Kryddoft

Just nu luktar jag Bruschetta om händerna. Varför? Jag har en gryta köttfärssås på spisen som står och puttrar på svag värme för att koka ihop sig. Bruschetta är en italiensk örtkryddmix för er som inte vet det. Rekommenderas varmt i rätter som köttfärssås, köttfärspaj och till annat kött. Ser fram emot att få avnjuta denna lunch, om en som i vanlig ordning lite sen sådan.

Annars innehåller dagen endast plugg och slöande framför tvn. Måste sova någon timme innan jobbet också. Åtminstone vila någon timme, då jag var uppe halv tolv idag. Jag klarar mig utan vilan, men då kommer jag vara så grymt trött vid fem imorgon bitti, så det är inte skoj att stå vid maskinen då. Det blir bara jobbigt. Men ibland får man anpassa sig efter folket när man ska göra saker, och det är inga problem för mig, bara jag får en två timmar på kvällen att vila/sova på så.

Nej, ska läsa sammanfattningen på veckans kapitel innan jag fixar pastan.

Hockeykärlek

Ja, det skulle man väl kunna säga att det är. Ikväll får jag sällskap av killen till hockeyn. Mys! Vi har hockeyn som stort gemensamt intresse och håller på samma lag och har samma inställning mer eller mindre till sporten. Bra hockey är det vi älskar och kan båda erkänna att någon gjort ett snyggt mål, även om han spelar i motståndarlaget. HV71 och Detroit Red Wings håller vi båda på. Det var bland det första jag lade märke till när jag kollade upp hans profil på FB.

Vi ska dock träffas på stan om knappt 1 timme, så jag borde sätta lite fart då jag inte hittat in i duschen ännu. Men äta har jag redan gjort. Skönt det.

Puss & Hej!

Heja HV Blå!

Woho!

Idag fick jag mail från min lärare ang inlämningsuppgiften. "VG, bra arbeten" stod det. VG är högsta betyg på inlämningsarbeterna, så nu är det 2 av 2. Känns så jäkla bra! Nu är det bara att fortsätta i samma takt, sätta bra resultat på provet, så kanske man kan lyckas med att knipa åt sig MVG på kursen. Men en sak i taget, och för tillfället är det kommande två veckors studier. Bara att gräva ner huvudet i kursboken igen.


RISK för förlust var uppenbar

Jag har haft en så mysig lördagskväll med killen. Han kom hit på eftermiddagen, och efter alldeles för mycket prat om ditt och datt, kramar och pussar, så började vi laga mat. Dvs jag stekte de marinerade, marinad a la Susanne förstås, fläskfilebitarna, så fick han "äran" att hälla upp potatiskroketterna i en ugnsform. Sen stod vi bara och pratade medan allt blev klart. Till detta gjorde jag kantarellsås på stekskyn och creme fraiche. Kantarellerna hade killen med sig. Finns en påse till i min frys som jag ska spara lite på.

Efter maten hade vi tänkt gå på bio, men vädret fick oss att stanna kvar hemma hos mig. Han började lära mig att spela RISK istället. Har inte spelat det sen jag gick på fritids, och med tanke på att jag är 30 år, så får ni själva räkna ut hur många år sen det är. Två omgångar spelade vi och ja, jag fick stryk i båda. Men om vi fortsätter att spela i en så där 10 år, så ska jag nog kunna vinna.

Som sagt, en så mysig kväll. Och denna kille är min. Helt underbart!

Skoluppgifter

Jag har precis skickat in denna omgångs inlämningsuppgiter till läraren. Nu är det bara att hålla tummarna för ett lika bra betyg denna gång. Jag fick VG, högsta betyg på inlämningsuppgifterna, första omgången. Weeee!!!!! Nu ska jag äta lite lunch. Hittade en ny form av Keldas soppor på jobbet som jag måste testa. Vet inte hur pass ny produkten är på marknaden, men jag har inte sett den förut. Soup in a cup heter dem och det ligger antingen nudlar eller brödtärningar i locket.



