Bihåleinflammation?

Ja, nu tänker jag gnälla. Jag är sällan hjälplös när jag är sjuk. Antingen har jag så pass hög feber att jag sover konstant eller så är jag så pass dåligt ändå, att jag sover en massa. Och är jag inte så dålig, så kan jag lätt hitta på något stillsamt att göra utan att gå ut. Men nu har jag ont i huvudet och så fort jag reser mig, så dunkar det på bra i skallen. Mamma tror jag fått bihåleinflammation. Hoppas jag verkligen inte, men har det inte släppt tills imorgon, så blir det till att ringa en läkare. Nu ska jag fortsätta att titta på film.

Sabla envisa förkylning

Ja, nu är man dock mer eller mindre frisk, men jag hostar fortfarande. Och så är jag slemmig i halsen och snorar lite. Men tack och lov nyser jag inte längre eller behöver snyta mig stup i kvarten. Men det märks att kroppen inte är med på banan ännu. Sov många timmar inatt, hela 8 tror jag det blev. Var uppe med tuppen och kröp ner i soffan och slötittade på film efter att ha hält i mig lite filmjölk på tvång. Vid 10.30 bestämde jag mig för att se på Robin Hood. Ja, naturligtvis den tecknade varianten. Kan säga att jag inte ens såg 10 minuter av den innan jag sov. Och vaknade gjorde jag inte förrän vid 13.30 igen. Hoppsan! Nej, så frisk är jag nog inte riktigt ännu, vilket stör mig. Att vara inomhus börjar gå mig på nerverna.

Tillägg kl 23.06: Undrar om man kan snyta sig så pass mycket att man får ont i huvudet?

Lättlurade?

Ibland undrar jag hur mycket man kan lura sin egen mamma och familj om hur man egentligen mår emellanåt. En sak är säker i alla fall, i vintras slog jag alla rekord. Förlåt mamma!

Fortfarande sjuk

*host, host, snörvel, host*

Ja, så låter jag mest hela tiden när jag inte snyter mig

Näsblod

Jaha, så har man snytit sönder slemhinnorna i näsan. Yippie!!!!!

Det är JÄTTESYND om mig.....

Jo, det är faktiskt jättesynd om mig! Våga inte påstå något annat. Ja, vågar vågar ni väl, men då blir jag putt. Så passa er! Jag har blivit ännu sämre. Nu hostar jag, är tjock i minst halva skallen och snörvlar mest hela tiden. Och så skiner solen utomhus och vem vill INTE vara ute då? Ja, det är jättesynd om lilla sjuka mig!

Tack Roxy och Zomibe för Krypa-på-dig-önskningarna!

Blääää

Detta är inte schysst. Jag har fått ont i halsen och nyser en hel del. Jag vaknade igår med halsont och jag kan inte påstå att det blivit bättre. Och då det är mera mulet än soligt idag, så känns det helt ok att stanna inne. Fast jag skulle väldigt gärna vilja ha glass. Kanske ska masa mig till affären i alla fall. Men det blåser så..... Och jag som kanske skulle få besök i helgen. Sååå typiskt!

Bilder säger mer än ord

Jag vet att jag varit lite dålig på att blogga, så jag bjuder på lite bilder från senaste tiden. Klicka på dem för att se dem i större format.

Vitsippor uppe i gethagen i Stadsparken
Get-, får- och lamahagen i Stadsparken en soliga dag i maj. Alldeles fullt av vitsippor

Ingen riktig känsla utan en bild av skorna bland vitsipporna
Mina fötter bland dessa vitsippor

Årets första glass i vårsolen
Årets första kulglass som åts efter promenaden bland vitsipporna

Så här kan den se ut om man har tur
Min ugnspannkaka med en massa grädde i. Rena kanjonlandskapet!

Min födelsedagspresent från CC, min spinledare
Min födelsedagspresent från CC, min spinledare. "Hämnden" för burken med negerbollar på hennes födelsedag.

Min fina, färdigläkta tatuering
Min tatuering fin och färdigläkt

Torrperiod

Jag har verkligen kommit i en torrperiod när det gäller bloggen. På något sätt känns den krävande. Fast egentligen tycker jag ju om att blogga. Strange! Men jag läser i alla fall bloggarna runt omkring mig. Det vill jag inte riktigt sluta med. Läser dem inte varje dag, men varannan typ. Så jag har inte försvunnit, bara tappat bort mig.

Kan berätta att jag jobbat extra idag. Helt frivilligt var det inte, men sa glatt ja, när AÄ lovade mig att jag skulle få mina 6 veckors semester i så fall. Jag bugar, bockar och niger, då som nu. 5 veckor till får jag jobba, sen ska jag vara ledig. Lääänge!


