Mammas mat.....

Mammas mat är bland det bästa som finns. Det är egentligen inget mera speciellt med den än att det är hennes mat. Och gott är det. Jag har varit hemma hos föräldrarna och ätit mat idag. Helstekt fläskfile med hemmagjorda potatisklytor och två sorters sås. Och så glass med kaka till efterrätt. Men innan man får äta, får man jobba!

Jag rör om i två såskastruller samtidigt
Simultankapacitet, det har jag i alla fall. Rör om i två såskastruller samtidigt.

Jag drack även ett och ett halvt glas rött till maten trots att jag ska jobba inatt. Men det känns okej då jag faktiskt ätit en massa mat till. Mmmm..... Min mage och jag är grymt nöjda. Det var så gott!

Det kliar!!!!!

Detta är en baksida med en sprillans ny tatuering. Nu när rodnaden har lagt sig, så blir det precis som när man bränt sig i solen. Hudflagor börjar lossna och det kliar. Jag bli lite småtokig emellanåt, men det är bara att stå ut. Inte kila! Men åååhhhhh, vad jag skulle vilja ta många rejäla klitag med naglarna rakt in i huden nu.

Nyttodag idag

Jag har faktiskt varit riktigt duktig idag. Jag är riktigt stolt över mig själv. Dagen började lite halvslött vid 05.00 imorse när jag vaknade i soffan efter att ha somnat så fort slutsignalen ljöd på hockeyn igår. Och då jag legat på mage och sovit i en tvåsittssoffa, kan ju ni ju gissa på en skala från 1-10 hur ont jag hade i ländryggen när jag vaknade, om 1 är inte ont alls. Hur som helst låg jag kvar i soffan och halvtittade på några nattrepriser av något som jag inte minns vad det var. Somnade om en stund också, men denna gången på sidan. När klockan var ca 7, talade magen om för mig att det var dags att äta frukost, så det var bara att lyda.

Vid 11 ringde jag PL, och fick med henne till stora köpcentrat efter att jag ätit lunch vid 13.30. Där inhandlade jag en stor förvaringslåda med slutbart lock. Den kommer att innehålla flingblandning, så snart den är diskad. Köpte även en liten tygväska att ta med nattfrukten och boken till jobbet i. Ryggsäcken är så himla stor för så lite och en plastpåse känns inge kul att släpa på. Detta blir nog bra.

När jag kom hem, så gick jag först ner i tvättstugan och körde igång två maskiner. Sen gick jag lös på mina blommor. Köpte tre små söta kaktusar undet förra veckan, som nu har hamnat i en kruka. Passade även på att dela en blomma, som blivit 5 i samma kruka under senaste året, och planterade även om en annan. Sen blev det dammsugning och en snabbstädning av badrummet och spisen. Så jag har varit himla duktig idag. Så nu ska bara gardinerna få sin årstvätt och fönsterna lika så, så behöver jag inte göra ett handtag det närmaste året. Ja, inte i lika stor ofattning i alla fall.

Nu är det dock dags för fotboll. Barcelona - Chelsea i Champions League. Det är dags för semifinalerna. Imorgon är det Man United - Arsenal, men den matchen får man ju inte se tyvärr. Men men, kvällens möte slutar nog med Barca-seger. Om nu bara LR kunde komma också, så man kan påbörja kvällsmaten: Varma mackor med köttfärssås och annanas.

Trötter

Jag orkar faktiskt inte skriva mera än så här. Nu lägger jag ifrån mig laptoipen och somnar gått under sista perioden i hockeyn.....

Så där

Ja, nu är det gjort och jag känner mig helnöjd. Och det gjorde inte alls så ont som jag trodde det skulle göra. Visst, när han kom över på högra sidan av ryggraden, så var det ett område som var rena pinan när han jobbade med det, men man är väl smärttålig. Det roliga var dock att en stund senare när han var på området igen, så tyckte jag att det nästan kittlades. Ja, jag vet. Jag är konstig. Men han hade bytt nål, så det var väl därför. Vid ett annat tillfälle på ett annat ställe på ryggen, gick det som pulser ner mot vänster höft. När han avslutade behandligen och finputsad, var det mesta en pina, men nu var det ju nästan klart, så det vara bara att fortsätta att andas lugnt. Och för att stilla de sinnen som inte listat ut det redan, så har jag tatuerat mig idag på morgonen. Klockan 10.00 tittade jag in på Tatto Art och där satt Erik och gjorde det sista på min tatuering. Och bättre än så där kan jag nog inte beskriva känslan av att tatuera sig, för det var en väldigt säregen känsla. Svår att beskriva, mycket svår.

