördes genom mina ord, sa hon bara:
"Va bra! Den är till dig!"
"Va? Är den?"
"Japp! Jag såg tyget och tänkte genast på dig."
Jag bugar, bockar och niger. Den är dock sydd med marginal, så den är lite för stor och för lång, men det ska vi ta hand om efter galafesten. Det fanns även tyg över, så MR ska sy ett halter neck-linne med knytning i nacken till mig. Vilket partylinne det kommer att bli! Undrar om det finns kvar tyg från festklänningen också.....

Söndagskvällen spenderade jag sen med mamma i konserthuset och lyssnade på en underbart vacker konsert med kammarensambel antar jag att man kan säga, och en flöjtsolist.

Natten spenderades på jobbet.

Måndagen sov jag så länge som jag fick, vilket blev till 15.00 ca. 17.45 hade jag pass på Friskis, och maten var tvungen att lägga sig i magen innan dess. Spinnar man, vill man inte precis ha ätit. Det är inte roligt alls. Kvällen vet jag inte riktigt vart den försvann, men mycket OS blev det. Så även under natten.

Och idag har jag åter igen varit på Friskis. Skivstång/Spinning som varje tisdag. JM vickade även denna tisdag för KB som jag tror är i Thailand och lapar sol. På förslag, så bytte vi benlåt på passet idag, så motionärerna fick utöva hopp med skivstången på axlarna. Det är inte så blodigt som det låter. Det är värre! Man böjer benen och svajar te gånger, sen gör man ett litet hopp rakt upp. Sen kommer det tunga, och det är att landa. DET känns i lårmusklerna. Och innan låten, så hälsade JM naturligtvis att det hela var min idé. Men tack för det!

Jag sprang ut från spinnsalen när det var dags för strechen, för 55 minuter senare skulle jag vara på Teatern och se Thomas Pettersson uppträda. Jag hann i så pass god tid, att när jag var hemma hos mamma, som bor precis bakom Teatern, så hann jag äta två mackor och dricka lite mjölk. Thomas Pettersson var så jäkla rolig! En perfekt avslutning på en lite stressig kväll.

Nu sitter jag och ugglar framför repriserna på OS-sändningarna, och funderar på om jag ska ta tag i att undersöka varför min telefon inte funkar. Troligen är det mitt modem bara som ska startas om, men med min sedvanliga tur, så är det säkert trasigt.

Och nej, jag har varit urusel på att läsa bloggar de senaste dagarna. För det ber jag om ursäkt. JAg har inte glömt er och ni snurrar förbi i mina tankar lite då och då, och jag hoppas att ni alla har det bra.

En snabbis

Igår var en riktig höjdarkväll. Vi hade de så himla skoj! Och maten gillade de också. För att inte tala om efterräten! På krogen hamnade vi visst också. Men nu har jag inte tid med detta längre, för jag måste hem till min vän och fortsätta med klänningen. Och jag lovar att ni ska få se mig i den när det är dags. Sen ska jag med mamma på konsert, klassisk musik, och sen är det jobb inatt.

Puss på er!

*försvinner som en liten oljad blixt*


Me likie!

Dator + Surround system = Sant!

Undrar hur högt man ska spela för att grannarna ska flytta?

Ge mig en tagg?

Nej, jag har inte hittat en kaktus, även om det står tre små söta sådanna i en avlång kruka i fönstret framför mig. Men jag är så otaggade att det nästan är tröttsamt. Eller det är tröttsamt. Vaknade helt väck idag av att mobillarmet satte igång vid 14.00. På ren rutin gick jag ut i köket och satte på pastavatten, träningsdag idag, och sen vidare in i badrummet. När jag ätit och satt i soffan framför tvn i väntan på att klockan skulle gå, så kände jag mig helt ur slag. Det bättrade på sig när jag väl satt på spinncykeln, men det var svårt att motivera sig att ta i lite till. Koncentrationen var lika med noll. Lite bättre var det på danspasset efteråt, men inte mycket. Piggnade dock till lite när HHR spexade lite framför den stora affischen på sin sambo som hänger inne i salen.

Jag köpte med mig en grillbricka för 2 personer från Pallas Athena på vägen hem. Nej, jag åt inte upp hela, men säkert mer än hälften för det var så himla gott. Och jag var hungrig efter träningen.

Grillbricka

Nu ska jag plocka klart det sista, troligen somna i soffan för att vakna lagom till först lite NHL-hockey på 5:an och sen OS-invigningen.

Ha en toppenhelg!

