Ingen HV-klack i Hovet på lördag? En hämndaktion?

Detta går att läsa på Djurgården IFs officiella hemsida ikväll. Inlägget är publicerat 22.25 ikväll. Direkt efter att HV71 vann i Sudden death över Djurgården ikväll i final 5. Se nedan.Ingen bortaklack på Hovet

Djurgården Hockey har som en direkt följd av händelserna i Ericsson Globe i final 3 fattat beslutet att inte ha någon bortaklack på plats i final 6 på Hovet den 24 april klockan 16:00.

I samband med final 2 i Jönköping misskötte sig delar av Djurgårdsklacken, något som resulterade i att Djurgården Hockey och HV71 fattade beslut om att inte ha någon Djurgårdsklack på plats i final 4 och 5. Det kom ett förslag från Järnkaminerna, med stöd av Djurgården Hockey, som skulle möjliggöra en Djurgårdsklack på final 5. HV71 lämnade dörren på glänt, men valde att inte gå vidare i sista stund.

När HV-klacken kom till Ericsson Globe i final 3 skedde flera förseelser av liknande karaktär som i final 2. Flera föremål kastades från HV-klacken ned mot personer på läktaren under. Bland annat ett ännu ej identifierat föremål som resulterade i en huvudskada som behövde sys på sjukhus, där den skadade personen behövde lämna matchen.

Med anledning av detta kommer HV-klacken inte att få några biljetter till final 6. HV71:s tilldelning av biljetter kommer att gå till styrelse och partners.

DJURGåRDEN HOCKEYDetta är det beslut som fattades efter lördagens match i Kinnarps Arena, final 2. Beslutet meddelades på måndagen. Se nedan.Ingen bortaklack i final 4 och 5

Mot bakgrund av lördagens tråkiga händelser i Kinnarps Arena har Djurgårdens IF i samråd med HV71 beslutat att inte tillgodose Djurgårdens supportrar med de 150 ståplatsbiljetterna som normalt står till deras förfogande. Beslutet tas för att kunna upprätthålla den säkerhetsnivå som krävs för besökare i Kinnarps Arena samtidigt som det skall ses som en tydlig markering att hockeyn och de båda föreningarna inte accepterar incidenter av det slag som inträffade i lördags.
– Beslutet har tagits i fullt samförstånd mellan Djurgårdens IF och HV71. Vi lägger den trista händelsen från i lördags bakom oss och fokuserar på de kommande avgörande finalmatcherna, säger Hans-Göran Frick, ordförande i HV71.

Detta är vad som står på Djurgårdens hemsida:


Ingen Djurgårdsklack i final 4 och 5

På grund av händelserna nere i Jönköping i lördagens SM-final kommer det inte att vara någon Djurgårdsklack på plats i final 4 och 5.

Under lördagens SM-final mellan Djurgården och HV71 i Jönköping kastades det saker mellan Djurgårdsklacken och närliggande sittplatssektioner. Bland annat kastades en papperskorg ned från Djurgårdsklacken och ett glas kastades upp i Djurgårdsklacken, som träffade en ung kille i ögat.

Djurgården Hockey och HV71 har på grund av dessa händelser fattat beslut om att inte ha någon Djurgårdsklack på plats i final 4 och 5 i Jönköping, som spelas på onsdag och torsdag. Anledningen är att vi inte kan garantera ett evenemang utan störningar för varken våra egna eller HV71:s supportrar.

Varför fattas det här beslutet?
Händelserna i lördags medför stora kostnader för Djurgården Hockey, både direkta kostnader för den skadegörelse som ägde rum och – mer allvarligt – indirekta kostnader i form av den skada det innebär att det kanske inte längre framstår som säkert att se Djurgården Hockeys matcher. I det läge som Djurgården Hockey är har vi inte råd med sådana här bakslag.

Djurgården Hockeys matcher har den här säsongen setts av närmare en halv miljon åskådare. Det här är första gången någon allvarligare form av ordningsstörning förekommit.

På våra 34 hemmamatcher den här säsongen har vi varit helt förskonade från allvarligare ordningsstörningar. Enstaka personer har avvisats på grund av för hög alkoholhalt, men allvarligare incidenter än så har inte inträffat.

Det har varit en bidragande orsak till att vi kunnat locka tillbaka många djurgårdare till Hovet, där vi den här säsongen bland annat sålt 12.000 familjebiljetter. Den utvecklingen kommer att brytas om vi börjar få ordningsproblem på våra matcher.

Därför är vi fast beslutna om att se till att det här inte bara var första gången, utan även sista gången, något sådant här inträffar. Därför vidtar vi de här åtgärderna så att resterande finaler förhoppningsvis kan spelas utan ordningsstörningar.

Nu lägger vi den här trista händelsen bakom oss och fokuserar istället på kvällens match, där 13850 åskådare kommer att skapa en stämning som hockeysverige aldrig sett maken till.

DJURGåRDEN HOCKEYDet lustiga är att vi fick beröm av HVs ledning när vi satt i bussarna och skulle åka hem från Globen i måndags kväll. De sa att vi skött oss bra och att de var glada för det. Så vart går det hela ihop? Är det en hämnd för att vi vann matchen?

Jag vet att jag någonstans läste sen under måndagen att en liten dörr lämnats på glänt av HV, så att DIF kunde skicka ner noga synade supportrar till Jönköping och final 5. Men att det efter måndagens match blev stopp även på det. Om det beslutet kom under tisdagen eller onsdagen, minns jag inte tyvärr. Och mitt minne svikt mig, så ber jag om ursäkt.

Hur vida NBS misskötte sig under matchen på Globen, vet jag ingenting om. Jag vet att de som stod runt omkring mig längst fram, skötte sig. Men det är också allt jag vet. Självklart ska missöktsel straffas. Har vi under Globenmatchen kastat in saker på publiken, så är portningen förstålig. Men är det inte så, känns detta lite småaktigt.

Vidare tycker jag att en match avstängning för händelserna under lördagens match i Kinnarps Arena hade räckt. Djurgårdens supporterklubb skulle fått chansen att visa att man tagit varningen på allvar.Jag ställer bara en undrande fråga. Jag är inte ute efter att skapa några rabalder. Jag tycker bara att offentliggörandet av denna nyhet kommer lite konstigt, med tanke på att HV precis hade vunnit final 5, och det nu står 3-2 till HV i finalserien. Varför har det inte framkommit tidigare under veckan att Djurgårdens ledning inte var nöjda med NBS uppträdande i Globen och ville stoppa oss från att komma till Hovet på lördag? Varför publiceras inlägget om det minutrarna efter HV:s vinst i final 5, knappt 40 timmar innan nedsläpp på Hovet?

Alla kommentarer måste godkännas av mig innan publikation, så skriver du inte sakligt din syn på saken, tar jag bort kommentaren. Jag är inte ute efter att starta något korståg. Jag bara undrar.....

Uppdatering: Har nu fått veta att HV, DIF och Hockeyligan ska ha möte angående detta imorgon bitti. Ska bli intressant att se vad de kommer fram till


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0