Min nyagjorda äppelblomma

Som ni ser är den väldigt röd i kanterna och det är lite blod på höger sida, men så blir det när man utsätter huden för nålstick i ca en timme. För det är tiden det tog, lite mer än en timme. Och skuggområderna under och vid sidan av blomman, kommer att ljusna när tatueringen läker. För att skydda och återfukta området, så har fick jag ett rejält lager med vaselin över det, och sen lade han på plastfilm över alltihopa. Jag kunde inte låta bli att börja skratta. Men alla konstnärer har sina knep, och detta är Eriks. Men det känns bra, om är lite mysko att gå omkring med plastfilm på ryggen. Men jag skulle ta av den efter ca 4-6 timmar. Vaselinet håller ju huden mjuk och jag antar att plastfilmen inte bara skyddar min tröja och annat från att bli kletigt, utan även ser till att vaselinet hålls mjukt tills det torkat in ordentligt. Sen ska jag smörja in tatueringen så ofta som det behövs med Bepathen. Första timmarna och dygnet, kommer det att bli ofta sa Erik, för tatueringen får aldrig kännas torr eller narig. Sen får jag inte ha tajta kläder på en 10 dagar, inte bada badkar eller sola på ca en månad. Och ta det lugnt med träningen första veckan. Men det blir nog bara bra. Ni kommer att få en ny bild lördag/söndag nästa vecka igen, så ska ni se att den är finare och inte alls lika rödflammig. En bild på den färdigläkta tatueringen kommer även upp om några veckor.

Tatueringen föreställer äppelblomman av sorten Transparant Blanche. Det är i alla fall den blomman som vi utgått ifrån. Anledningen till att det är just den sorten, är för att det var den sortens äpplen vi hade i sommarstugan när vi bodde i Västerås. Ute i stugan har jag alltid trivts. Det var lugnt och skönt och det var sommar. Ju äldre jag blev, desto mindre tid kanske jag spenderade där, men jag uppskattade också varje sekund där ute på ett helt annat sätt än som liten. Där ute har jag alltid kännt mig trygg från det mesta. Och sen gjorde mamma alltid äppelmos av dem äpplerna så länge vi hade kvar stugan. Av den sorten och andra sorter. Ca 50 liter varje år blev det. Och när ett år gått, så var all äppelmos slut. Ibland var den slut snabbare än så. Något år efter att mina föräldrar också flyttat ner till mig och min bror här i hemstaden, så sålde vi stugan, då det blev för bökigt att ha kvar den. Sen tycker jag att äppelblomman är den finaste och vackraste blomman som finns. Så nu vet du varför jag valde just det motivet till min tatuering.

Nu ska jag lägga mig i soffan på mage och sova en stund, för jag är trött. Gick och la mig vid två/halv tre inatt, och det är alldeles för tidigt på natten för ett nattdjur som mig att försöka sova. Men jag somnade tills slut, men har sovit lite oroligt och vaknade säkert en 40 minuter innan klockan ringde. Så nu när jag få¨tt lunch i magen och fått på mig mysbyxorna, så kommer jag nog sova gott i soffan.

Lite smånervös

Så imorgon förmiddag är det äntligen dags. Måste säga att jag är lite smånervös, men det känns helt rätt, så det kan ju inte vara fel.

