Kick Ass Kick Off på Friskis

Igår, lördag, var det Kick Ass Kick Off på Friskis för oss funktionärer, funkisar. En heldag som ägnas åt utbildning information och sen fest på kvällen. Vi började 09.30 med information om Friskis som förening och vad som är nytt både på riksnivå och på lokalnivå. Efter massor av information och lite work shop, så var det dags för lunch. Vid 13.00 satte sen första träningen eller föreläsningen igång. Själv hade jag valt Massera som första sak. Det var en timmes föreläsning och work shop i hur man masserar hemma. Jättebra och jag fick en uppfriskning av de kunskaper jag redan har. Vid 14.30 var det dags för nästa träning eller workshop. Då hade jag valt Wild with gym, vilket var en föreläsning bl a om varför intensivträning är bra och vilken effekt det får. Vi fick även testa på lite olika övningar, vilket gjorde en lagom mör. Sen vid 16.00 var det dags för sista träningen eller föreläsningen. Åter igen hade jag valt en gymaktivitet, Inte bara reps. Föreläsare var Fredrik Perltoft. Även Henrik Dagård, 10-kamparen, skulle varit med, men han kom inte p g a att han hade skadat sig på Fångarna på fortet var det någon som sa. Tråkigt, men mycket bra föreläsning och övningar. Vi fick testa att göra max- och minimumlyft för armar och ben med olika repetionsintervaller, vilket känns i armar och ben idag. Tur att man inte ska värda något pass förrän på torsdag.

Sen åkte jag hem och duschade och åt en lite matbit. Hade ju inte ätit sen 12.00 om man bortsåg från bananen. Jag var hungrig. Klockan 19.00 var jag åter på Friskis. Vid 19.30 bjöds det på rap och breakdance av en tvåmannagrupp som jag inte minns namnet på. En av killarna har dock varit med i dansgruppen Bounce. Vid 20.00 var det dags för buffé och sen flöt kvällen bara på. coverbandet Stayin alive band spelade för oss och vi sjöng med och dansade/hoppade. De skulle lätt ha kunnat få spela hela kvällen, för det var som bäst drag när de spelade. Sen tog djn över och folk dansade, pratade, skrattade och skålade. Vid 00.00 var vi ett litet gäng som drog vidare till Harrys för att fortsätta kvällen. Jag fick sällskap av spinnledaren CG. Vi fick shots och öl av en arbetskamrat till mig och vi sjöng och dansade tills Harrys stängde för kvällen.

En hellyckad dag, kväll och natt skulle jag vilja sammanfatta det hela. Det var längesen jag hade så skoj!

Nu är jag lite ledsen.....

Idag fick jag efter skivstång/spinn-passet veta av JM att hon och hennes sambo ska flytta till annan stad om några få veckor, vilket betyder att hon inte kommer att vara kvar på passet efter flytten. Och Friskis har ingen ny ersättare efter henne, vilket gör att passet kommer att ställas in. Att det blev just den nya staden, beror på att hennes sambo redan jobbar där och hon får närmre till sitt nya jobb nere i söder. Så jag förstår att de flyttar. Men vad jag kommer att sakna henne. Vi funkar så bra ihop. Jag valde ju just detta pass bara för att det var hon som var ledare. Vilket jag också talade om för henne. Vilket gjorde att hon fick ännu mera ångest över beslutet att lämna Friskis. Men det måste hon liksom få veta. Men jag förstår att det inte funkar som det är just nu, när ingen av dem jobbar i Jönköping, och jag stöder hennes beslut. Och jag önskar henne och sambon all lycka till! Men oj vad jag kommer att sakna hennes pass.

Att bita huvudet av någon.....


Jag blir lika lycklig varje gång


Detta var en gång en glaskaraff

En badrumsmardröm

Ni vet mitt badrum..... Imorse möttes jag av en underbar syn när jag öppnade badrumsdörren för att gå på toa och borsta tänderna. Det var ju dags att sova efter jobbet. Mitt högskåp låg tvärs över badrummet, grejer på hela golvet och en del av det övre locket till toastolen var sönderslaget i ett hörn. Men yippi......

