Road trip med Kitty the Blå Blixten Augusti 2009 del 2

Här kommer fortsättning på min semestertripp. Första delen hittar du här.

Måndagen den 10 augusti vaknade jag av att jag började bli hungrig. Så jag tog BWs cykel till närmaste affär och inhandlade framtida frukost samt ågot att laga mat av. Resten av dagen tog jag det bara lugnt. På eftermiddagen åkte jag iväg till favoritpizzerian Viking Pizzeria vid Oxbackens Centrum för att inhandla en Viking Kebab. Den är ett måste för alla som gillar Kebab. Jag har ännu inte stött på någon som inte tycker detta är den godaste varianten. Men den ska köpas här för att det ska bli den där smakupplevelsen.

Viking Kebab från Viking Pizzeria i Västerås   En halvt uppäten Viking Kebab   Nu ligger hela Viking Kebaben i min mage
Mums!                                    Så gott.....                             Gissa om jag är mätt!

Kvällen tillbringades med att stämma träff med folk och se på tv.

Tisdagen den 11 augusti träffade jag TB på eftermiddagen och vi gick och satte oss på ett fik. Vi har känt varandra sen första klass och umgåtts sen vi gick i andra eller tredje klass. Vi hade inte träffats på nästan ett år, så vi hade en hel del att prata om. Vi satt säkert i lite mer än två timmar och pratade. Det var så himla skoj att se henne igen. Jag har saknat henne så. Vi kom överens att vi skulle ses hemma hos BW senare på kvällen och äta, men det kom annat i vägen för henne, men det var helt okej. Det är sådant som händer, men det kändes lite typiskt att det skedde just den kvällen.

Onsdagen den 12 augusti tog jag det lugnt på förmiddagen och skrotade mest omkring. Jag hade sen tidigare bestämt mig för att åka till Hovdestalund Kyrkogård denna dag, så jag kände mig lite ur balans redan när jag vaknade. Men vid 13-snåret puttrade jag dit. Precis vid kyrkogården ligger det en liten blomsterbutik, så jag köpte två blommor och gravljus i lykta där. Jag skulle besöka min "morfars" och min farmors grav, samt minneslunden. Efter lite letande hittade jag Einars grav. Anledningen till att jag kallar honom min morfar är för att han har alltid funnits i mitt liv tills dess jag var ca 13 år. Han var dock endast inneboende hos min mormor, men var alltid med när familjen samlades på ena eller andra stället. Så självklart blev han min morfar.

Morfar Einars grav
Morfar Einars grav

Farmors grav tog jag inget kort på, då det bara var ett hål där gravstenen skulle stå. Min pappas namn har ristats in i stenen till gravsättningen nu på måndag, så den var tillfälligt borttagen. Jag var även uppe i minneslunden och tände ett ljus för de andra jag känner som gått bort.

Torsdagen den 13 augusti träffade jag JP på eftermiddagen. Vi spelade i ett rockcoverband när jag var i 20-årsåldern och när bandet splittrades, så höll vi kontakten. Det var så himla skoj att träffa honom igen. Det var också snart ett år sen senast. Vi hämtade hans son på dagis och åkte sen till hans sommarkolonistuga i Biskopängen mitt inne i Västerås.

Två humllor som samsas på en tistel   JP framför sin stuga
Två humlor                          JP framför sin stuga

Där ute träffade jag även Jps mamma som kom dit med sin sambo. Hon kom ihåg mig och vi pratade en hel del medan karlarna mätte marken där nya förråden ska stå. Efter någon timme åkte jag, JP och hans son tillbaka hem till dom. När vi kom dit hade hans fru LP kommithem från jobbet. Det var lika kul att träffa henne denna gång. Jag stannade kvar och åt kvällsmat hos dem.

På kvällen när jag låg framför tvn, så kom äntligen BW hem. Honom har jag inte sett på alldeles för länge, så det var ett kärt återseende. Efter att ha pratat en stund och han hade packat upp sig till viss del och duschat, så spelade vi Mario Cart resten av den kvällen.

Fredagen den 14 augusti gjorde vi inget speciellt. Jag var en sväng nere på stan medan BW tittade in på sitt  jobb. När han kom hem igen, så åt vi mat. Kvällen tillbringades med drinkar, prat och Mario Cart. Ja, vi passade på att peta varandra i magen emellanåt också, då vi båda är enormt kittliga, BW är dock mest kittlig till mitt stora nöje. He heee!

Lördagen den 15 augusti tog vi en åktur till stugen. Fast först åkte vi via Strömsholms Slott där vi gick runt både utvändigt och invändigt samt åt våra medhavda lunchbaugetter.

En del av forsen som ligger vid Strömsholms Slott   Baksidan av Strömsholms Slott
Del av forsen vid slottet      Baksidan av slottet

På ett område bredvid slottet stod det en massa veteranbilar uppställda. Dt visade sig att just denna dag åktes Mälaren Runt. De med veteranbilar gör det en gång varje sommar. Vi gick omkring och tittade på bilarna innan vi åkte vidare.