Mina bollar är poppis

Ikväll har jag efter visst gnat från JK på jobbet, rullat ihop en trippelsats med chokladbollar - eller mitt favoritnamn som en läsare försåg mig med: "Kärtbarnharmånganamnbollar". De ligger nu i frysen och stelnar till sen ca 2 timmar tillbaka. Jag hoppas att jobbarkompisarna blir lika nöjda som jag och CC varit med dem. Eller jag tror CC gillade dem. Har inte pratat med henne sen spinningen igår. Nu ska jag gå och peta in linserna i ögonen, kamma håret, hitta en hårsnogg bland resten och få på mig lite andra kläder. Dags att ta sig till jobbet.

Lyckad överraskning

Chokladbollarna låg i frysen och kortet på bordet när CC körde igång spinnpasset. När hon sen påbörjade stretchingen, smög jag ut ur salen och hämtade burken med chokladbollarna och kortet. Så när hon läst veckans information och nästan var klar med stretchingen, så tog jag mig längst fram och drog av volymen på steron helt. Sen fick jag alla motionärerna att sjunga och hurra för henne. Jag sa inte hur mycket hon fyllde, bara att hon fyllde år. Jag kan berätta för er att hon fyller 40 år idag, och det är något att fira. Hon blev jätteglad över chokladbollarna och krotet, och tyckte jag var så snäll och gullig som fixat det. När vi gick hemåt efter träningen, då hon bor på vägen hem till mig, så talade hon om att hon skulle nog ta reda på när jag fyllde år. Så "hämnd" är utlovad.


Imorgon är det födelsedag

Ja, inte min födelsedag utan min spinnledares. CC blir 40 år och när hon nu så snällt talade om det i onsdags att hon fyller år, då får hon ta det. Bakade precis klart en sats chokladbollar/negerbollar till henne. Tror det blev 40 st, men jag vet inte riktigt då jag inte räknat dem. Sen ska vi se om jag kan få motionärerna att sjunga för henne istället för att stretcha. Tror nog inte att det ska vara några problem. Roligast ska bli att få se CCs min. Fast jag misstänker att hon anar att jag kommer att göra något.  Skoj ska det bli i vilket fall som helst.

F:et i Friskis står för.....

Efter gårdagen, vill jag säga att det står för fest. En underbart rolig värdfest för oss frivilliga på F&S med massor av folk. Vi träffades i lokalerna kl 16.00 för snabbpresentation av folket samt Afrodans, vårt nya inslag till hösten om jag förstått det hela rätt. Sen var det dusch och mingel innan bordsplacering och mat vid 19.00. Det bjöds på libanesikt, vilket var mycket gott. Sen fick vi morotskaka till efterrätt och det pratades och skrattades i alla hörn. Efter en stund var det lekdags. Dags för den sedvanliga trekampen mellan de olika borden. Eller som JO råkade säga:
"Nu är det dags för trekanten!"
Ja, sen kom han inte så mycket längre, för "uppmaningen" möttes av jubel från oss andra. Ja, sen skrattade han vid var fjärde ord under någon minut eller två.

Första deltävligen bestod i att gissa vilken av nio afrikaflaggor som var vilken samt deras huvudstad. Alla namnen var utskrivna under flaggorna, så det var bara att gissa och köra uteslutningsmetoden. Del två betod i den underbara leken "Hand mot.....". Ja, den heter egentligen något annat, men folk brukar förstå vad jag menar. Man får ett kort och på det kan det stå t ex Hand mot axel, och så ska placera kortet mellan hand och axel. Himla skoj lek som är roliga att både göra och se andra utföra. Del tre bestod av "Sista minuten" från musikprogrammet Do Bi Do. Också himla skoj, och jag lovar att man lätt får kortslutning i hjärnan när man står där och ska försöka komma på en låttitel eller sjunga något av artisen.

Kvällen avslutades på nattclub. Dansade lite, sprang på några man kände. JT från jobbet kände först inte igen mig. Vet inte om jag ska skylla på att jag saknade hårnät och arbetskläder, eller om han var lite rund under fötterna. Kanske en kombination av både ock?

Allt som allt en mycket bra kväll. Träffade nya vänner, som jag förhoppningsvis kommer att få se mera av. Både killar och tjejer. Snälla, goa och glada människor som jag känner mig hemma hos.