Denna ska jag testa idag


HV Blå

HV vann över Djurgården med 2-0. En bra match med mycket kamp och känslor. Båda målvakterna gjorde ett mycket bra jobb. Båda lagen gjorde ett bra jobb. Och "rätt" lag vann!

Se matchens höjdpunkter här.

Jag är redo, är ni?

foto0082 (MMS)

Jag är redo, är ni?


Friskförklarad typ

Idag tog jag mig i kragen och ringde till vårdcentralen. Fick en tid sent på eftermiddagen hos en läkare. Det visade sig vara en trevlig kille och ställde en massa frågor. Men han tyckte att min hals såg bra ut och trodde att hostan och den smått ömma halsen är en ond cirkel, det ena ger det andra. Några streptococker eller annat skit trodde han inte på. Ska dock lämna ett blodprov imorgon för säkerhets skull, men han tror att det kommer vara negativt. Fick rådet att dricka vatten lite då och då samt äta halstabletter. Så det var bara att titta in på apoteket och köpa en ny ask. Men han sa att om det inte ger med sig inom snar framtid, så ska jag kontakta en privatläkare som är specialist på öron, näsa och hals.

Det stora positiva är att jag får träna som jag vill. Ja, jag skulle inte ta i så att blod rann ut genom porerna, men träna får jag. Gött som fan! Så nu blir det till att svida om, greppa innebandyklubban och överge skolboken för ikväll.

Laters!

Så trött på detta.....

Jag begår snart mord på min egna hals. Att säga att jag avskyr denna förkylning är att uttrycka sig milt. Jag är bättre, men inte bra. För den som inte förstod, så har jag fortfarande ont i halsen *morr*

Summa av det hela

Gårdagen var så mysig. Killen uppskattade både gesten med kladdkakan och dess mumsighet. Vaniljglassen till gjorde det ju inte ogodare på något sätt. Resterna ligger nu i frysen nerfryst i bitar.

Hockeyn var helt ok, och HV71 fick äntligen med sig 3 poäng hem från en bortamatch mot Södertälje, 2-4 till HV71. Såg även Dallas-Detroit mitt i natten, men det var inte mycket att jubla för i slutändan, och Dallas vann med 4-1.

Nu ska jag äta seeen kvällsmat, 12 bitar sushi och miso soppa. Till det: En kall cider

Puss & Hej!

Kladdkaka

Kladdkaka a la Susanne

Kladdkaka a la Susanne

Hoppas att killen gillar den. Han gillar kladdkakor mer än något annat i bakväg

Svårstartad

Det är nog snart över en timme sen jag sa till MS på chatten att jag borde börja plocka lite i mitt kök, då killen kommer förbi imorgon för att se på hockey och myspysa lite i min soffa. Och likt förbaskat sitter jag framför datorn och gör annat. Inte kan jag skylla på att jag gjort inlämningsuppgifter heller. Skärpning Susanne!

Bara så ni vet

I'm the worlds most exceleent "tejp" machine! (tejp = tape)

Bättre med modifikation

Idag mår jag så mycket bättre. Halsen är fortfarande ond på mig, men det är bara att gilla läget. Ogillar skarpt envisa förkylningar och har noll tålamod för att vara sjuk. Bästa sättet att få mig still vid sjukdom är att ge mig feber, hög sådan, så jag sover mest. DÅ är jag stilla. Men nu är det inte så, utan jag är bara förkyld. Surt.....

Positivt idag: Ett långt, trevligt samtal med killen medan han var ute i solen i skogen och letade reda på årets sista kantareller. EN liten skogsmulle jag hittat, men det är bara fint. Färsk fisk och egenplockad svamp är vad man kan vänta sig på middagsbordet. Inte fel någonstans.

Nej, nu ska jag äta lite och sen vila lite framför en film eller två. Igår sov jag gott till Matrix. Såg om sista halvan av filmen två gånger innan jag kom igenom den. Sen gav jag upp och sov istället. Så det blir väl till att sussa framför tvåan idag då.