Dagens träning

Dagens träning bestod i att bära hem alkohol. En platta med halvliters öl och cider minus 6 burkar som låg i ryggsäcken tillsammans med två flaskor vin och en flaska Dooleys. På lördag är det middag här för de som hjälpt till under flytten. Jag ska bjuda på kyckling med grönsaker i ugn, ris, tsatsiki och vitlöksbröd. Jag ser verkligen fram emot lördag.

Vart tog alla vägen?

Jag hittade nyss min studentmössa. Jag tog stundenten juni -96 och var 19 år. Så vill ni, är det bara att börja räkna på fingrarna hur gammal jag är. Man hade en plan på ett ungefär hur man skulle vilja att livet skulle se ut fram tills man fyldle 30 år. Inser att det enda jag lyckats med är att skaffa mig ett bra betalt jobb, bra betalt för en outbildad liten sate, flyttat till en ny stad coh rest en del. Det är väl i och för sig inga dåliga saker. Men vad hände med med resten? Utbildningen, mannen och familjen? Ja ja, det kommer vad det lider. Mannen dyker upp en vacker dag och då kommer resten av sig själv. Vad det gäller utbildning, så vet ag inte vad jag skulle vilja läsa. Har funderat på att utbilda mig till personlig tränare, men frågan är om jag har diciplinen och rätta inställningen. Jag funderar dock på det, så vi får se vad som händer.

Min första tanke när jag såg studentmössan, var killen jag strulade med precis innan studenten. Mmmm, han hade underbart vackra bruna ögon. Nog enda gången jag förälskat mig så i ett par bruna ögon. Annars föredrar jag blåa. Fin, snäll och omtänksam var han också. Och hade det inte varit så att han skulle rycka in i lumpen typ 10 dagar efter studenten, så hade jag nog fått kyssa honom lite mera. Och vad hände med tjejerna som man umgicks så flitigt med under gymnasiet? Vart försvann alla ni? Ja, MS och TB har jag ju fortfarande kontakt med och umgås med, men resten? Fraidi har jag ju hittat på Facebook och läser hennes blogg, så henne har jag också lite koll på. Men resten?

Festklänning börjar ta form - Del 2, och hockey

Igår var jag som sagt hemma hos min vän som hjälper mig sy en klänning till F&S stora galafest för funkisar den 27 februari. Vi/hon har kommit ytterligare en bit på vägen. Hennes mans kommentar när han såg klääningen på provdockan, var: "Ojsch, är hon så smal??!!!" Ja, hon är faktiskt det, även om det inte syns när man är klädd i jeans och t-shirt/skjorta. Den levde jag på resten av gårdagen. Min sömmerska fick dock ett mindre angenämt problem när hon skulle sy in lite vid dragkedjan, vilket slutade med att hon sprättade upp sömmen. En massa extrajobb blev det, så vi kom inte så långt som vi hade tänkt, men en bra bit på vägen. Ska dit och prova den senare i veckan igen eller i början på nästa.

På provdockan
Sittandes på provdockan. Det ska dit axelband och sen ska längden justeras.

När jag lämnade henne och hennes familj för att ta mig till bussen, så var jag mätt och belåten som vanligt. Fast idag var det visst jag som gjorde maten för en gångs skull. Min vän sydde ju och hennes man rymde från spisen när mobilen ringde. Så där stod jag med två vilda barn framför en spis. Gott var det i alla fall!

Match mellan HV71-Djurgården brukar vara roliga att titta på, och gårdagens match var inget undantag. Mitt under matchen fick jag denna bild skickad till mig. Så var även axelbanden på plats.

Axelbanden
Bilden är tagen med mobil i mindre bra ljus, men nu är axelbanden på plats också.

Och HV vann, så kvällen var komplett.

Festklänningen börjar ta form

Den 27 februari ska jag på fest-/galamiddag då Friskis & Svettis Jönköping firar 25 år i år. Det är en fest för oss funktionärer i föreningen. Häftigt! En vän till mig hjälper mig att sy en långklänning. Enkel, men fin. Precis som jag vill ha det. Idag har jag varit hemma hos henne och hon har sytt klart grunden på den. Själva fodralet så att säga är klart. Jag ska dit en sväng imorgon innan hockeyn, så vi kan fortsätta. Tyget är mörkblått och övergår i svart när man rör på det. Så himla fint blir det! Jag kommer att känna mig så jäkla vacker den kvällen. Bilder utlovas!

Sen har jag varit med världens bästa LR på bio ikväll och äntligen har jag fått se Avatar. Vilken film! Så sorglig, men så vacker! Och vilka vyer de har skapat! 2 tim och 40 min bara försvann i min hjärna, jag var som trollbunden. Har ni inte sett den, måste ni bara se den. Helt klart värd varenda krona. Den måste jag köpa sen när den släpps på dvd.