Nattbowling och utgång med jobbet

Ja, det var precis vad fredagen ägnades åt. Och det finns sämre sätt att tillbringa en fredag på. Vi var 18 st som skulle bowla, och vi skulle samlas strax innan kl 20.30 på bowlingstället. Vid bussensprang jag på DP, MH och KH, så jag fick oväntat sällskap upp till bowlingen. Väl där dock en efter en upp och vi delade i oss i lag. MH och jag hade dock redan bestämt att vi skulle bowla ihop, så vi vågade vägra att delta i banlottningen. Vi fick EH till vår bana som tredje deltagare. Som alltid, var det en rolig stund med mingel, prat och skratt. Man försökte slå strikes, gick runt bland de andra och bara hade skoj. Kan inte påstå att jag hade en bra kväll, men vem har sagt att jag är bra i bowling. Fast jag brukar få mer än en strike, men fick nöja mig med det denna kväll. Fick även två s k vinstchanser, men missade båda denna gång. Ja ja, livet går vidare ändå.

Sen följde jag med ut på O'Leary's efter en viss övertalning. De är ju trots allt ett helt gäng år yngre än mig, och jag brukar alltid lyckas känna mig gammal i deras sällskap till slut. Fast det är nog bara jag som tänker så tror jag. De drar med en överallt oavsett jag vill eller inte. De är så najs mina arbetskamrater. Det var en härligt skoj kväll på krogen med mera cider, lakritsshots och dans. En av killarna, 10 år yngre, blev lite väl flörtig, så det satte jag stopp för. Men jag mådde riktigt bra av det ändå. Må vara att han var lite onykter, men han var inte odrägligt full på något sätt. Oavsett, så var det en liten bekräftelse på att jag fortfarande är en person som kan dra till mig folks gillande, och det kändes bra. Behövde den lilla självförtroendeboosten.

Ikväll är det fest med Friskis som gäller. Najs!

Nu ska jag se till att få i mig frukost. Har ingen aning om vad jag gör upp sen en halvtimme tillbaka, men magen är hungrig. Bäst att få tyst på den.

Aj, aj, aj.....

Igår på spinningen tog jag i så det hette duga. Pettad och taggad till tusen, som är samma sak i mina öron, så gav jag massor. Och när jag hade hög belastning och tog i i en "uppförsbacke", så råkade jag luta mig lite framåt och dängde i högerknät i ramen. DET gjorde ont. Men det gör ännu mera ont idag. Jag har inget blåmärke, konstigt nog, men ont gör det. Tycker faktiskt lite synd om mitt knä.....

Truth of the hour

I'm a picky girl with a stubborn mind!

Jag är en fullständigt normalt funtad tjej.....

Idag, eller rättare sagt nu på morgonen, så kände jag mig inte ett dugg trött när jag kom hem från jobbet. Kände inte alls för att krypa ner i sängen. Fast egentligen så vet jag ju att jag borde. Men hur som helst, så bestämde jag mig för att göra chokladbollar. Ja, ni som följde min förra blogg, vet att jag har gjort något liknande förut, fast då mitt i natten. Äppelkaka del 1, del 2 och del 3.

Klockan är nu 08.24 enlig min dator (och yttligare ett gäng minuter senare när detta inlägg är publicerat), och för ca 10 minuter sen var mina chokladbollar klara. Jag tog några bilder under tillverkandet. Och ja, jag skyddade kameran från klet genom att ha en handduk mellan mina händer och kameran plus att jag torkat av mig på en annan handduk innan jag ens tänkte på att röra vid kameran. Och när jag var klar, så får man ju sin lilla belöning, som alltid när man bakat. Att få slicka slev och skål. Ja, i detta fall blev det till att slicka rent fingrarna från havregryn och pärlsocker. Mums!

En fint rullad chokladboll på en bädd av pärlsocker  The doe
Några chokladbollar som väntar på sällskap från flera  Hur det där kan vara 40 st chokladbollar som det ska bli enligt receptet när man gör en dubbel sats, det kan jag då inte förstå. Ja, just ja..... En ligger i min mage
Klicka på bilderna för att se dem i större format

Nu ska jag dock krypa ner i sängen, vare sig jag känner för det, har lust med det eller vill.


