En jäkla massa spring

Idag var jag utanför dörren för första gången sen i måndags morse när jag kom hem från jobbet. Och det har blivit mer än ett besök utanför dörren idag.

Första vändan utomhus: Jag hade inte direkt någon mat i kylen att tillaga och kände inte för att värma någon av matlådorna från frysen, så jag gick till Wok & Co och köpte hem en portion mat. Gottit!

Andra vändan utomhus: Jag knallade ner till Systembolaget och inhandlade dryck av olika slag till nyårsmiddagen/festen som jag och killen ska ha hemma hos mig.

Tredje vändan utomhus: Var i affären och inhandlade maten med tillbehör samt annat gottit till nyår. Bara tillagningen, killen och gästerna som saknas just nu.

Fjärde vändan utomhus: Den ska jag ta mig alldeles strax, då det är dags för HV71s första hemmamatch efter julupphållet. Så det är snart dags att ta bussen upp till Kinnarps Arena och se dem sopa isen med AIK.

När jag väl kommer hem ikväll, så tänker jag inte sätta en fot utanför dörren förrän det är spinningdags imorgon kväll.

Dag 25 - En första

Att skriva inlägg 25 den 25 december känns helt rätt.

En första nu igen. Jag minns första gången jag var i Luleå. Ja, utför då. Jag var i Luleå och hälsade på MS, som numera bor i huvudstaden, under ett par dagar. Vi följde med hennes dåvarnade sambo och hans jobb upp till Dundret. Jag landade inte lika ofta på vänster höft och jag hade ingen bula där efter dagens slut. Det hade jagt dock efter en veckas skidåkning i Idre när jag lärde mig att åka utför. Hur som helst hade vi en underbart bra dag i Dundret trots att jag under förmiddagen emellanåt åkte mera på magen än på skidorna. Men skam den som ger sig, och ju längre av dagen som gick, desto mera stod jag på skidorna istället. På kvällen bastade vi och hade skoj när vi kommit tillbaka till Luleå. Har för mig att vi var ute och slirade i nattluleå också. Hela den långhelgen var helt suverän. Ett vintervitt Luleå är ett vackert Luleå. MS och fdn tog även med mig ut på en skotertur över en av dagarna. Vi hade strålande solsken och det var bland det härligaste jag gjort. Laga mat över öppen eld, sola på ett renskinn efteråt och bara njuta.

God Jul!

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast Susanne är vaken.

Fast inte så länge till. Denna lilla flicka ska nu äta lite ostmackor och dricka varm choklad, innan hon somnar gott efter nattens arbete. *s*

Jag önskar er alla en riktigt God Jul!


Dag 25 - En första

Hhmmmm..... Jösses vad jag har funderat på denna, men jag vet precis vad jag ska berätta om. Vissa eller många av er minns kanske att jag gjorde en road trip med min moppe förra sommaren? DET var en häftig känsla. Och en häftig resa! Jag minns första kvällen när jag slagit upp mitt tält på campingen i Linköping. Vilken känsla jag hade i kroppen. Den var underbar! Jag kände mig så lugn och sansad. Jag hade koll på läget och samtidigt kände jag sån enorm frihet. Jag skulle verkligen göra denna road trip melloan Jönköping och Västerås via några avstickare och så tillbaka igen.Folk hade verkligen skakat på huvudet åt mig och halvt idiotförklarat mig. Men vem brydde sig? Och det var en sån skön känsla i kropp och själ. Att få uppleva den känslan så starkt, skedde nog just då. Den var så intensiv när jag satt framför tältet denna sommarkväll i början av augusti 2009 och slogs mot myggen medan jag åt kvällsmat och läste en bok. Det var första gången jag kände mig så härligt fri i sinnet någonsin.

Vill ni läsa om road tripen, kan ni göra det här: Del 1, Del 2 och mera bilder.

Just so you know:

I'm a smart cookie!

Dag 24 - Det här får mig att gråta

Jag är inte hård och okänslig på något sätt, men jag gråter inte så lätt. De få gånger jag gråter, så är jag personligt engagerad i händelsen som utlöst tårarna. Det är inte många som sätt mig gråta för jag gråter inte inför andra. Jag bara vägrar! Det är inte för att jag tror att jag ska anses löjlig som gråter, utan det ligger djupare än så. Att visa att man är ledsen, gör dig bara mera sårbar. Det var något jag fick lära mig i skolan och det sitter i. Mer än så tänker jag inte säga om saken, då hela ämnet bara är jobbigt.

Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Det finns så mycket som får mig att må bättre. Oftast är det små saker som får vardagen att bli bra eller bättre. Oftast är det sånna saker som man inte tänker på, men jag ska försöka räkna upp några. De jag listar har ingen som helt inbördes ordning

* Killen
* En kram från någon som betyder något för mig
* God mat
* En bra hockeymatch
* Mamma
* När jag lyckats göra något bra
* Familjen
* Ett energigivande träningspass

Om jag sitter en stund till, så kommer jag säkert på flera, men som jag skrev. Det är oftast de små sakerna som man inte tänker på, som får en att må bra eller bättre.

Musikhjälpen

Imorse var en av mina favoritartister nere i glasburen och sjöng och pratade. Sen gick han ut på stan och ställde sig och spelade i ca 20 minuter och samlade på den tiden in 5992 kr. Inte ill någonstans!Moto Boy - The heart is the rebel

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=4247967&play=2800559&playtype=Ljudklipp

Intervjun som Martina gjorde med honom

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=4247967&play=2800557&playtype=Ljudklipp

Moto Boy - Early grave

Det var det

Fyra timmar satt jag och skrev, tänkte, skrev, suddade, skrev lite till och tänkte ännu mera däremellan. Tror dock det gick ganska bra. Blir inget MVG på själva provet, det vet jag. Eller det vet jag ju inte, men jag tror jag missar gränsen precis. Men det betyder ju inte att det inte kan bli slutbetyget ändå. Fast jag tror på ett VG på kursen och förhoppningsvis även på provet. Nu är hjärnaktivitet = Noll!

Skivstångspass ikväll, mosa järnet! Sen blir det pizza, film och mys med killen

Puss & Hej!

Wish me luck

Skriver prov mellan 09-13 idag. Me don't like prov.....


Dag 22 - Det här upprör mig

* När jag sätter mig själv i trubbel p g a min tanklöshet - Har nog hänt alldeles för många gånger egentligen, men tack och lov i nya situationer hela tiden. Fast det är illa nog de få gånger det händer

* När folk snor mina saker eller gör inbrott i mitt förråd - Låt bli andras saker!

* När någon är dum eller elak mot mig - Jag gillar inte att vara ledsen, ok?

* När någon gör mina vänner och familj ledsna - Jag gillar inte att se andra ledsna heller

* När folk i skilsmässa använder barnen som vapen - Fegt och ryggradslöst

* När folk är elaka mot någon bara för att de känner för det - Hur lågt får man sjunka egentligen?

* När någon blir sexuellt utnyttjad; man eller kvinna, barn som gammal - Att man kan sakna respekt för en människa på det visset är ofattbart och avskyvärt

* När någon misshandlar någon fysiskt och/eller psykiskt - Fegt i alla former och respektlöst

* När folk inte har vett nog i skallen att använda ringklockan på cykeln - Jag lovar att ringklockan inte bits tillbaka

* När gångtrafikanter går mitt i vägen istället för utefter en kant - Menar inte att de ska stryka utmed kanten, men mitt i vägen behlver de inte heller gå

* När cyklister cyklar på trottoarer - Man får inte cykla på trottoaren. Törs man inte cykla på bilvägen, leta reda på närmaste cykelbana eller lämna cykeln hemma

Jag kan säkerligen komma på många flera saker, men nöjer mig med detta. Kan meddela att jag t o m har ringklocka när jag åker inlines. Den sitter fast med spännbart platsband över lång- och pekfinger på vänster hand och det är bara att plinga med tummen när man vill om någon som går i vägen. Det ni! Ni ska se deras min när det ser att det är någon på inlines och inte en cyklist som åker om. Sen måste jag vidare erkänna att bland det roligaste som finns är att använda ringklockan på cykeln eller när jag åker inlines, för hur många som helst här nere i min stad hoppar högt av ovana att höra en ringklocka. Jag skrattar lika mycket varje gång inombords och leendet går från öra till öra.

Tittar in

Hej folket!

Lite mycket just nu. Jag återkommer.....