Veteranbil vid Slottet. Kan det vara den från Åsa-Nisse-filmerna tro?
Filmbilen tro?

Sen åkte vi vidare till stugan. Där gick vi ett varv runt stugområdet. Midsommarstången var väldigt vissen och vimpeln som satt i toppen hade virat sig runt stången och rörde sig knappt i vinden. Något bad blev det inte, men vi doppade fötterna vid strandkanten. Sen gick vi upp till min stuga och tittade till den igen.

Den obligatoriska semesterbilden på mina fötter       Transparant Blanche äppelträdet som bidragit till många liter hemmagjord äppelmos   Vår sommarstuga som numera ägs av grannpojken
Obligatorisk semesterbild    The Äppelträd                       Sommarstugan

Kvällen ägnades åt packning till viss del för mig, då det utlovades sämre väder i Västerås till måndagen. Sen såg vi på film och tv, samt pratade till midnatt ungefär.

Sönagen den 16 augusti lämnade jag Västerås vid 10.30 ungefär. Jag skulle egentligen åkt först på måndagen, men då det utlovats ordentligt med regn i Västeråstrakten på måndagen, ville jag inte ta några risker att regna bort. Det var dock mulet och blåsigt när jag gav mig av. Det var inte alls skönt att sitta på Kitty och susa fram utefter vägarna. När jag kom till Hjälmaresundet trodde jag att jag nästan skulle blåsa av vägen. Sablar vad det blåste där! På eftermiddagen tittade solen fram mer och mer, och det kändes inte alls lika kyligt längre. Allt som allt gick dagens resa bra och jag stannade vid Fiskeboda Camping som ligger i närheten av Julita om det säger er något mera.

Jag sitter och läser utanför mitt tält i solen och blåsten   Vattnet slår mot strandkanten på andra sidan viken från mitt tält sett
Jag framför tältet                  Vågskum mot klipporna

Den natten regnade det mer eller mindre mycket och jag sov som en sten.

Måndagen den 17 augusti började med strålande solsken, men det mulnade på mer och mer ju senare på morgonen det blev. Det blåste dock inte lika mycket, så det var helt ok att åka omkring på vägarna. Lunchen intogs på Pizzeria Picasso i Hallsberg. Ugnsbakad pata med kycklingsås. Mumma var det och jag blev kvar i nästan en timme på deras uteservering och hade drt skönt i solen som tittade fram för tillfället.

Ugnsbakad pasta med kycklingsås som åts i Hallsberg
Lunchen i Hallsberg

Men efter lunch var inte solen med mig någe mera. När jag hade någon mil kvar till Askersund började det komma regnstänk, men det var inte så farligt. Men när jag hade ca 6,5 km kvar, började det regna på allvar. Men jag hittade lite skydd vid ingången till Skybergavallen. Där stannade jag och drog fram regnskyddet till tältet som jag lade över Kitty och packningen. Mest för att skydda sovsäcken från att bli dyngsur. Själv drog jag på mig regnbyxorna och lade regnjackan om axlarna. Ca 20 in senare var vi på väg igen, med en torr sovsäck i packningen.

Kitty med packning under regnskyddet till tältet
Regnskyddad Kitty

Den natten vcampade jag på Harge Camping som ligger söder om Askersund på Vätterns östra sida. Om regnstoppet var lite träligt, så fortsatte det inte bättre. Tältpinnen till regnskyddet pajade. På två ställen! Men jippi! Inte för att det gör något för regnskyddets effektivitet, men det blir lite bökigare att gå in och ur tältet. Nog för att tältet var köpt på Biltema, men detta var tredje gången jag skulle slå upp det. Lite bättre trodde jag nog det skulle hålla. Jag sov gott i vilket fall som helst.

Tältåinnen till regnskyddet är paj och tältet ser lite ledset ut   Trasig tältpinne          Trasig tältpinne
Mitt ledsna tält                      Tältpinne har spruckit här...     ..och gått av här

Tisdagen den 18 augusti lämnade jag Harge Camping strax efter 10.15 och tog mig upp mot Askersund igen, för att sen fortsätta söderut på Västra sidan av Vättern. Resan ner mog Hjo var ganska händelselös. Solen sken och värmde stundvis, men blåsten hade tilltagit igen, så det blev lite kyligt emellanåt. Lunch åt jag i Karlsborg. Det blev lunchbuffé på Idas brygga och det var mycket gott. Efter att jag ätit mig mätt och druckit en kopp te, så gick jag lite utanför restaurangen som låg neråt småbåtshamnen tror jag. Mycket trevlig utsikt hade man i alla fall från restaurangens uteservering.