Du är världens goaste vän!

Titta vilken söting jag fått på posten av MS i Luleå. Hon skickade den till mig i förra veckan, då hon bor så långt bort för att kunna komma över och ge mig en tröstande kram, så ska jag krama goseankan istället och veta att hon finns där för mig. Asså, du är ju bara världens goaste, vännen!Goseankan jag fick av MS
Malin the Duck

Tuffa ungdomar och skön fredagskväll

Ja, så var det fredag idag. Eller snart är det lördag om man tittar på klockan som i skrivandets stund är 23.48 enligt min dator.

Igår kväll när jag cyklade till jobbet, så åkte jag förbi ett par killar i 15-, 16-årsåldern. De stod lite överallt på den smala cykelbanan, så jag plingade till på ringklockan. Inga problem, de flyttadesnällt på sig, de två som stod ivägen. Men en av killarna som stod bredvid, härmade en tuta. Ja, det tror jag det var han försökte imitera med sitt tut-bröl. Helcoola killen med cigg i ena handen. Sen fick jag en klapp på huvudet på cykelhjälmen av en av killarna som hade flyttat på sig. Absolut ingen hård klapp, så vad gjorde det. Ett gott skratt fick jag mig i alla fall.

Natten flöt på bra på jobbet. Kul arbetskollega på maskinen jämte, snäll maskin och smidigt flöde. När jag kom hem åt jag en tallrik yougurth och flingor framför tvn, sen försökte jag sova. Vilket inte alls gick bra. Så när jag vridit och vänt mig tillräckligt länge i sängen, tog jag mig ut till soffan för att se den sista dvdn i Sagan om ringen-triologin. När den var klar, så sov jag fortfarande inte och klockan var närmre 11.00. Så jag höll mig vaken en timme till, åt lunch och gjorde sen ett nytt försök till att sova. Lyckades somna någon timme eller tre, men sen var det upp igen. Skulle ju träffa LR och ha videokväll. Pizza och godis stod på menyn samt trevligt sällskap. Jag nickade förvisso till 10 minuter under filmen, men sen var jag pigg igen. Jag har haft en mycket trevlig kväll och inser att jag måste börja träffa honom lite oftare igen, precis som förr.

Men måndag morgon är det jag som ringer distriksläkarmottagningen. Jag kan inte forsätta att sova så här illa. Det är tröttsamt, och sliter hårt på mig. Jag känner det så väl, men ändå kan jag inte finna ro att sova. Trodde det borde gått över tills nu, men inte. Jag får liksom inte längre någon struktur på min vardag.


Nej, jag ska inte sova än, då jag jobbar imorgon natt igen. Jag ska se på film tills hockeyn börjar. Det är sista avgörande finalmatchen mellan Detroit - Pittsburgh. Mina grannar för en sista gång stå ut med att vakna av eventuella tjut och jubel som kommer att utropas under matchtiden. Sen blir det lugn och ro fram tills i oktober igen.


Sova?????

Ja, med min sömn är det verkligen si och så. Lättväckt var jag redan innan, men nu har jag blivit extremt lättväckt. Vid 10.45 vaknade jag av telefonen. Eller det var vad jag trodde, men jag hade inga missade samtal. Men något väckte mig, och sen kunde jag inte somna om. Efter en stunds vridande i sängen, gick jag ut och lade mig i soffan. Sagan om ringen började jag titta på i förra veckan, så jag fortsatte med den. Men som vanligt blir jag så inne i filmen att jag blir fokuserad på den och emellanåt börjar fundera på hur händelsen är skriven i boken o s v. Vid 14.00 eller något sådant, somnade jag i alla fall om igen och vaknade vid 19.20 att mobilen började spela ett gitarrsolo, min ringsignal, för mig. Det var kusinen som ville checka läget med mig. Tack vännen min! Utan dig skulle jag inte komma långt i vissa lägen.

Allt som allt fick jag nog nästan 8 timmars sömn idag ändå, men jag blir så seg när det blir så ryckigt. Jag kom även på att efter att jag pratat med kusinen, att jag totalt missat min lunchg idag, då jag försökte somna om i soffan. Så det blev lite sen påfyllnad i magen, men så kan det bli ibland vid tillfällen som detta. En rejäl kvällsmat blev det innan jag ringde vidare till mamma och PK. Nu sitter jag och väntar av tiden lite innan jag ska åka till jobbet.