Dag 21 - Ett annat ögonblick

Jag kommer aldrig glömma första gången jag fick en puss av killen. Vi var på vår andra dejt och vi tog en öl på Bishop Arms. Vi satt mitt emot varandra i ett av båsen längst in vid fönstret dennna fredagskväll i början av mars i år. Samtalsämnerna varierade och allt var avslappnat och behagligt. Då ber han mig komma närmre, d v s luta mig över bordet. Jag trodde ju att han skulle säga något lite mera viskande, men inte då. En puss fick jag istället och jag minns att jag satt och fånlog som en liten fjortis efteråt. Mys..... Det blev flera pussar och kyssar innan den kvällen var över och mysiga kramar utbyttes också. Men just känslan jag fick av den där första pussen tvärs över bordet värmer mig fortfarande inombords när jag tänker på den.

Svulla!

Efter träningen idag, ett grymt kraftfullt Skivstångspass med JM, så gick jag hem via affären. Jag skulle bara ha med mig Ahlgrens bilar hem. Och så blev det. Så efter att ha duschat, så åt jag varma mackor med köttfärssås och annanansringar på. Och massor av ost! Nu sitter jag sen ca 1 timme tillbaka och svullar på Ahlgrens Bilar i tre olika varianter och rosa rattar. Gillar fredagsslapp i soffan.

Dag 20 - Den här månaden

Den här månaden har knappt börjat, men vi vandrar väl 30 dagar tillbaka i tiden från och med idag. Så hur har de senaste 30 dagarna varit? Jag kan faktiskt säga att de varit riktigt bra. Förkylningen har gett sig så pass helt och totalkapitulerat att jag har kunnat börja träna för fullt igen. Det firas med att jag alldeles nyss bokade in mig på ett Skivstångspass med JM nu i eftermiddag/kväll. Det gör att jag tränat i alla fall två dagar i veckan i fem veckor nu. Gott! Kanske inte så mycket med tanke på hur mycket vissa av er tränar. Men jag är nöjd och det är det viktigaste.

Vissa bitar i livet denna månad har kanske varit lite jobbiga, men inget som inte gått att övervinna. Bara att bita ihop och kämpa vidare, så löser sig det mesta. Ibland lönar det sig att envist hålla fast vid saker och ting.

Dag 19 - Detta ångrar jag

Nej, jag ångrar inget jag har gjort här i livet. Visst har jag gjort mina misstag och så, men jag ångrar inget. Det är livet alldeles för kort för

Sovdags

Nehe, man kanske skulle krypa ner i sängen och drömma sött nu när frukosten ligger i magen.

Natti världen! *s*

Onsdagsdate

Ajjemen, det ska det bli. På schemat står:

Pussar
Kramar
Fika
Mys
Jönköpingsspelet?

Sen blir det till att åka till jobbet.

Nu ska jag gå till affären och handla lite innan jag ska slå mig ner med skolboken.....

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Ja, 33 stycken har man hunnit med. Någon speciell favorit har jag nog inte så där, men en som ligger mig varm om hjärtat ärmin 33:e födelsedag. Min minsta brorson fyller år två dagar före mig och i våras fyllde han 2 år. Vi firade honom och allt var bara bra. När svägerskan föräldrar och syskon åkt ifrån kalaset, så plockar dem och mamma fram presenter till mig. Gissa om jag blev överraskad. Och glad! Jag hade sagt ifrån mig firande av min födelsedag, då jag jobbade samma dag och bara kände att jag orkade inte just då. Jag har en sån underbar familj. Tack för att ni finns!


Dag 17 - Mitt favoritminne

Minnen har man många och det är tur det. Jag har funderat och funderat, och jag har bestämt mig för att skriva om en händelse för ett par år sen.

För er som bott eller bor i Västerås, vet var Kristinabacken ligger någonstans. När man kommit upp för den, så följer lite planare mark för att om man sen svänger åt höger, så går det uppför igen. Jag var på väg hem från krogen med en kompis en höstkväll. Det var rejält mörkt ute med torrt och skönt. Hur som helst hade vi cyklat ner och vi skulle cykla hem. Vi gjorde alltid sällskap hem från krogen, även om det innebar en omväg för mig, men inte mig emot. Hur som helst, vi hade gått upp för Kristinabacken och då säger min kompis något i stil med:
"Nu cyklar vi."
"Visst" svarar jag och hoppar upp på cykeln. Jag får fart på cykeln, men undrar redan efter ett par tramptag var min kompis är. Då hör jag ett brak bakom mig. Jag stannar snabbt och vänder mig om. Men istället för att se en olycka, tack och lov, ser jag min kompis ligga på sidan redo att cykla iväg. Tur att man faller mjukt när man inte är riktigt nykter. Jäklar vad jag skrattade. Och min kompis också. Kan berätta att det tog en stund innan vi kom vidare, men vi cyklade därifrån. Vad jag vet, och minns, så kom min kompis undan med ett blåmärke eller två. Tur det!

