Lite lugn och ro

Så jobbade man sista natten inatt och den schemalagda ledigheten på fem nätter tar vid. Härligt! Och jag hoppade glatt upp ur sängen, pigg och glad, när mobillarmet började sjunga en ljuvlig melodi kl 12.00. Yeah, right! Testa hasade sig upp ur sängen med tungt huvud och en stark önskan om att ignorera larmet genom att trycka kuddarna över öronen. Men jag skulle vara på jobbet kl 14.00 för personalmöte, så det var bara att dra sig upp ur den varma goa sängen. Och jag ska ställa om dygnet lite inför helgen, så..... Men efter en duch och lite mat i magen, så var jag pigg igen och redo för mötet.

Det pratades lite om förändringarna på jobbet, hur vi ligger till mot budget och en massa annat. Jag fick ett nytt ansvarsområde, vilket jag redan mer eller mindre sköter idag när jag jobbar. Men det ska till en liten slant nu för att sköta det, om min driftledare får det som han vill. Vilket jag tycker är helt på sin plats, för annars sköter folk inte det jobb de blivit tilldelade. It's the sad truth. Det pratades om en massa annat. Mycket var positivt, men det finns några små hörn som måste bättras från jobbets sida. Men vissa saker gör sig inte gällande förrän nästa år, så än finns det tid för både oss och dem.

Ikväll tänkte jag att jag skulle försöka påbörja den där inoljningen av mina två stolar och mitt nya bord. Känns som om dagarna fr o m i torsdags endast har ägnats åt att flacka runt, sitta i telefon, skippa träning i fredags, sova, äta och jobba. Men nu så ska jag nog få lite tid över för detta också.

Men nu är jag hungrig igen känner jag fast det knappt gått fyra timmar sen jag åt. Men jag ska ta mig ett litet mellanmål, så ska jag äta lite mera ordentligt senare ikväll.

Till Kusinen

Vilket lag har inlett Elitseriesäsongen med 4 raka segrar?
Vilket lag passade på att under en av dessa 4 matcher, se till att DIF blev poänglösa i Kinnarps Arena?

Vad sa du? Jag hör så dåligt nu för tiden, så lite högre får du allt säga det. Se så, säg det nu. Kom igen.

Jag ska försöka komma upp till Stockholm, när vårt fina HV Blå är på Hovet för att visa vart skåpet ska stå, iklädd min fina HV-tröja. Blir det bra?

HV 71-jersey säsong 2009/2010

Kläder från Free Fashion

Tänkte bara visa kappan och jeansen jag köpt hem från Free Fashion. Jag hittade till butiken via en blogg jag läser, och jag bara älskar butiken. Alla kläder är långt ifrån min stil, men så mycket snyggt de har. Finns en viss risk att jag kommer att bli lite fattigare i framtiden. Det är inte smidigt att ta bilder på sig själv när man använder en stege som "fotograf". Inser nu att kappan kanske ser lite stor ut, men jag har bara en t-shirt under den. Och jag är inte bra på det där med poser heller. Men men.....

Svart, knälång kappa - Suzette
Svart, känlång kappa - Suzette
Jag var bara tvungen att ha den när jag såg den

Jeans - Sulfur
Jeans - Wide Leg Sulfur
Jag bara älskar dessa jeans, men de är lite för långa. Tur att man kan lägga upp och vet hur en symaskin funkar

Detalj på jeansen jag köpte
Detalj på jeansen jag köpte. Jag bara älskar dessa små detaljer som finns på kläderna ibland. Det är säkert inte meningen att man ska låta dem sitta kvar, men det gör jag. Fel? Kanske, men jag har aldrig påstått mig vara moderiktig

Jäkla snårskog!

Jaha, så var det dags för en sådan natt igen. Nu har det gått lite mer än två timmar sen jag gick och la mig. Men jag har gått upp igen, då rastlösheten inte ger mig någon ro.

Vid halv tre imorse var jag sömnig och tänkte att det ska bli skönt att sova. Så jag gick in i badrummet och gjorde mig iordning för sängen. Väl i sängen tar det alltid en liten kort stund innan jag kommer till ro. Men icke då När jag väl låg där, började tankarna irra runt i skallen. Vissa var inte så konstiga, andra var mera jobbiga. Jag avhandlade allt från veckan som varit på jobbet till min egen framtid och dödlighet. Nu igen. Nej, jag tänker inte dö och jag är inte sjuk, men ända sen pappa gick bort i början av juni, så dyker funderingar upp lite då och då. Ibland är de flyktiga och snabbt borta igen. Men som inatt, så var de tyngre och jobbigare. Hur är det att dö? Vad är det sista man tänker på? Hur kommer jag dö? Kommer jag då i en olycka eller av hög ålder? Kommer jag falla ihop på jobbet i en hjärtinfarkt eller av annan sjukdom när jag är pensionär? Hur kommer min begravning bli? Så där har tankarna malt på. Och jag blev så pass orolig i kroppen av att fundera över det, så jag tände lampan och försökte läsa lite. Men jag gav upp efter en kort stund, då jag inte fann någon ro.