Jag har haft en av killarna här som gjorde om mitt badrum. Han tar på sig allt, det var inga problem, men han tyckte det var pinsamt att skåpet lossnat. Skåpet är, eller var, bara upphängt med lim, men det limmet ska tåla vikt på 150 kg och det har aldrig varit några problem förut. Han har gjort så många gånger förr när det inte funnits något att fästa skruvarna i bakom kaklet. Fast någon gång ska väl vara den första. Men han hade kameran med sig och har fotat skadorna. Dels skulle limtillverkaren få se korten och dels behövde han dem utifall de skulle börja krångla. Har han tur, betalar de hela notan och inte han. Vilket jag tycker vore helt rätt. Det var ju deras lim.

Ni skulle hört hans tystnad den där millisekunden när han verkligen fattade vad som hänt när jag ringde honom. Det var nästan synd om honom då. Men han är jättebra. Han kan inget göra just nu åt det hela, så jag får leva med ett skåp på golvet tills beslut är tagna om vem som ska stå för kalaset. I alla fall denna vecka får det stå. Och han får ägna sina sista semesterdagar åt att reda upp det hela med involverade leverantörer. Var ju en himla tur att han faktiskt var i stan och inte på vift någonstans.

Bästa ever

Ikväll fick jag den bästa komplimangen ever. Av en bisexuell tjej. Jag smälte på fläcken. Tack du härliga tjej!


Back to reality

Så var man tillbaka till det vanliga livet. Jobbade första natten efter semestern. Det kändes jättebra. Men innan jag åkte till jobbet igår kväll, så hann jag både spinna och äta mongolisk buffe. En kompis ringde mig en 2 timmar innan träningen och undrade om vi skulle ta en kvällsfika. Men då jag måste äta efter träningen, så blev det mat istället. Hon hade någon kupong  som ger en "Ät 2 betala för 1". Jag åt nog lite för mycket, men gott-gotti-gott-gott var det. Och mycket trevligt sällskap var det. Detta gjorde att jag påbörjade och avslutade semestern på samma sätt om än på två olika restauranger.

Idag var det tungt att vakna. Huvudet kändes tungt och var under tryck, och jag var täpp i ena näsborren och halvtäppt i andra.  Mysigt..... Nu har jag både ätit och duschat, så nu känns allt mycket bättre. Fast jag vill nog helst krypa ner i soffan och slöa mera. Måste förvisso gå till affären, men det hinner jag också med. Senare.....

Skön måndagskväll

Efter ett avslappnat och uppfriskande bubbelbad med hårinpackning och ansiktsmask, så är det dags för te och rostat bröd med sylt och ost på. Mums!

Me sad.....

Nu har brorsan varit och hämtat hem katt x 5. Me sad.....

Finbesök från hemstaden

Idag har varit en bra dag. Först gick jag ut en sväng med Festis i koppel. Kopplet var inte poppis, men hon jamar i alla fall inte konstant längre. Imorgon blir det ny tur och en längre stund ute bara vädret ger uppehåll och inget regn.

Sen åkte jag hem till mamma för hon skulle få finbesök från hemstaden i form av grannarna från landet. Ja, det var mamman i familjen och hennes dotter och två barnbarn. Jag och dottern lekt varje sommar och även på vintrarna besökte vi varandra tills vi var en 14 år eller något sådant. Det var jätteskoj att träffa dem igen i alla fall. Jag har inte träffat dem sen jag var på Road trip med Kitty the Blå blixten. Och till lunch fick vi hemmagjorda hamburgare a la mamma. Mycket gott! Till efterrätt fick vi Ploppstrutar, ny strutglass för säsongen. De stannande kanske bara en timme, men skoj var det. De skulle vidare till Halmstad där de ska vara en vecka. De två äkta hälfterna till dem, kommer ner imorgon kväll till Halmstad.

Resten av eftermiddagen tillbringades hemma i lugn och ro. Sen rykte jag ut och hjälpte PL med hennes kamera som jag hade ändrat inställningarna på när hon var här och hälsade på i fredags och hade med sig fika. Hon ville spana in hur mycket tussisarna växt. Det var en trevlig fredag. På vägen hem frånm PL, stannade jag vid ICA Maxi och handlade. Nu till det roliga. När jag kom hem igen och gick ut i köket, så hade jag genast en tussis efter mig. Oj, så nyfiken man kan vara. Och oj, så man piper när man inte vet hur man ska komma tillbaka till vardagsrumsmattan där syskonen befann sig. Men det gick över snabbt, för när jag gick ut på balkongen, så hade jag samma tussis efter mig igen. Denna gång följde dock Festis med, så då var det inte riktigt lika otäckt när man inte hittade tillbaka.