Det är ett så underbart minne, så jag var bara tvungen att dela med mig av det. Och jag ber om förlåtelse till min kompis, bli inte arg på mig.

Ej kontaktbar?

Min kille påstod precis att jag inte är direkt kontaktbar när jag har mat i sikte och min mage knorrar. Så om jag missat småflörtande och andra inviter när jag är hungrig? Jag ska ju få mat. Hallå!!!!! ;O)

Tillägg:
Fick precis detta sms av killen:
"Att komma mellan Susanne och hennes mat är som att hamna mellan en björnhona och hennes ungar - en enkel biljett till smärta."

Jo, men tack så mycket! XD

Jobbigt!

Försäk äta kvällsmat medan du blöder näsblod. Det går men är inte smidigt när man måste byta papper stup i kvarten så att säga. Undrar just vad jag gjort nu som blöder. Förkylningen är ju nästan borta och jag har inte snytit mig på snart två veckor. Irriterande är det i alla fall. Och jag måste äta just nu? Ja, jag är är hungrig efter träningen och jag ska till jobbet ikväll, så jag vill gärna ha maten nu.

Dag 16 - Min första kyss

Ärligt, jag minns faktiskt inte min första kyss. Jag vet att det var i tonåren någon gång, men mer än så minns jag faktiskt inte. Inte för att jag blev kysst ofta utan snarare är det så att den nog inte var direkt speciel. Den var säkert både sliskig och osmidig. Tur att man utvecklas, för är det något jag kan, så är det att kyssas. Hi hii......

Dagens outfit

Ja, idag ska jag följa strömmen och bjuda på dagens outfit. Eller kvällens outfit är nog mera rätt. Nu ska jag dra ner till puben i närheten och se på hockey med killen.Kvällens frisyrÄlskar dessa jeans

Heja HV Blå!!!!!

Upplagt för spelkväll

Måste berätta om min första julklapp. Den har jag fått från F&S och det var ett sällskapsspel. Inte vilket som helst utan Jönköpingsspelet. För er som kommer från Västerås, minns kanske Västeråsspelet som kom när staden fyllde 2000 år. Ska erkänna att jag inte alls vet om det finns någon speciell anledning till att Jönköpingsspelet kommer nu i vinter, men det ska bli kul att inviga det. Det är som Monopol men med små variationer. Och gator och platser är ju naturligtvis från Jönköping. Kanske blir det invigning ikväll.....


Dag 15 - Mina drömmar

Denna känns inte enkel på något sätt. Drömmar har man haft många genom åren. Vissa har försvunnit, andra är är härliga dagdrömmar och vissa när man fortfarande för att de en dag ska gå i uppfyllelse. Ibland undrar jag om drömmar är något man ska dela med sig av, men vissa är helt ok att dela med sig av.

En av mina drömmar är att få resa till Alaska och sen vidare upp i Klippiga bergen i Nordamerika. Vad som lockar är naturen på båda platserna. Jag har alltid varit dragen till naturen även om jag väldigt sällan är ute i den. Bara att få uppleva och se stora vidder av mer eller mindre orörd natur och se den med egna ögon. Att få se djurlivet. Tänk att få se en livs levande Grizzlybjörn.


Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Ja, efter lite om och men, så beslutade jag mig för att bjuda på dessa outfitsbilder. Så här är jag kläd när jag är värd på Friskis & Svettis. Nu sticker jag och tränar. Dags att "lyfta skrot i grupp" med SO.Denna min är vad jag känner när jag gör armhävningarNej, det är mina magmuskler som syns under bystenResultatet ska synas där så småningom

P.S. När jag kommer hem kommer jag mer än troligt vara klädd så här:D.S.

Nu kör vi!

Minne guldfisk

Då jag försov mig till jobbet. Ja, jag somnade i soffan och reagerade mycket vagt på mobilen när larmet gick. Detta gjorde att jag glömde av min lilla treat till er angående dag 14 i listan. Ska dock försöka komma på något lite mera special till er ändå. Nu ska jag krypa ner i sängen och sova.


Missat nu igen

Med tanke på att jag missade gårdagens Dagblogg, så får ni en special treat på Dag 14 - Vad hade jag på mig idag? Så imorgon bitti rullar vi igång igen, för jag tänkte att ni skulle få slippa se mig i myskläder igen X)

RSS 2.0