Men när jag släckte igen, så dök det där med att leva singellivet upp igen. Det är inte det att jag inte gillar mitt liv, för det gör jag. Jag kanske inte har något drömyrke, men jag trivs och tjänar bra. Jag har vänner i vars sällskap jag kan vara mig själv. Men jag är trött på att leva själv, att inte ha någon att komma hem till. De senaste gångerna jag verkligen fallit för någon, så har det blivit platt fall. Jag vet att det kan bli så, men man kan inte låta bli att undra om det är något fel på en. Kanske skräms de av att jag är så pass självständig att jag klarar det mesta i ett hem alldeles själv. Jag gör ju faktiskt det mesta från att rensa avloppet i handfatet till att hantera min egna slagborr med vana. Kanske är jag inte söt nog, eller feminin nog för dem. Vill killar verkligen ha en liten tjej som inte klarar något själv? Nej, då får de leta någon annanstans, för där passar inte jag riktigt in. Jag är feminin, jag är söt, det vet jag. Men jag är inte hjälplös, bara handlingskraftig på det sättet att jag klarar mycket själv. Men nu upprepar jag mig visst. Kanske har jag för höga krav på dem jag träffar. Men samtidigt ska man inte nöja sig med vad som helst heller. Man måste känna att man verkligen vill vara tillsammans med personen i fråga.

En jäkla snårskog, det är precis vad livet är!

Filmkväll ikväll

Jaha, så var det fredag och jag känner mig mycket piggare idag. Trots att det blåser ute och det är mera grått än soligt, så är det skönt med en ledig kväll/natt. Ska träffa LR ikväll och se på "Män som hatar kvinnor". Han såg den aldrig i våras när jobbet var så schyssta att de bjöd alla anställda på bio. Men jag har lånat den av mamma, så nu ska han se den. Sen ska han med på bio. Om man inte visste bättre, skulle man kunna tro att jag styr hans film. Fast han var inte direkt svårövertalad till filmkväll med fortsatt biokväll om ca två veckor.

Annars är den stora jakten på G. Eller jakterna rättare sagt. Ny lägenhet och hockeybiljetter! Och i dagsläget ligger biljetterna närmast.

Och just det: Jag fick ett mail från en än så länge intressant kille. Vi får se vad det blir av detta

Hockeymatch nästa

Idag har jag lyssnat på Depeche Mode precis hela eftermiddagen via datorn. Annars har jag inte gjort många knop. Fattar inte varför jag är så himla seg hela tiden. Men jag hoppas att tiden jag kommer att lägga på HV:s hemmamatcher, kommer att få fart på mig. För fr o m imorgon är jag medlem i supporterföreningen till HV, North Banks Supporters. Ska bli najs som bara den!

Kvällen har ägnats åt mamma i telefon och till att skruva ihop två stolar i oljad ek. Så nu har jag några dagars jobb framför mig med att olja in dem innan användning, samt olja in mitt fina vardagsrumsbord som kom med lastbil hem till mig i förrgår. Weeee! Ska bli så skoj att få det nya på plats. Nu är det bara nya lägenhet som saknas.

Länkar

Efter att fått min blogg tillagd hos en person vars blogg jag läser varje gång det finns en uppdatering, så inser jag att jag varit lite lat. Men nu har jag tagit mig i kragen och fixat det jag med.

Träningsladdad till noll

Tisdag betyder Skivstång/Spinning på Friskis. Men idag är jag inte alls laddad för det. Tänk om jag kunde slippa.....

Mc-tur i lördagssolen

Idag har jag följt med mitt ex på en mc-tur till Vadstena. Jag fick låna ett mc-ställ, som hans svåger en gång ägt. Det var lite stort, särskilt i midjan och ärmarna i jackan, men det gick bra ändå. Solen sken och trots att det blåste lite, så var det en helt underbar tur längs gamla upp mot Vadstena. Vi åt en sen lunch i Vadsten och vandrade sen lite nedanför slottet längs vägen utmed Vättern. Sen åkte vi tillbaka mot hemstaden.

För muspekaren över bilderna för att få en bildtext. Klicka på dem för att se dem i större format.

