Minigolf med Piggelin som belöning

Nej, blev ingen vinst i minigolfen, men första rundan förlorade jag i alla fall bara med två poäng. Mitt spel i andra rundan var stabilt växlande även om jag kom igen lite i slutet. Frustrerad hann jag dock bli mer än en gång. Men bäst av allt var att det killen och jag hade skoj i solen. Och Piggelinen efteråt var mycket god :O)

Soak up the sun

Jag måste säga att jag stendiggar att jobba natt dessa dagar. Man vaknar vid ett eller två på eftermiddagarna, och efter att ha fräschat till sig, kan man sätta sig på balkongen och äta i solen. Några påstår att jag missar massor av soltimmar, men jag bekymrar mig inte nämvärt. Jag kan ändå inte ligga och pressa i solen en hel dag. Tycker oftast att eftermiddagarna är skönast, och jag har i slutändan fått den sömn jag behöver. Mina vänner, de som ännu inte har semester, jobbar ändå fram till halv fyra eller halv fem på dagarna, så de hinner ändå inte träffas förrän efteråt.

Idag har jag setat på balkongen trots att solen "skiner" genom molnen de tjocka, för värmen är det inget fel på. Jag har sytt i knapparna på en kudden, et tpar shorts och någon skjorta. Nu ska jag dock läsa lite som varvning. Underhållningen står Sheryl Crow för tillsammans med stadtrafiken.



Sheryl Crow - Soak up the sun

Denna söndag har blivit måndag morgon

Ja, nu sitter jag hemma igen efter ca 11 timmar på jobbet. Men det var ju dealen också om jag kom in vid 18.00 och hjälpte till att få klart söndagens produktion. Att jag skulle få åka hem igen någon gång efter 04.00. Så jag fick åka hem strax före 05.00. Det är en deal som vem som helst som kommit in hade fått. Jag har bra chefer jag.

Nu sitter jag och väntar på att min baugette ska bli klar. Hade en kvar av sånna där som man kan ha i frysen och sen tillaga när man känner för det. Jag tyckte att jag var värd en frukost som denna. Väldigt enkel sådan med en varm baugette med smält smör och ost på och ett stort glas jucie till det. Och nu är min frukost klar.

Denna söndag.....

Natten på jobbet var helt ok. Det mesta flöt på, men vissa saker gjorde att man visste att det skulle bli sent idag för den stackars dagpersonalen. Inge mer med det och det är sånt som hänt förut och kommer att hända igen.

Dagen hade jag tänkt tillbringa i solen på något sätt. Tanken var inlinestur, men de planerna gjorde jag snabbt om, då tvättkorgen tyckte att den inte alls ville vara så full med tvätt. Så jag har tillbringat ca 30 minuterstunder på balkongen i solen i hopp om att få lite mera färg på min rygg. Under tiden ha en tvättmaskin gått och så även diskmaskinen. Min bok har fått månbga sidor lästa idag. Gött!

Jag har även lycktas avverka ett par telefonsamtal, samt bokat upp de senaste dagarna innan resan till Borlänge. Känner mig lite halvduktig.

Men åter till jobbet. Problemen är lite värre än de verkade imorse och de behöver lite mera hjälp av flera maskinoperatörer, så jag ska bege mig in till jobbet en sväng extra innan ordinarie arbetstid. Jag hade egentligen tänkt cykla till jobbet, men då jag kommer att behöva åka iväg och äta innan mitt egna skift börjar, så får det bli Kitty som tar mig till jobbet idag istället. Vilket påminner mig om att det är dags att ta en snabbdusch, äta och sen göra sig i ordning. Ska vara på jobbet om ca en timme.

Puss & Hej!

Oj, oj, oj.....

Först: Tack Andromeda, kvällen blev toppenbra! Jag och killen åkte hem till en av hans vänner och grillade. Vi åt, drack, lyssnade på hårdrock och sjöng mer eller mindre vackert.

Vidare: Just nu kan jag säga att det blev liiiiite för mycket cider för mig, för jag är fortfarande småfull. Så kan det gå, men vi hade väldigt skoj i vilket fall som helst. Undrar dock när det hände senast, men det är tillräckligt länge sen för att jag inte ska minnas det.

Till slut: Frukostsmörgåsarna och den kalla mjölken smakar ypperligt gott just nu. Ska dra med mig täcke och kudde ut i soffan sen, och slå igång någon sovvänlig film. Ska ju trots allt jobba inatt, så sömn behöver jag lite till.