Finn 5 fel

Vaknade efter knappt 4 timmars sömn, kissnödig, hungrig, ont i halsen och träningsförbud p g a omnämda hals

Nya lilla Solstrålen



Så här ser jag ut numera. Det var en hårförlängning jag fixade förra fredagen och var lite hemlig kring. Jag är mycket nöjd med reultatet, och det har vunnit gillande både här och där.

Sweet dreams



För några år sen försökte jag och en annan tjej starta upp ett Drömforum. Det gick inte så jätte bra, och forumet dog ut. Men jag tycker fortfarande att det är en kul ide att ha ett forum om drömmar. Tanken med forumet är att dela med sig av sina drömmar och vill man, får man en tolkning av de andra medlemmarna. Att skriva ner sina drömmar är ett bra sätt att jobba igenom dem. Att andra får läsa dem, gör att man delar upplevelsen. Kanske har någon annan drömt något liknande?

Jag gör i alla fall ett nytt försök med forumet och du är hjärligt välkommen att vara med. Känner du någon som skulle kunna vara intresserad av detta, berätta gärna för dem också.

Foumet hittas på: http://dromforumet.forum24.se/index.php


Sjuker del 3

Känner mig bättre idag, men aningens till feber finns fortfarande. Försvinner förhoppningsvis under dagen. Pigg känner jag mig i alla fall. Synd bara att jag fortfarande har liiiite ont i huvudet emellanåt. Skumt ställe för en förkylning att sätta sig, men sjuksystern igår sa att så kan det bli. Ja ja, jag har i alla fall inte bihåleinflammation som mamma nyligen haft.

TAck för alla "Krya på dig"-hälsningar. De värmer och uppiggar!

Jag SKA vara frisk imorgon. Bara så ni vet!

Sjuker del 2

Febern är mer eller mindre borta. Den håller sig i alla fall under 37,5 grad eller något sådant. Och jag har inte ont i halsen längre. Snorat har jag inte gjort hittills. Om nu bara huvudvärken ville ge med sig, så vore livet ganska trevligt. Fick gulliga och samtidigt roliga sms av killen idag. Han vet hur man får mig att le min Going. Har även sjukanmält mig på jobbet de två nätterna som är kvar av veckan. Så länge jag har feber blir det inge jobb för mig. Nej, nu ska jag krypa ner under täcket som tillsammans med ena kudden hamnat i soffan. Sova framför tvn är klart uppskattat när man inte kan göra så mycket annat med en rastlös kropp som inget egentligen orkar.

Sjuker.....

Igår vaknade jag med halsont. Var väl inget med det, tänkte jag och fortsatte dagen som jag planerat den. Jag åkte hem till PL vid lunch och hjälpte henne med en grej. Sen bjöd hon på lunch och vid halv sex åkte jag hemåt igen. Men jag hann inte vara hemma mer än någon timme, så fick jag frossa. Jag har inte haft feberfrossa på år och da´r, men nu var det dags. Iklädd mysisar, raggsockor och dubbla tröjor, låg jag under täcket i soffan med en varm kopp te och försökte sluta att skaka. Till slut gav den med sig och jag fick sova lite. Jag ligger nästan alltid i soffan när jag är dålig. Antar för att jag få nära till tvn och så, men sen tycker jag också att det är svalare att ligga i soffan jämfört med sängen. Säkert bara inbillning, men alla har vi våra idéer.

Under natten har jag nog haft febertoppar till och från, men jag har i alla fall fått sova. Idag är febern mycket lägre, men kvar är den. Surt! Och så typiskt! Jag har ju haft ledigt ett par dagar från jobbet och idag skulle jag och killen äta lunch. Det var den lunchen. Och han hade som förslag att vi skulle mysa ihop oss i en soffa och se HV71-Skellefteå AIK på datorn ikväll. Men åååhhhh!!!!!