Det var den träningen

Idag hade jag bokat in ett spinnpass som värd på Friskis. Jag bestämde mig för att ta mig dit, då jag tänkte att träningen skulle kanske kunna fokusera hjärnan på det och jag skulle glömma bort det jobbiga för en kort stund. Det funkade ungefär 7 minuter in i passet. LH hade nämligen Going under med Evanscence (eller hur det nu stavas. Orkar inte hämta skivan och kolla.). Musik av den typen, får alltid mig att känna och komma nära det jag egentligen känner. Så knappt 25 minuter in i passet, hoppade jag av min cykel längst bak och gick ut. Jag gick bort till Funkis-korridoren och låste in mig på toaletten i några minuter. Jag satte mig ner och lutade huvudet mot väggen. Där satt jag och försökte komma i ordning med andningen och de få tårar som kom. När jag samlat mig, gick jag ut och träffade på JA, så vi pratade lite om allt annat. Sen bytte jag även några ord med J. Två härliga tjejer med glada leenden. Allt som allt var jag borta cirka en kvart från spinnpasset, så det blev inte mycket til träning idag. Efteråt så frågade LH varför jag gått ut, om jag mådde bra och så. Så jag berättade varför jag gått ut, och hon förstod.

Nu sitter jag hemma i soffan och funderar lite kring det hela. Känns lite konstigt så här efteråt, men jag antar att det kan bli så hör ibland. Bara att ta en dag och en timme i taget.

En dag i taget

Igår, lördag, så var jag med mamma mest hela dagen. Vi träffades vid 12.30 och åkte iväg en sväng. På vägen tillbaka till amma, så stannade vi till vid ICA Maxi och handlade lite. När vi kommit tillbaka till mamma, så flyttade vi in hennes säng till det lilla sovrummet och soffan, bokhyllan och ett bord till mamma och pappas gamla sovrum. Tavlorna och hyllorna får hon flytta själv. Sen gick vi ut i köket och gjorde mat. Fläskytterfile med hemmagjord klyftpotatis, yougurthröra och grönsaker, som allt sköljdes ner med rött vin. Till efterrätt blev det svenska jordgubbar och gammeldags vaniljglass. Mmmm..... Min mage gillade det skarpt!

Kvällen ägnades åt att titta lite på tv, för jag var så trött efter att bara lyckats sova ca 3 timmar under natten. Kan meddela att jag slocknade som ett utblåst ljus under hockeyn sen vid 2-snåret på natten. Vaknade till liv igen när matchen var över och fick det glädjande beskedet att Detroit vunnit med 5-0 mot Pittsburgh. Precis som det ska vara. Men jag skulle helst velat se matchen också.

Jag orkade dock inte resa mig upp ur soffan, utan stängde av tvn, drog filten över axlarna och vände mig om. Jag sov några timmar till och vaknade igen någon gång mellan 8 och 9, men visst känns det fortfarande i kroppen att man inte är riktigt fit for fight ännu. Idag har jag åter tappat aptiten, men får i alla fall i mig något, även om det bara är smulor i jämförelse med hur mycket jag äter annars. Det är nästan lite så att man får titta på klockan och räckna timmarna mellan måltiderna, så man äter vare sig man är hungrig eller ej. Det är så jobbigt.....

Att jobba inatt var inte det enklaste jag gjort

Jag jobbade i natt. Det var tungt, men gick bättre än jag trodde det skulle gå. Någon frågade varför jag inte var hemma en natt till eller resten av veckan, men jag kände i eftermiddags att jag skulle inte orka med en natt till hemma. Inte just nu i alla fall. Och det kändes bra att komma bland en massa människor. Några visste om vad som hade hänt och visade sitt stöd. BN och jag pratade lite mera, och det kändes bra. Att jobba inatt tror jag var bra. Mina tankar skingrades för korta stunder, men visst var det tungt. Alla känslorna låg, och ligger ännu, som en liten klump i mellangärdet och trycker. Vissa stunder var det lättare och man kunde skratta åt något som var roligt, och vissa stunder ville jag helst gå hem. Men jag är ju en liten envis människa i vissa stunder, och denna natt blev en sådan. Men i slutändan känns det bra att ha jobbat inatt. Jag har haft fullt upp med att hålla filmaskinerna igång och se till att det flyter, så det har varit bra. Jag har aldrig kommit till det där stadiet inatt att jag bara ville krypa ihop i ett hörn och gråta. Jag har istället fått tänka lite i lugn och ro så att säga, utan att bli helt uppriven.

Jag tror att det kommer att gå i vågor. Vissa stunder är lättare, andra svårare. Vissa dagar kommer jag kunna att umgås med folk, och andra dagar kommer jag inte ens svara i telefon. Men det måste få ta den tid det tar och ta sig det utlopp det vill. För även om jag har en bra dag, så är tankarna på pappa inte långt borta.

Sen vill jag tacka för ert stöd, kära vänner och läsare. Det värmde att läsa era kommentarer nu på morgonen. Tack!


