En vanlig tisdag

Idag har det varit en skön dag. Jag sov tills jag vaknade, vilket var strax efter 16.00. Sen har jag pratat länge i telefon med två vänner. Sen har jag vikt tvätt, slängt i en ny omgång i tvättmaskinen och plockat ur och i diskmaskinen samt sett till att den gått ett varv till. Inser att jag måste köpa nya diskmaskinstabletter. Får se hur många gånger jag hinner gå och handla innan jag kommer ihåg det.

Sen har jag anmält mig till Buzzador. Tycker det är skoj att testa nya saker, och ge min åsikt på saker och ting, så det ska bli intressant att testa detta.

Nu ska jag äta kvällsmat och läsa lite innan det är dags att åka till jobbet.

Så var det dags

Och så var det äntligen dags att sparka igång innebandyn igen. Och som vanligt när jag vill få något gjort, får jag ta tag i det själv. Det blir dock spel några måndagar nu istället för tisdagar, men det spelar inte så stor roll. Benjobb två dagar i rad kan inte vara annat än roligt. Eller så faller jag ihop i en trött hög efter innebandyn och tar mig inte till jobbet. Kul ska det i alla fall bli.

Härlig fredag

Vaknade lite för tidigt, men somnade om igen. Gott! Träningsvärken lyckades jag dock inte sova bort. Det gick dock bättre än väntat på Skivstångspasset, men balansen var det värre med då jag inte hade orken i benmusklerna att hålla emot så att säga vid t ex utfallssteg. Och vi ska inte tala om hur mycket jag darrade i axlarna under armhävningar och liknande övningar. Oj oj oj.....

Efter träningen unnade jag mig något gott, nämligen pasta från Tortellini. Tyckte förvisso att portionen var lite för liten, men mätt blev jag. Egentligen var den nog helt enligt hur mycket man ska äta per portion, men jag är ju ett litet matvrak så..... Nu avnjuter jag ett glas rött. Eller det är mitt andra, och mumsar på Mangoskorpor fran Emmas skafferi. Finns på Kahls för er som har det i era städer. Rekommenderas varmt som mumsigt och smuligt tilltugg.Min middag som var mycket god. Pasta med pinjenötter, lufttorkad skinka, soltorkade tomater och ruccolosallad. Mycket gott var det!

Nu ska jag bara lata mig resten av kvällen och ha det gott. Tror jag ska skämma bort mig lite och beställa lite nya kläder också, då jag sett en hel del intressant. Hade visst en film- och skivbeställning som ska in också. Jag har hela natten på mig.....

Träningsvärk

Aj aj aj..... Jag har ont i lårmusklerna. Ja, jag vet. Jag ska inte gnälla. En tränande människa som mig råkar ut för sådant ibland. Men jag tänker gnälla ändå, för det gör ont! Men så kan det gå när man är lat ett par veckor under sommaren och sen går på ett bra, roligt och tufft Skivstångspass, Body Pump för er utanför Friskis värld. Och imorgon är det dags för ett Skivstångspass till. Något säger mig att mina ben kommer vara mer än möra på söndag, då det är dags för spinning. Antar att jag för skylla mig själv. Ha ha haaaaa.....

Kantareller

Idag har det varit en bra dag. Det känns att det varit lugnt och stilla, och att tiden jag spenderat för mig själv har haft stor betydelse.

Vid lunch kom LR och hämtade upp mig, och efter att ha lämnat av min gamla tv hos brorsan och ätit lunch på en lunchrestaurang, så åkte vi ut till skogsmarkerna för att plocka kantareller. Då LR inte har några direkta plockställen utan plockar på måfå mera, så blev det inga mängder. Men det gjorde inte så mycket. Bara att få komma ut i naturen var gott. Att jag sen fick med mig 180 gram av skogens gula guld, skadade ju inte alls. LR drygade ut sin svampskörd med någon sopp.

Min lilla, lilla kantarellskörd är nu förväld och ska in i frysen. Jag ska göra något gott med den när jag har lite schemalagd ledighet i slutet av nästa vecka.