Kan meddela att jag tyckte riktigt bra om Salt. Helt klart värd att se på bio om man gillar den typen av film. Visst var det typisk amerikansk action över den, men den var samtidigt annorlunda i handlingen. Inte riktigt det vanliga FBI-agenten som är helylleamerikan som räddar världen. Slutet var dock lite väntat, men jag har nog sett alldeles för många filmer i denna kategori genom åren.

Det enda positiva med att vara sjuk, är att jag helt legalt kan ligga och titta på filmer på TCM hela natten. Igår såg jag klassikern Casablanca bl a.

Träningen avklarad, bio nästa

Så var söndagsspinning avklarad. Hade lite extra energi idag kändes det som, och sista låten taggar mig allt enormt mycket. Gött som fan! Nu ligger kvällsmaten i magen, så det blir duschen nästa. Sen, kära läsare, ska jag gå på bio. Har fixat en biljett till Salt och den börjar om ca 1 tim och 20 min, så jag borde sätta lite fart. Ibland är det gött att se lite hederlig, amerikansk action. 

Koncentration va då?

Jag har lite svårt med koncentrationen idag. Måste plugga vidare, då de första inlämningsuppgifterna ska vara inne på fredag i min kurs i Inköp och varuhantering. Jag har suttit lite mer än en timme nu, och nu börjar det bli lite svårt. Det är just läsbiten jag har svårt för. Precis som det alltid har varit. Att göra inlämningsuppgifterna är mycket lättare. Så är det någon som har ett mått eller fyra med koncentration som jag kan få hälla i mig? Det blir ju inte lättare av att solen lyser ute.

Och ni som väntar nyfiket, får vänta lite till. Kan meddela att mamma gillade det.

Inget blir som jag vill just nu

Ja, lite så känns det just nu. Men det vänder som allt annat, men det är så typiskt att det kommer saker ivägen som förändrar uppgjorda planer när jag för en gångs skulle är ledig i massor av dagar. Men var som sagt mycket nöjd med eftermiddagen igår och matbelöningen var toppen.

Idag ska jag cykla hem till mamma och hämta lite papper som hon skrivit ut åt mig. Blir nog kvar där en kort stund, men inte mer än så för hon är fortfarande ganska förkyld och jag har inte tid att bli sjuk. I eftermiddag blir det sen hockey, då killen är kvar hos sin mamma tills imorgon. Jag tycker riktigt synd om honom just nu, men han är på bättringsvägen, så det är bra.

Nu ska jag få på mig lite mera kläder och sen cykla hem till mamma. Jag kan knappt vänta på att få höra hennes reaktion på det jag gjorde igår eftermiddag. Ni får som sagt veta efter helgen, då släkt och vänner jag ska träffa under helgen, läser denna blogg.

Puss & Hej!


Så nöjd

Jag sååå nöjd med denna fredagseftermiddag. Träningen uteblev förvisso och jag har faktiskt ont i hårbotten, men jag är såååå nöjd. Efter helgen ska ni få veta varför.

Min belöning: Misosoppa och 12 bitars sushi. Soya med wasabin i, åts till


Fredag med innehåll?

Så var man vaken igen. Kröp ihopi sängen någon gång efter 23.30 igår kväll. Så inte så konstigt att man redan är vaken. Ska strax äta frukost som kommer betå av fil och flingor. Lite av standardfrukost och kvällsmat för mig, men det är gott och enkelt fixat. Och jag står mig hyfsat länge på det.

Vad jag ska göra idag, vet jag inte riktigt. Ska fixa en grej för mig, men sen ska jag nog bara göra ingenting. Ganska skönt att göra ingenting. Har väl egentligen lite småsaker att fixa, men av någon anledning infinner sig inte lusten, viljan eller motivationen att göra det. Men jag funkar så, så det är bara att ta det med ro. Förr eller senare blir det gjort.

Nej, frukost var det.....

RSS 2.0