Jag i ett något för stort mc-ställ En gränd i Vadstena

En gammal gatlykta som det satt många av i en gränd Vättern söderut nedanför Vadstena Slott

Vättern norrut nedanför Vadstena Slott Vadstena Slott

Vallgraven har blivit småbåtshamn Vadstena Slott

Exets motorcykel, en Kawasaki 650 Vi stannade vid en rastplats innan Ödeshög för att sträcka på benen lite och titta på utsikten

Tog ett foto över hans axel när vi åkte genom ett litet samhälle i 50 knyck Detta var vad jag såg i bakspegeln

Vardagslyx

Idag kom jag äntligen iväg på den där massagen jag suktat efter i snart 2 år. Ja, så länge. Varför? För ca två år sen smällde jag med cykeln och fick avboka massagen. Läs mera här, här och här. Sen kom det en del annat emellan. SEn fick jag fullt upp med att försöka få ordning på mig själv. Sen har jag totalt glömt bort det. Tills för någon månad sen, och idag fick sig mina muskler en efterlängtad genomknådning. Himmelskt skönt var det och jag ska dit om 6 veckor igen.

Till middag idag åt jag revben, honungsglaserade sådanna. Himmelskt goda! Till det drack jag ett glas rött. Och eftersom glaset är tomt sen en bra stund tillbaka, så ska jag gå och fylla på det. Ska även hugga in i en stor portion glass: Carte D'or Caramel Cinnamon Waffle.

Ha en bra fredagskväll, vänner!

Idol - John Donaldson

Detta är min systerson. Han gick vidare från audition i Gävle till en av de direktsända finalerna.
 

Fel spår totalt

Igår var det en riktigt blä dag. Jag backade ur att följa med på en träningsmatch i hockey, med ett luddigt meddelande istället för att vara totalt ärlig. Sen fick jag samtal av han jag skulle träffa på fredag. Han var i trakten och undrade om han kunde titta förbi när han ändå var i närheten på väg hem från en vän. Jag sa att det gick bra, men jag borde sagt nej. Aja, det blev som det blev. Var väl trevligt så, men jag borde nog varit på lite bättre humör. Fast jag tror inte att han märkte något. Jag är bra på att hålla masken.

Idag fick jag dock ringa ett mindre kul samtal till min vän. Tror det gick så där, men hon är inte glad på mig och det med all rätt. Ärlighet vara längst och jag skulle sagt att jag inte mådde bra och inte hade lust, istället för att bara skicka smset jag skickade. Jag har inte ljugit på något sätt, men jag kunde varit mera ärlig i smset. Men det är inte alltid lätt att tala om att man har en skitdag och inte vill, när man är van att alltid hålla masken och vara stabil och glad utåt. Sitter kvar sen jag var tonåring, och det är inte alltid lätt att bryta mönster. Och ändå vet jag att hon förstår och finns där för mig om jag mår pyton. Men gjort är gjort, och jag får bita i det sura äpplet. Jag tror inte att jag har förlorat henne, men jag lär få jobba för att få hennes tillit och respekt igen, vilket jag förtjänar att jobba på.

Det lustiga med det hela, är att jag borde ha lärt mig för länge sen. Har förut inte sagt rakt ut att jag varit botten just den dagen, och sen har allt bara blivit fel. Varför är det så svårt att lära från sina egna misstag ibland?





Jag har tagit bort kommentarsfunktionen på inlägget med flit. Behöver bara skriva av mig.

Dejting

Det här med att dejta och träffa en bra kille är ibland bara jobbigt. Fast just nu är det väldigt roligt. Efter ett par verkningslösa napp, så har jag fått kontakt med en än så länge intressant kille som befinner sig på samma våglängd som mig i livet. Han är redo för ett seriöst förhållande och vill träffa någon som han kan spendera resten av livet med så att säga. Ännu roligare är att vi är jämngamla nästan. Han är ganska exakt tre månader äldre. Viktigt! skrattar Och han bor inte allt för långt ifrån hemstaden, så det är bra. Vi har pratat i telefon varje dag de närmaste dagarna och länge dessutom. Han är lätt att prata med och verkar som en go kille. Vi planerar att träffas nästa helg. Han kommer i så fall hit. Det är lite spännande, men först blir det till att klara av en arbetsvecka. Jag lovar att hålla er uppdaterade.

Ha en bra lördag!

Bästa ever!

Fick just bästa samtalet på länge. MS, som till vardags bor i Luleå, är här nere för en begravning. Tråkigt. Men det roliga är att hon precis ringde och frågade om jag var hemma, för i så fall skulle hon och hennes pappa ta omvägen via hemstaden när de åker mot Västerås, där hennes pappa fortfarande bor. Weeee! Me överlycklig! Åååhhh, så skoj det ska bli att se dig igen vännen!