Nu har jag och ÅH precis bestämt en samlingskväll för en bunt glada tjejer i varierande åldrar som träffades första gången i Sundsvall sommaren -08. Den respons jag fått hittills på inbjudan är bara positiv, och det känns toppen. Skulle vara så skoj om det blev av.

Min lördag

Idag har jag inte gjort många knop. BW vandrade ner till tåget vid 08.20, så han skulle slippa jäkta. Han är numera med bil, men var tvungen att åka vidare mot Kalmar och Öland i jobbet. Tråkigt, men så kan det vara ibland. Det var oavsett hur kul som helst att se honom igen.

Jag har som sagt varit lite oföretagsam idag. Endast två kartonger har vikts ihop och lagts till högen framför hallspegeln. Men kvällen och natten är ju inte slut än, och jag måste ändå ställa om dygnet, då jag börjar jobba på måndag kväll igen.

Jag har precis sett klart på Skellefteå AIK-HV71 med laptopen liggandes på magen. Det var en mycket rolig match att se. Det hände saker hela tiden och det var mycket heta känslor. Det var gruff och bök lite här och där överallt på planen mest hela tiden. En av mina favoritsekvenser var vid kamp om pucken framför SAIKs bås, då Andreas Falk i HV puttar omkull en SAIKare som inte är på isen utan i båset. Härliga Falk! Mycket kamp om pucken var det, och vid ett tillfälle sa kommentatorn: "Så är det lite gruff igen. Eller rättare sagt; Det är lite mys vid sargen." Så kan man också beskriva kamp om puck i denna match. Mys vid sargen..... Tråkigt nog slutade matchen 3-2 till SAIK.

Nu ska jag väl ta tag i ännu en kartong.....

Spinningflirt

Så gjorde jag det idag igen. Det verkar inte vara något stopp på mig just nu. Ingången till spinnsalen går i ett "L" så att säga. I böjen finns det hyllor där motionärerna kan lämna sina väskor. När jag kom in till spiunnsalen idag efter att ha varit ute i repan en sväng, står det en kille och drar av sig sina överdragsbyxor vid hyllorna med ryggen mot mig. Jag ställer mig lite snett bakom, och säger då jag ser att det är en yngre modell av man (läs 25+):
"Tänk..... Det är alltid lika trevligt när killar står och tar av sig kläderna mitt framför näsan på en", och ler brett.
"Jasså, det tycker du?" säger killen och tittar på mig med ett leende.
"Asså, förlåt" säger jag, "men jag kunde inte låta bli."
"Ingen fara" svarar han och ler.
Sen minns jag inte riktigt vad vi sa, men det slutar med att jag vidhåller att det alltid är en trevlig syn, ler och går in i spinnsalen.
"Tack detsamma!" hör jag honom glatt svara. Jag kan inte annat än le stort. Sen kommer han förbi mig vid min värdcykel och säger med ett stort leende:
"Du kanske vill ha den här", och räcker fram biljetten. Jag bara ler och säger tack. Han såg bra ut också, så det var bara ett plus. Hoppas att han kommer tillbaka på passet nästa fredag.

Gillar spontanitet

En härlig känsla/grej man borde hänge sig oftare åt. Jag brukar försöka hitta på spontana saker när andan faller på, men ibland får man inte alltid folket med sig. Men oftast går det. 

Igår, precis innan hockeymatchen började, ringde mobilen och det var BW. Han ska troligen komma ner till helgen, då han ska till Värnamo och eventuellt köpa en ny bil på lördag morgon. Men han behövde någonstans att sova, och då ringer man så klart mig. Så himla skoj! Hoppas att det nu blir så, för jag har inte träffat honom sen i augusti när jag var i Västerås på min road trip med moppen.

Nej, nu vankas det sen lunch här. Ris med kyckling och sås på yougurth och chilisås. Sen är det träning som gäller. Först spinn/medel och sen body pump med JM. Tänkte att mina ömma muskler skulle få känna att de lever.

Hockeyflirt

Ikväll var det drabbning mellan HV71-Timrå. Hela tillställningen slutade 2-2 då Lindbäck i Timråkassen storspelade. Och HV saknade inte chanser att sätta pucken i nätet heller. Sabla Lindbäck!