Nu ska jag återgå till Bond-filmen på tv4.

Katt x 5 igen

Jaha, så har man blivit med katt x 5 igen. Denna gång har brorsan med familj tagit husvagnen till en av öarna. Nu är dock tussisarna snart 4 veckor gamla, så det blir till att se upp vart man sätter fötterna. Fast för tillfället är det 4 trötta katter i vardagsrummet. Nr 5 har upptäcksfärd under soffan.

Ispremiär och inlinestur

Dagen började med ispremiär och slutade med inlinestur. Och för att ta det hela från början.....

I förmiddags mötte jag upp med SaA och vi gick upp till Kinnarps Arena för att kolla på HV71s ispremiär. Lite nördigt kanske, men samtidigt skoj då det är en massa bekantingar där varje år vid ispremiären. Direkt efter det, så var det ham och äta lite för att sedan åka ut till brorsan som idag äntligen fyllde år och skulle firas. Enligt svägerskan skulle vi bara få fika, det var i alla fall vad hon sade när vi pratades vid i söndags, men vi fick även smörgåstårta. Var väl inga problem att få ner, och sen lite fika på det. Det var en mycket trevlig eftermiddag ute hos brorsan, men när grannarna började droppa in, han fyller nämligen 4 + 0 år, så ansåg mamma och jag att det var dags att åka hemåt. Och jag skulle till Friskis och träna, så det passade bra.

Det blev dock inget Friskis, utan jag hoppade i inlinesen och drog ut på en sväng. Och för att vara så ovan, så tycker jag att det var helt ok att turen tog ca 45 min. Jag var, och är fortfarande, trött i benen och lär nog känna av det imorgon. Men det var såååå skönt. Skulle vara skoj att ha någon att åka med, men jag överlever.

Nu ska jag äta. Och på fredag blir jag med katt x 5 igen. Jag lär leta tussisar i hela vardagsrummet

Hemma igen

Så var man hemma igen efter en långhelg på annan ort. Jag har varit nere i Skåneland och hälsat på MR och hennes familj. Fick även träffa hennes föräldrar igen, då fröken dessutom fyllde år i torsdags, så jag hade naturligtvis med mig presenter till henne. Hon fick Mama Mia på dvd, vilket hon blev så glad över. Vet att hon har velat ha den väldigt länge, så det var skoj att hon inte redan hade fixat hem den. Hon fock även en liten ängel, ett halssmycke, som jag har köpt till förmån för Barncancerfonden. På torsdagskvällen kom även två par med barn över, så det var high life hemma hos familjen R. Det bjöds på trevligt sällskap, god mat, gott vin, mumsigt somrig tårta och många skratt.

På fredagen passade jag och MR på att "rymma" in till Malmö utan barn för lite shopping. Hennes föräldrar var ju kvar, så mormor passade barnen och morfar hjälpte hennes man PR att fortsätta byta ut fönstren i huset. MR och jag hade det gott inne i staden. Vi shoppade lite, pratade mycket och åt wok på ett torg. Kvällen ägnades åt att bara ta det lugnt hemma i soffan och att se Mama Mia.

Resten av helgen flöt på i lugnt och behagligt tempo. Efter lunch på lördagen åkte hennes föräldrar hem och själv skulle jag åka hem på söndagen efter lunch. Även om jag fått passa barn och hjälpa till med tvätten och matlagningen, så har inte helgen kunnat vara bättre. Jag har fått mat serverat, mysiga barn som vill gosa lite innan det är dags att sova och pratstunder som jag alltid värdesätter. Söndagens höjdare var dock att bli skjutsad till stationen i PRs Porsche. Minns inte vilken modell han har, men en cab är det. Som han sa:
"Det märks på priset hur stort barnet är", och skrattade han. Han äger nämligen ett litet flygplan också som han flyger ett par gånger varje säsong, eller så fort han kan.

Bussresan hem från Skåneland var varm och svettig, men man överlever även om man klagar då. Kvällen avslutades med grillning nere på strandpromenaden tillsammans med MB. En toppenhelg som avslutades på bästa sätt.

RSS 2.0