Jag borde.....

Men jag tänker skjuta på det jag inte behöver göra idag tills imorgon eller någon annan dag nästa vecka. Jag vill verkligen inte tvätta mina fönster idag. Och hör sen!

Tyst.....

Jag har inget vettigt att säga, så jag säger inget

*sätter mig till rätta i soffan och tittar på tv i min stensnygga jersey med ett glas vitt i handen*


Titta, titta!

Titta vad budet lämnade hos mig idag! Me love!!!!!



Gissa om jag längtar till 2 oktober eller om jag längtar??!!!

Väntan kan vara lång

Idag har det inte hänt mycket. Förkylningen har vandrat upp i näsan och det är lite droppkran, vilket är lite jobbigt. Men hellre det än halsont.

Att jobba inatt gick jättebra. Hade förträngt hur snabbt arbetskläderna blir smutsiga av visst produktspill, men blev snabbt påminnd om det inatt. Annars funkade mina maskin mycket bra, och det blev en hel del producerade. Kunde gått bättre, men det gick absolut inte dåligt. Skönt!

Jag tog en promenad till affären i kvällssolen, vilket var mycket skönt. Insåg på vägen hem att jag glömt köpa hem ost, men det gör inget. Fick ju med mig hem leverpastejen, så jag har i alla fall något att ha på mackan.

Annars sitter jag mest och väntar på att få åka till jobbet, vilket är oerhört okonstruktivt. Och inte verkar det börja någon bra film just nu heller. I-landsproblem? Definitivt, men jag är lite rastlös.

Nu är semestern över

Jaha, så var mina 6 veckors semester till ända. Suck..... Fast samtidigt ska det bli skönt att komma in i jobbvardagen igen. Måste erkänna att jag saknar jobbet och arbetskamraterna. Men bara lite. Eller nej, ganska mycket faktiskt. Ska bli kul att komma tillbaka och jäklas och skoja med dem.

Sen har mina fina semesternaglar kastat in handduken idag. De har blivit betydligt kortare och är inte alls lika tjusiga. Och det tog en bra stund att få till dem. Först gick jag på dem med nageltången. Smart nog som jag var, så vek jag en del av tidningen över handen jag klippte, för nagelbitar skulle ha flugit överallt annars. När man gjort naglar, så blir de ganska mycket tjockare än dina vanliga. Sen fick jag fila, fila och fila.....

  
Se vilken förödelse (Klicka på bilderna för att se dem i större format)

Seg.....

Idag har jag varit sååå seg. Vaknade av att mobilen ringde. Somnade sen om och sov någon timme till. När jag väl gick upp, kände jag mig jätteseg. Efter att ha petat i mig lite frukost, så lade jag mig i soffan och drog filten över mig medan repriser av diverse program visades. Det hela slutade med att jag hämtade täcke och kudde. Vet inte hur många timmar jag har sovit idag, men det är ett gäng. Känner mig lite piggare nu, men har vaga känningar i halsen. Har fått i mig mat utan problem, och jag har ingen feber. Positivt! Men det känns som om jag skule kunna sova mera. Negativt!

Något annat negativt är att jag egentligen var tvungen att handla idag, för det är lite småtomt i kylen. Hoppas på piggare status imorgon. Dels för kylen och min mages skull, men även för att jag ska börja jobba imorgon.

Nu ska jag åter krypa ner under täcket.
Ha en bra helg allesammans!

Ibland är regnet bra

Ibland kan jag faktiskt välkomna en regnig dag som idag. Jag slapp ju tvätta fönsterna. Me happy!

Ett skepp kommer lastat...

.. och har nu anlänt till Luleå och min vän där.


"Tack goHjärtat! De var för övrigt kraftigt beroendeframkallande :-) Äter de för fullt nu! Puss på dig"

Så löd sms:et jag fick ca en timme efter att hon öppnat burken. Hi hi hiii.....

Ett skepp kommer lastat

Idag var jag vid tobaksbutiken och lämnade ett paket och hämtade två. DET tycker jag är ett bra byte. Mina två paket innehöll 5 böcker av Camilla Läckberg samt del 2 i Greven av Monte Cristo på engelska. Gött! nu har jag lite böcker att plöja igenom igen.

igår passade jag även på att titta in på en möbelbutik innan de stängde för att beställa ett vardagsrumsbord jag hittade där för några veckor sen och fastnade för. Det är fyrkantigt, som ni ser, med en liten låda och är i oljad ek.Mitt nya soffbord PRIO

Så om 4-6 veckor är jag ett vardagsrumsbord rikare. Eller om 46 veckor som mamma sa!


RSS 2.0