Pålen i Karlsborgs småbåtshamn
Påle vid vattnet

Dagens stopp och sista tältnatt blev på Hjo Camping. När jag slagit upp tältet åkte jag iväg och tankade, kollade lufttrycket i däcken samt hittade en ICA - butik som försåg mig mot pengar med Yoggi, bröd, kakor och Camilla Läckbergs senaste bok Sjöjungfrun. Jag behövde en ny bok, då jag läst ut den jag haft med mig kvällen innan. Köper hellre en bok än en tidning. Tillbaka på amping satte jag mig på en bänk nere vid vattnet i solen och läste medan jag åt lite kakor. Jag hade sällskap av några änder. Och jag kom senare fram till att änderna i Hjo inte var folkskygga på något sätt.

Två änder som vilade på stranden knappt 2 meter ifrån mig   En and som dricker lite vatten knappt 1 m framför mig
Vila behöver man                Även vatten behöver man

Sen bestämde jag mig för att gå en liten promenad. Stadsparken låg precis bredvid campingen med stig som gick från dampingen genom parken ända ner till hamnen. Perfekt! Parken var mycket vacker där den låg precis bredvid vattnet. Mycket grönska och blommor. Nere i hamnen köpte jag en glassbåt på Moster Elins glassbar. Jag slog mig ner på en långbänk vid vattnet och åt på den. En and tyckte att min glass såg oerhört god ut, för helt plötsligt stod den på min högra sida knappt 20 cm ifrån mig och tittade ömsom på glassbåten, ömsom på mig. Jag hade lagt ifrån mig systemkameran bredvid mig, men lyckades lirka upp digitalkameran ur kameraväskan utan att skrämma bort anden mer än några cm. Men den kom strax nära igen. Andens kompis hittade också dit, men då var glassen redan slut.

Min glassbåt från Moster Elins glassbar i Hjo   En närgången and som tyckte min glassbåt såg väldigt god ut     Andens kompis kom dit för att kolla glassläget
Min glassbåt          En närgången and     Anden fick sällskap av en kompis

Jag vandrade sen sakta tillbaka mot campingen och vid niotiden knöt jag mig. Jag somnade inte förrän vid 23.00, men sen sov jag lika gott som alla andra nätter.

Onsdagen den 19 augusti blev sista dagen på min färd. Jag hade knappt 7 mil kvar till hemstaden, men jag ville egentligen inte riktigt åka hemåt. Men någon gång var jag ju tvungen at tkomma hem, och på fredagen skulle jag ju på konsert med mamma, så det var bara att lyda förståndet och åka hemåt. Resans sista dag var väldigt händelselös och jag kom snart hem till min lägenhet. Visst var det skönt att vara hemma igen, men samtidigt lite tråkigt.

Sammanfattningsvis:
Jag tycker att resan var väl värd all tid den har tagit. Jag har njutit av varenda sekund när jag varit ute på väggarna, trots att det varit mindre varmt ibland, och när jag träffat folk jag känner. Jag skulle vilja göra något liknande en annan gång. Men när, var och hur, det återstår att se.

Motto som skapades under resans gång:
Jag kör ALDRIG för fort, men följer ALLTID trafikreglerna!På Facebook finns alla bilderna utlagda. Om ni klickar denna länk, så kan ni se dem utan att ni behöver vara inloggade på sidan.

Kommentarer
Postat av: kaktus

Förstår att du är nöjd! Du har varit med om mycket. Tycker du är oerhört modig som drog iväg så där. Imponerande! Taskigt att lägga ut pizzabilderna... jag är så suuuuuuugen. Kramar

2009-08-29 @ 13:38:51
Postat av: Susanne

kaktus: Tack för allt! Jag har haft så skoj under resan. Blir nog någon liknande variant i framtiden. Pizzan är supergod!

2009-08-29 @ 15:30:00
URL: http://susannehitochdit.blogg.se/
Postat av: Malin

Gud så härligt du har haft det! Tycker det är grymt bra att du tog dig för att göra detta! Skönt att du håller ställningarna hemma med pizzan. Det känns tryggt!

2009-08-29 @ 19:32:23
URL: http://malinslivochbravader.blogg.se/
Postat av: Susanne

Malin: Man kan ju inte besöka Västerås utan att äta en Viking Kebab från Viking Pizzeria. Jag är också jätteglad att jag gjorde denna trip.

2009-08-29 @ 20:06:00
URL: http://susannehitochdit.blogg.se/
Postat av: Zombie

Vad kul med en roadtrip.

Man ser så mycket.Har man (jag) inte kameran med sig så får man (jag) nästan panik.Roliga & fina bilder!! =)

2009-08-29 @ 21:21:17
URL: http://blogg.aftonbladet.se/cyberzombie
Postat av: Susanne

Zombie: Kul att du gillar bilderna! Ja, utan kameran så hade jag gått under under resans gång

2009-08-29 @ 21:47:13
URL: http://susannehitochdit.blogg.se/
Postat av: ROXY

HÄRLIGT :D

2009-08-30 @ 23:59:30
URL: http://legoliv.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Vilken mysig resa! Kitty verkar vara en bra reskompis :)

2009-09-04 @ 20:35:06
Postat av: Susanne

Yvonne: Resan var supermysig, och *Kitty var en suverän resekamrat :O)

2009-09-04 @ 21:42:53
URL: http://susannehitochdit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0