Vila i frid

Igår vid tjugo över fyra på eftermiddagen vaknar jag igen av att telefonen ringer. Jag går upp och hämtar den från telefonpallen utanför sovrummet och svarar medan jag går tillbaka in till sängen. Jag misstänkte att det var mamma, då det var dolt nummer på nummerdisplayen, och mycket riktigt så var det mamma. Hon berättade med tung röst att pappa var död. Nyvaken som jag var, så tog begreppet inte riktigt fäste i mn hjärna på en gång, utan jag lyssnade bara när hon berättade, och svarade lugnt och sansat, och sa att inget var ju som det inte brukar, så hur skulle hon kunna vetat att det skulle hända. Så här är det:

Sen flera år tillbaka har min pappa varit svag i kroppen. Han har haft två hjärtinfarkter med ett par års mellanrum. Han har diabetes som han inte sköter och han har skippa sina andra mediciner också. Mamma har fått tjata öronen av honom innan han har tagit dem och insulinsprutan. Att han slarvat med detta har bidragit till att han blivit mycket trött, slarvat med maten och sovit bort det mesta av dygnet. Det är inte lätt att hjä'lpa en människa att komma på rätt spår, när de själva inte vill, om ni förstår vad jag menar. Vi är envisa som synden i vissa lägen på pappas sida av släkten. Ett släktdrag som jag har ärvt, vilket jag tackar för.

Mamma hade väckt pappa på morgonen och hjälpt honom att plocka fram lite kläder och göra honom iordning. Han hade tid på fotvården kl ett på dagen. Hon ringde hem från jobbet vid tolvsnåret för att se till att han kom upp ur sängen. Fotvården ligger nästan runt husknuten från deras hem. Han hade inte svarat, men det var väl inget ovanligt i sig. Det har hänt förr, för han hörde dåligt också, så när han satt ute på altanen och rökte, så hörde han aldrig att det ringde. Så mamma fäste ingen direkt betydelse vid det, utan återgick till jobbet. När hon kom hem från jobbet strax efter fyra gick hon in i sovrummet för att väcka honom och fråga hur det gått på fotvården och höra hur han mådde. Det var då hon märkte att han inte rörde sig eller svarade när hon pratade med honom. Ja, så var det. Läkaren som var där och dödsförklarade honom, trodde att han dött i sömnen.

Efter att hon pratat med sjukvården, så ringde hon mig. Sen ringde hon till min bror här nere och jag ringde till mina syskon i Stockholm och Västerås. Hur talar man om för folk att någon har dött? Ja, jag sa det rakt upp och ner, men lätt var det inte. En nittio minuter senare var jag hemma hos mamma. Jag var inne hos pappa och sa adjö. Klappade honom lite på armen och kände hur det hela började komma ikapp mig. Han såg fridfull ut, om än trött ut, där han låg på sidan i sängen. Bredvid honom på nattygsbordet hade mamma tänt ett ljus. När jag sagt mitt farväl, så kom brorsan. Det var skönt att även han var där.

Jag är inte den som visar "jobbiga" känslor utåt, men när de kom från Fonus för att köra upp honom till bårhuset, var det inte lätt. Jag vaklade mer och mer hela tiden. Kände inifrån hur bristningsgränsen var nära. Det var en kvinna och en man som kom från Fonus, och de var lugna och försiktiga. När de lagt pappa på båren och svept ett vitt skynke omkring honom, så fäste de ett purpurfärgat litet kapell över hela båren. Det var fint på sitt sätt. Precis när de körde in honom i bilen, så slog kyrkklockan ett slag samtidigt som de böjde på huvuderna i respekt. Då var tårarna nära. När de åkt, kramade mamma och jag om varandra. Jag grät inte så det hördes så, men visst rann tårarna. I flera minuter stod mamma och jag så, sen kramade hon om min bror, och de grät minst lika mycket.

Timmarna som följde klarade vi faktiskt av lite praktiska saker, men vi återkom ju hela tiden till hur konstigt det kändes. Pappa var bara borta. I och med att de varit där och hämtat honom, så var det så definitivt. Han kommer aldrig mera hem igen. Mamma och jag ska till Fonus senare idag för att börja ordna med begravningen och så.

Jag skulle egentligen ha jobbat inatt, men kände att jag inte orkade. Nattens driftledare förstod mig, beklagade sorgen och så. Jag har så bra chefer på jobbet.

Natten har varit lite upp och ner. Jag har sovit lite, om än dåligt. Låg och tittade på först film, sen Nhl på tvn, men tankarna fanns ju där hela tiden. Jag vaknade tidigt imorse och tankarna har vandrat än hit, än dit. Det är fortfarande svårt att begripa att han verkligen är borta.

Vila i frid pappa. En dag ses vi nog igen. Till minne av pappa


RSS 2.0