Nu ska jag återgå till soffan och njuta av näst sista semesternatten.

Schackbräde

Just nu känns det lite som att leva på ett schackbräde. Jag är Drottningen, den "farliga" pjäsen som måste sättas ur spel för att man lättare ska kunna slå omkull Kungen, killen. En Löpare springer mer eller mindre ofrivilligt Spelarens ärenden. Just nu sitter jag och väntar på nästa drag. Eller så är partiet över, vilket är det jag hoppas på.

Tack alla för ert stöd på alla era små vis. Underbara läsare och vänner har jag oavsett, och jag är så tacksam för er alla! Kramizar i massor till er!

Det är lite jobbigt just nu

Just nu har jag det lite kämpigt. En tredje part slog en slägga mellan mig och min kille i helgen. Jag vet inte vad jag känner vissa stunder. Ibland är jag lugn som en filbunke och fungerar hur bra som helst. Vissa stunder skulle jag vilja slå den tredje parten gul och blå med en rännil av blod som dekoration. Vissa stunder kryper jag bara ihop i soffhörnet och bara ligger där. Förtvivlan, hat, gråt, ensamhet, saknad, oförståelse, tomhet, ja you name it, har rusat genom mitt väsen sen i lördags kväll. Killen och jag har i alla fall rätt ut allt mellan oss, och vi vet att ingen av oss är skyldig till det vi anklagats för. Dock har detta tagit oss båda hårt och vi har för tillfället gått skilda vägar. För egen del måste jag få stå stadigt på fötterna igen, innan jag vågar ge mig in i något igen. Hur lång tid det tar, det får tiden utvisa. Just nu känns allt lite bättre, även om det inte är enkelt. Jag har en underbar kille vid min sida oavsett, och hans vänskap råder det ingen tvekan om. Våra känslor för varandra, finns kvar, men som sagt. Vi behöver båda lugna ner oss och ställa oss stadigt på fötterna igen.

Rörigt? Då skulle ni veta hela historian. DEN är rörig!


Ses på söndag

Ja vänner. Det börjar bli dags att vinka farväl för denna gång. Men vi syns på söndag igen.

Två F avklarde idag

Första F:et: Fika med PL på Johans, vårt stammisställe. PL åt i vanlig ordning en mumsig vegetarisk macka till sitt te medan jag mumsade i mig hallon paj med vanlijsås till mitt. Mmmm, mycket gott..... Och vem brydde sig om att jag bara tre timmar tidigare beklagat mig i telefon att jag ätit alldeles för mycket gott de senaste veckorna och tränat alldeles för dåligt? Ja, inte jag i alla fall. Träningen sätter ändå igång på allvar nästa vecka. Med råge!

Hallonpaj

Hallonpaj på smuldeg med vaniljsås

Andra F:et: film med JE som hämtade upp mig på Johans. Och till film på bio äter man popcorn och dricker läsk. Jo, det gör man! Och hör sen! Vi såg Trollkarlens lärling, men den var inte alls som jag trodde. Det var mera en ungdomsfilm, men den bkjöd på en hel del skratt, så helt bortkastat var det inte.

Popcorn

Överbelysta popcorn med varsin Fanta till

Nu ska jag äta och sen packa väskan igen. Imorgon åker jag till Stockholm och sen vidare, eller tillbaka - vilket du vill, till Västerås.

Myskväll

Jag och killen har haft en myskväll. Mycket kramar och pussar. Mmmm..... Märks att det var alldeles för många dagar sen vi träffades. Men nu har vi redan bestämt att vi ska träffas nästa onsdag senast igen. Inget som dock hindrar att vi träffas innan dess.

Nu ska jag krypa ner i soffan och glädjas åt min mysiga kille som jag kärar ner mig i mer och mer.