Puss & Hej!

Solig midsommarhelg

Sitter hemma på balkongen och myser med killen, och njuter av solen och en kall cider. Senare ska vi hem till en av hans vänner och grilla. Känns som om det kommer att bli en toppenkväll!

Önskar er alla en toppenbra midsommarhelg allesammans!

Tillfälligt ute.....

*Nyvaken
*Solsken ute
*Balkongen nästa
*Bye!

Så var det där med min mage.....

Ja, min mage har många haft roligt åt genom åren. Eller rättare sagt, min förmåga att ständigt kunna äta, har många skrattat åt och "retat" mig för genom åren. Nej, jag har inte onormalt hög ämnesomsättning. Men då jag rör mig mycket varje dag i jobbet, så går det åt en del energi vissa dagar. Tränar gör jag endast två till tre dagar i veckan. Och tränar jag inte, lägger jag på mig istället, för mat har jag alltid fått i mig stora mängder sen jag flyttade till Jönköping. Var en vändpunkt i mitt liv på många sätt.

Men åter till min mage. Anledningen till att jag är upp nu, är för att jag råkade viss krypa ner i sängen för ca 90 minuter sen utan att stoppa i mig ordentlig kvällsmat. Eller en osedvanligt tidig frukost kanske är bättre uttryckt. Jag hade somnat över boken. och drömde så gott, när jag vaknade av att jag var hungrig. Och mot det finns det bara en bot: Äta!

"Att vakna hungrig är ingen hit, men att äta är en större hit"/ Nytt Susanne-ordspråk (för att sno killens formulering)

80 minuters svettandes

Idag åt jag en sen lunch med SaA på en av stans alla pizzerior. Fy mig, då det blev en kebabrulle istället för en pastasallad, men jag blev såååå sugen. Och gott var det! Och efter att SaA shoppat lite, så landade vi på ett av stan caféer och åt glass. Gott!

Efter det så begav jag mig till F&S och körde ett 80 minuters långt ki-box-pass. HK var ledare, och svettas fick jag göra. Jässes av trött jag var efteråt. Styrkan och kondisen finns där egentligen, men uthålligheten är det värre med. Men samtidigt var jag inte så långt ifrån att orka ge järnet precis hela passet, och det var gött att veta. Det är nog i alla fall en två år sen jag var på ki-box senast.

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen och en bit av natten, innan det är dags att leta reda på kudden.

Snart.....

Igår gick jag från jobbet kl 13.20, så nu vet ni det. Gött att komma därifrån innan utsatt sluttid för en gångs skull.

Snart dags att åka till jobbet. Eller om lite mer än en timme är det det. Sen jobbar jag bara en natt till innan midsommar. Hoppas på att få spendera den helgen med killen på något sätt. Vad vi ska göra, vet jag ännu inte, vi har bara lagt upp lite lösa planer.

Torsdag nästa vecka är det dags att åka upp till Borlänge och spendera dagarna fram till söndag på Peace & Love-festivalen. Många bra band och artister att se. Och goa och roliga vänner att spendera tid med. Hoppas bara att soplen skiner ikapp med oss.

Efter det är det inte långt kvar till mina tre veckors semester. Helgerna är alla tre uppbokade redan, vilket inte känns så himla skoj, men så är det ibland. Jag är ju ledig 1,5 helg av tre oavsett året runt. Blir en del resande, men också en hel del tid hemma. Och tilsammans med killen och med vänner. Ska bli skoj, även om det kommer att kännas som de tre veckorna bara springer iväg.

Vadslagning

Jag ska alltså jobba extra idag. 06.30-14.00 är det sagt. Men tidigare erfarenheter av att jobba dagtid sen jag gick på det ständiga nattskiftet, är att jag aldrig kommer hem den tid det är sagt. Så vi kör en vadslagning. När kommer jag att få gå hem? Före 14.00, 14.00 eller efter 14.00?

En seg fredag

Imorse fick jag förfrågan om att jobba extra imorgon från 06.30 till 14.00 senast. Mot bättre vetande tackade jag ja. Sen jag började jobba natt, så har jag aldrig gått hem i tid när jag jobbat extra dagtid. Men detta betydde att jag inte fick sova tills jag vaknade idag, utan det var bara att gå upp vid 12.30. Eller jag gick upp en timme senare, för det var svårt att lämna sängen.