Och så har jag drabbats av en hockeyåkomma. Jag vet inte hur ofta jag försökt skrika mig hes på konserter, men jag lyckas aldrig. Men nu har jag börjat gå på hockey och sen i december, så är jag hes eller hesare efter slutsignalen. Min hockeyåkomma: Heshet. Tack för den! Men då vet folk i alla fall vart jag befinner mig under matcherna. He heeee.....

När jag satte mig på en mycket knökafull buss för att åka hem efter dagens match, satte jag mig bredvid en riktigt finfin kille. 25+ definitivt. Det hela började med att jag påpekade att han hade Suduko i mobilen, med svaret att något måste man ju ha att göra. Sen lyssnade vi när en viss person försökte prata engelska med några utbytesstudenter, vilket vi kommenterade tyst oss emellan. När vi kommit ner till centrum, så pratade vi för fullt. Jag har ingen aning om vad han heter eller hans nummer. Men jag har en känsla av att han favoritspelare är Ledin, att han har årets matchtröja, att han är lite datanörd som jag och vart han jobbar. Jag skulle ju vilja ha en ny tv, så jag vet ju vart jag ska åka. Hi hiii.....

Nu ska jag återgå till någon av alla dessa kartonger som fortfarande inte är uppackade, och ta en whiskey mot hesheten. Hoppas att ni sover riktigt gott inatt och drömmer söta drömmar. Det ska i alla fall jag göra!

Så där ja!

Så har man blivit med trådlöst nätverk. Me likie!

Fotouppdatering

Nu finns det en massa foton och utförligare text till inlägget från igår. Inte att missa! Klicka här!

Flytten till nya lägenheten - Del 7

Ville bara tala om att jag har tillgång till internet igen. Äntligen! Men nu lämnar jag er för att gå på de där flyttkartongerna igen. Det går sakta men säkert framåt.

Min frukost
Min frukost på flyttdagen som intogs sittandes på vardagsrumsbordet

Lördagen var lika med flyttdag samt hockeymatch med brorsonen och utbytesstudenten. Efter hockeyn var jag dessutom medbjuden till O´Leary´s för att äta middag. Fullt ös hela dagen med andra ord. Strax efter åtta på morgonen kom My own handy man och hämtade upp mig, och vi åkte till Statoil och hämtade den förhyrda lilla lastbilen. Den som lämnade ut den var CB på Friskis. Riktigt kul att just hon jobbade den morgonen. När vi kom tillbaka till lägenheten, kom BT alldeles lagom och vi satte igång att lassa in grejer.

Vid halv elva var BT tvungen att ge sig av då han skulle döma en innebandymatch i Forserum, men då kom JS så lägligt och löste av honom. Tur att man har arbetsvilliga killar i sin bekantskapskrets. En vända och en säng senare, var det klart. Gött! Efter att jag och LR återlämnat lastbilen till Statoil och CB, så åkte vi förbi Wok & Co och hämtade upp mat. Jag gick sen hem till mig och LR åkte hem till sig.

Jag åt och duschade i snabb takt. Jo då, jag kan vara snabb om jag vill, men jag föredrar att inte vara snabb. Vid tjugo i tre kom mamma och hämtade upp mig, då jag utan problem fått henne att agera taxi till matchen. Så hon hade redan hämtat äldsta brorsonen och familjens utbytesstudent innan hon hämtade upp mig.

Vi fick bra ståplatser på Kinnarps och vi fick se en riktigt kul hockeymatch. Tyvärr så förlorade HV matchen, då de tappade det mesta av sitt spel efter två snabba mål av Södertälje SK. Tråkigt, men man är inte alltid bäst. Bara de är bäst när det gäller, så är jag nöjd. Efter matchen hämtade brorsan upp oss och lämpade av mig utanför nya lägenheten innan han åkte hem med de andra.

Jag tackade sen nej till middagen ute, då jag kände mig mera sugen på att börja packa upp, vilket jag också gjorde. Sen gick jag och handlade lite småsaker, då jag behövde kvällsmat. Sen hällde jag upp ett glas vin och påbörjade uppackningen. Jag satte även igång den absolut första tvätten i min alldeles egna tvättmaskin. Lycka! Vid elva på kvällen, sov jag gott i min säng i ren utmattning.

Köket
Köket i nya lägenheten. Och ja, det är barskåpet som står uppackat bredvid spisen. Jag vet hur man prioriterar!

Vardagsrummet
Här inne var det mest kaosartat

Första tvätten
Första gången jag använder min alldeles egna tvättmaskin

Kvällsmaten
Kvällsmaten första kvällen: Grövre bröd med brieost och paprika på. Till det dracks ett glas vitt vin.

Ha en toppenbra onsdagskväll Goingar!

RSS 2.0