Bokmalen i mig kan göra mig förvirrad

Ja, inom mig bor det en bokmal. När bokmalen är på bästa humör, plöjs bok efter bok igenom. Sen mitten/slutet av juli har fyra böcker blivit utlästa. Känns riktigt bra! För tillfället är det fanasty-genren som bidrar med stimulans. Men när de två sista böckerna i bokserien är utlästa, ska jag nog ge mig i kast med de fem första böckerna av Camilla Läckberg. Eller Henning Mankell. Det gör hjärnan gott att byta genre lite då och då. Tråkigt nog har jag ingen sci-fi-bok att läsa efter det, men det är några böcker kvar, typ 10, innan jag är utan bok att läsa.

Då jag läser mycket fantasy och sci-fi, så blir det mycket böcker på engelska. Så jag får även avbrott i språket, och det ger lite roliga konsekvenser emellanåt. När jag som bäst är inne i en engelskspråkig bok, så kan jag ibland inte komma på vissa ord på svenska. Däremot kommer jag på den engelska motsvarigheten som ingenting. Frustrerande ibland, men samtidigt lite kul. Det har varit så pass illa vid några tillfällen att jag sagt det engelska ordet och bett någon tala om det svenska för mig. De gånger de hänt i mammas närvaro, vill jag inte veta vad hon tänker. Själv har jag övertygat mig själv om att jag har ett enormt ordförråd. På engelska! Och visst ligger det en vis sanning i att mitt ordförråd på engelska i vissa fall är bättre än mitt svenska. Inte alls bra egentligen, men det är bara att gilla läget och fortsätta att supa i sig ordkunskap från båda språken.

Svar på kommentarer:
Frida: Miniresan var jättetrevlig :O)

V och Sacaka: Ja, det var verkligen kul att få träffa Oskar H :OD

Zombie: Nja, vete inte om skrämseltaktiken skulle funka på Oskar. Vill ju inte att han ska dö på kuppen XD

Andromeda: Det är så enkelt och gott, så den kycklingrätten tycker jag att du ska testa :O)

roxanne: En av de absolut bästa låtarna med Moto Boy indeed :OD

"Jag mötte Lassie, jag mötte Lassie....."

Nej men: "Jag mötte Oskar, jag mötte Oskar....."

Idag åkte jag hem från Hälleforsnäs kl 12.30. Tåget var ett regionaltåg som ser ut som ett X200 dubbeldäckare. Jag satte mig vid varuautomaterna i närheten av utgången i klass 2. Där var det lite trångt när någon skulle förbi, men sätet var i alla fall bekvämt. Där sitter jag i godan ro och läser min bok i väntan på att tåget ska komma fram till Norrköping Centralstation. Då ser jag Oskar Humlebo stå mitt framför mig. Jag kunde bara inte låta bli, utan hälsade på Oskar. Jag var hövlig, tog i hand och presenterade mig, och talade om, precis som förra gången, att vi hade setts förut. Han såg lite fundersam ut, men när jag sa att jag hade stort lockigt hår den gången, tror jag faktiskt att han kom ihåg mig som person även om han inte minns mitt namn. Han kom t o m ihåg stället han spelade på i min hemstad Jönköping, och beklagade sig när jag berättade att Klubb China, vårt gamla biopalats, var rivet för att ge plats åt nya bostäder. Jag kan inte annat än att hålla med honom.

Han var mycket trevlig och berättade om sin lördagskväll i stora drag. Han hade varit i min födelsestad Västerås och spelat, och berätta som sagt i stora drag om kvällen och natten. Vi pratade även om hans spelning på Peace & Love i Borlänge i somras, och lite annat som rör hans musik och framträdanden. Efter ca 10 minuter, så sa vi "Hej då" och skakade hand än en gång. Det är alltid lika roligt med människor som tar sig tid att prata med folk som gillar det de gör. Och avslutningsvis bjuder jag på en av mina favoritlåtar som han har spelat in. Naturligtvis har jag filmat den på Klubb China i slutet av mars 2008.Moto Boy - Blue Motorbike

Bye bye.....

But not forever! Jag rymmer från staden t o m söndag, så tills dess får ni snällt klara er utan mig.