När jag kommit upp, åt jag lunch och vid 15.00 gav jag mig av mot gymmet via Posten för att hämta ut mitt körkort. Nej, jag "får" fortfarande inte köra bil, men jag måste ha det för EU-mopeden. Det blev ett ofokuserat gympass, men de stora muskelgrupperna fick sig en gemongång samt armar och axlar.

Nu ska jag äta sushi, dricka ett glass vitt och se på tv.

Ha en skön fredagskväll!

"Nöjd med livet"-faktor

Kvällen igår hade allra högsta "Nöjd med livet"-faktor, då killen dök upp på spontanbesök, och på så sätt spolierade alla mina planer på att tvätta samt vika den torra tvätten. Inte för att jag klagar, för det är så tråkigt.

Den morgonhimmel jag möts av när jag skulle hem från jobbet nu på morgonen, har dock ingen som helst "Nöjd med livet"-faktor. Hoppas dock att dagen kommer att bjuda på bra faktorer när jag vaknar.

God natt med er!


Underbara morgonsol

Att glida hem från jobbet i morgonsolen med solbrillorna på näsan har hög "Nöjd med livet"-faktor

Värkande start på dagen

Vaknade alldeles för en kort stund sen. Jag har någon form av huvudvärk, men det ger sig förhoppningsvis när jag fått i mig mat och tittat lite på solen. Känns som en sådan huvudvärk. Ikväll blir det spinning på Friskis, och jag ska ha en ny spinnvärd bredvid mig. Ska bli jätteskoj! Sen hoppas jag att jag hinner peta in en kvällsfika med MR innan jag ska jobba. Vore najs, för på måndag flyttar hon en bit söderöver. Inte så långt, men tillräckligt för att det kommer att krävas lite planering för att ta sig dit.


Soppatorsk

Tur att man har bra vänner! Bensinmätaren på moppen har visst pajat, så jag fick soppatorsk i lilla backen precis nedanför jobbets parkering igår kväll. Suck..... Men Linus ställde naturligtvis upp med att hämta upp mig efter jobbet idag. Så via en lånedunk med bensin och världens bästa Linus, så är nu Kitty åter hemma.

Bilister: Tänk er för!

Igår kväll när jag åkte till jobbet, blev jag som helt vansinnig på en bilist. Jag hade åkt av en bro med korsning i ena ändan. Under bron kommer en avfart från motorvägen, samt en bussgata. Jag hade åkt av bron och ner mot dessa två vägar, som smälter ihop till en snygg trefilig väg ett par meter, för att sen bli tvåfilig. Jag ligger längst till vänster i denna trefiliga väg och ska alltså över till andra sidan, då det är där jag ska köra när jag åker moppe. Jag hinner knappt byta fil, så kör bilisten som kommit upp bakom mig om mig. Jag lovar att han höll på att klippa min bakspegel. Jag har full förstålese för att bilister inte vill ha en moppe som går i 45 km/h framför sig på en 70-väg, men man ska inte tränga över oss i en annan fil. Jag kan liksom inte bara byta fil, då det kan komma en bil bakom mig, då detta är tre vägar som smälter ihop så att säga. Bussen kom på bussgatan längst till höger igår när detta hände. Tänk om det kommit en annan bil i den andra filen istället, d v s den filen jag knappt hann gå över till innan jag blev omkörd. Då hade jag legat på Ryhov nu om lyckan hade stått mig bi. Hade lyckan inte stått mig bi, hade jag väl legat på bårhuset.

Så ni som är bilister. Tänk er för!

Min nya lilla älskling

Förra söndagen for jag förbi Media Markt på vägen upp till A6 och bestämde mig för att titta in där, då jag är på jakt efter en ny tv. Det slutade med att jag gick därifrån med ett kvitto. Då jag var i Lund hela förra veckan, så fick jag den hemlevererad idag. Nu är den installerad och alla tv-kanalerna är hittade. Vad blev det då? En 40-tums LED-tv från Philips, och jag köpte den för 9500 kr. Och jag behöver inte betala förrän i slutet av september utan att det kostar mig ett öre extra. Susanne är mycket nöjd!

Min nya tv
Philips 40PFL8664H/12 om ni är intresserade av att veta mera om den


RSS 2.0