Så "här" mycket behövs för att göra mig glad

Fick nyss ett sms från en killkompis från förr i världen. Vi spelade i ett band ihop och har sporadiskt hållt kontakten sen jag flyttade ner till hemstaden. Skickade ett litet "Glad Påsk"-sms till honom tidigare ikväll. Nu fick jag ett svar. Han önskade detsamma och skrev att nu var det alldeles för länge sen vi pratades vid, så imorgon ringer han. Så han lär ringa imorgon. Det råder det inga tvivel om. Jag blev så glad när jag läste det. Påskhelgen kommer inte vara helt svart ändå.

Aj! *svalde* Måste köpa hem glass imorgon. Undrar om whiskey hjälper så länge mot halsont?

Halsont, jobb och påsk

Igår var jag hemma hos LR och kollade på hockeyn. Hur det slutade, vet alla vid det här laget, så vi ordar inte mer om det. En bra match var det oavsett! Och kvällsmat fick jag, så jag var nästan hundraprocentigt nöjd. En HV-vinst hade ju inte setat fel.

Jag har fortfarande ont i halsen vilket inte är bra. Har snart dragits med det i en vecka. Surt! Men det blir väl bättre till slut även det. Och jag som hade planer för nästa vecka när jag skulle vara långledig. Men fortsätter det så här, blir det till att låta bli. Och det skulle vara träligt att vara halvrisig över påsk. Ser ju fram emot påsklunchen hemma hos mamma på lördag, samt lammsteken på måndagen. Och så ska jag jobba hela påskhelgen. Nej, vara sjuk har jag inte tid eller lust med.

Nu ska jag dock till jobbet. Ha en bra natt!

Vilken sportkväll!

När jag kom hem från Frislis, så ringde jag tillbaka till LR som jag lämnat ett meddelande hos, som nu läämnat ett på min telefoonsvarare. Visst ville han komma och äta kvällsmat hos mig och titta på Champion Leauge-fotboll. Gött! Så medan Färjestad - HV71 slog igång sin match vid 20.00, så började jag med äggröra med innehåll i köket. Sprang väldigt mycket fram och tillbaka till tvn.. Sen kom LR strax före 20.30, så då gjorde vi iordning baugetterna med ost och skinka, la upp varsin tallrik med innehållsrik äggröra och tog med oss det samt mjölk och glas in till tvn. Äggröran innehöll skinka, champinjoner, marinerade vitlöksklyftor och sockerärtor.

Vi kollade på hockeyn fram till 20.45, då vi slog om till fotbollen; Villareal - Arsenal. Omslag till hockeyn skedde vid varje avblås nästan, så det såg nog lite kul om man stått bredvid och tittat på oss. Vi var lika engagerade i båda matcherna och höll på samma lag, d v s HV71 och Arsenal. Vi fick se två mycket bra matcher. Tyvärr åkte HV på stryk i sudden death. Nu ligger HV riktigt risigt till. Endast må¨ste matcher kvar för dem, om de ska lyckas ta med sig SM-guldet hem i år igen. Arsenal fick i alla fall med sig 1-1 till nästa vecka, då de har hemmaplan.

Det är så här en bra sportkväll ska vara. Spännande match i gott sällskap!


Bara så ni vet.....

Det är jättesynd om mig som har ont i halsen!

Så kan det gå

Idag när jag kom till Friskis för att värda LHs spinnpass, så började det med att det kom en värd till. Vi har båda fått ok att ta passet från den som ville byta bort passet, så vi blev lite förvånade och sen skrattade när vi sprang på varandra. Men sen kom LH, ledaren. Hon var inte alls pigg på något sätt. Leda ett pass var uteslutet, och det sa jag till henne.
"Men vill du, så hoppar jag upp på ledarcykeln, bara du håller i själv passet", sa jag glatt. "Vi har ju gjort så förr."
"Ja, varför inte?"
"Jag gör det om du verkligen vill att passet ska genomföras. Inga problem."
"Vi gör så", bestämde LH och så blev det.
Jag skickade hem den andra värden, hoppade upp på ledarcykel och LH ledde passet ståendes bredvid, d v s hon talade i headsetet om vad de skulle göra och jag visade. Jag tog dock hand om uppvärmingen, nedcyklingen och strechingen. Men visst ger det mersmak att sitta längst fram och titta ut över motionärerna.