Dagens mat

Idag blev det kyckling i ugn med sparris och fetaost på. Till det severades ris och franskt lantbröd

Rekommenderas varmt!

Äntligen en ny telefon

Så jag följde med mamma och kollade efter en ny digitalkamera till henne i eftermiddags. Hon fick tag på en fin liten sak. Måste erkänna att jag blev oerhört sugen på att köpa en ny digitalkamera själv. Men samtidigt är jag hur nöjd som helst med min lilla Canon. Men det är bra frestande.

Själv kom jag hem med en ny trådlös telefon. Äntligen! Så mycket som jag svurit över knappsatsen på min gamla de senaste två åren, så är det smått konstigt att jag inte köpt en tidigare. Men jag har haft vissa specifika krav på den nya, så jag har letat ett bra tag efter en jag är nöjd med. Men nu har jag en ny och än så länge är jag så nöjd.


Min nya telefon, en Gigaset SL37 H

Dagens jobb

Jag ska hjälpa mamma att köpa en ny digital kamera. SJälv är jag ju insnöad på Canon, men jag lär nog försöka kolla på andra modeller också för mammas skull. Så nu ska jag sätta mig och kolla runt lite på nätet och jämföra olika märken och modeller. Inte min favoritsyssla direkt, men det går relativt snabbt, så det är bara att börja.


Kommentarssvar:
Free Fashion Pia: Stämmer att toppen kommer från din butik. Den är så skön! Alldeles perfekt när en jeansmänniska som mig vill vara lite vardagssnygg :O)

Firande i all hast

Efter träningen idag fick jag ett sms att två timmar senare, d v s kl 17.00, var jag välkommen hem till min bror med familj på mat. Jättetrevligt! Det är bara det att min bror fyller år idag och de skulle inte ens vara hemma. Så han får biocheckar som present. Nödlösning jag vet, men så får det bli. Fin tänker jag vara i alla fall. Lite så där lagom vardagsfin :O)Inte den snyggaste posen, men jag kan inte posa. Jag är ingen modell tack och lov.

Nu måste jag rusa!
Puss & Hej!

Träning i olika former

Idag ska jag göra något jag aldrig jag trodde jag skulle göra. Jag ska gå på HV71:s ispremiär för säsongen. På sätt och vis ska det bli skoj, men roligast kommer det att bli att träffa allt folk igen. SaA, hennes mamma och en hel del annat roligt folk kommer att vara på plats. Så något säger mig att det kommer bli meram prat än att titta på lagets träning. Åtminstone för min del, vilket jag tycker är mer än ok.

Efter passet ska jag och SaA ta oss till Friskis i Huskvarna för en svänbg på gymmet. Det ska bli skoj då jag endast tränat i dem lokalerna en gång förut, och då värdade jag Spin Puls. Jag får väl gå en sväng bland gymmaskinerna, så har jag nog snart hittat dem jag brukar använda. Ska bli skoj att äntligen ha någon att träna med.

Svullat värre

Jäklar vad jag har ätit idag. Till lunch åt jag någon form av fläskfilegryta med wokgrönsaker och rå stekt potatis till. Blev mycket gott! Och precis alldeles lagom lite för starkt! Jag vet, dålig svenska.

Strax efter 19 kom SaA hem till mig för att umgås. Vi gick och köpte kinamat, båda åt friterat av något slag med sötsur sås, samt godis och glass inne på affären. Kan meddela att kinamaten är slut, godiset finns det bara några få bitar kvar av och glassen är tvärslut. Men min mage har sällan mått bättre. Härligt att bara svulla och umgås ibland. Vi såg även på en film medan vi mumsade i oss glass och godis.

Vi har pratat om allt möjligt som berör oss båda. Dock inte hockey som vi gärna pratar om annars. Trodde jag, för det sista vi avhandlar medan hon står och tar på sig skorna är säsongsplåtar till HV71s hemmamatcher.

Tack Söt för en härligt trevlig kväll!

RSS 2.0