Varför är det så?

Hur kommer det sig att vissa personer påverkar en mer än andra? Ja, egentligen är det väl inte så konstigt att människor runt omkring en påverkar en olika. Men ibland kan jag inte låta bli att fundera över varför vissa påverkar en mer än andra av dem man träffar och umgås med. PL har påverkat mig på ett sätt, bara positivt. Så även LR. YN är min goa pusher, som ser till att jag får vissa saker gjorda. Barndomsvännen MS och kusinen, har väl alla influenser över mig man kan ha. Jag skulle kunna sitta här och räkna upp den ena efter den andra, och börja berätta hur de påverkat mig, men då blir detta ett långt och nog relativt tråkigt inlägg.

Nej, vad som får mig att fundera, är dessa personer som man känt en kortare tid. Kan vara någon från F&S, en kompis kompis, killen man sprang på på krogen förra veckan, exet som man springer på efter flera år av att knappt sett varandra, eller han man dejtade under ett par månader, tjejen på nätet som var så himla snäll och go när man chattade, och så vidare. Vad är det som egentligen gör att vissa personer "biter sig fast" i ens hjärna, så att säga. Egentligen vet jag väl vad svaret är också. Det var ju något speciellt med dem. Men ändå. Hur kommer det sig att de kan påverka en så mycket? Oftast och nästan jämt, är det bara positivt på något sätt. Väldigt sällan är det en negativ påverkan. Men visst händer det att det är det också. Det som jag tror får mig att fundera på detta, är de gånger en person ger både en positiv och negativ inverkan. Jag kan bli lite smått förvirrad av sådana intryck. Vad är det som gör att just dom har en dubbel inverkan? Ibland är svaret ganska enkelt, men ibland kan jag inte direkt sätta fingret på det. Och det är då jag funderar och funderar på det lite då och då.

Nog med funderande tankar för denna gång. Kan tala om för de som uttryckt sin oro, att jag ser som jag ska igen. Var aldrig någon fara. Men jag ska skippa linserna även idag.

Ha en bra söndag, bloggers och läsare!


Suddigt värre emellanåt

Idag har jag lyckats med det man helst ska undvika som linsanvändare. Nämligen att sova med linser kvar i ögonen. Tack och lov varken kliade eller skavde de när jag vaknade, men jag kände mig väldigt grynig i ögonen. Tog säkert en halvtimme innan jag kom på varför. Så då var det bara att plocka ur dem. Sen började pinan. Under säkert nästan en timme var det bara obehag och ömt i ögonen. Det hela slutae med att jag kröp ner under en filt, för och klarade inte av att göra något,det bara var obehagligt ömt i ögonen.

Nu har det gått ca 4 timmar sen jag vaknade, men synen är fortfarande något suddig. Det är som jag har en oskarp hinna framför ögonen. Jag ser, men konturer är snyggt oskarpa. Men det är inte längre ömt eller grusigt i ögonen. Men att använda linser inatt på jobbet kan jag ju glömma. Tur att man har ett par bågar man är nöjd med, så man törs visa sig utanför ytterdörren. Jag ser förvisso riktigt bra utan glasögonen, men jag vill se bra utan besvär eller ansträngning, så det blir till att använda dem. Även om det är smidigare att ha linser på jobbet.

Hoppas bara att det gått över tills imorgon. Annars får jag nog ta mig ner till min optiker.


Träning kan inte vara nyttigt.....

Nej, just nu så känns det så. Jag vaknade i eftermiddags med träningsvärk. Innebandyn igår hade satt sina spår. Och spinning väntade idag. Så frågan är hur ont i musklerna jag har imorgon. Och någonstans i bakhuvudet kan jag höra mammas röst:
"Du är ju inte riktigt riktig."
För att sekunden efter säga, med ett flin på läpparna:
"Den som vill bli fin, får lida pin."
Ja ja, what ever. Kul har jag i alla fall haft.

RSS 2.0