Lilla lata jag.....

Förra veckan var jobbig p g a arbetsbörda. Denna vecka är jag bara lat av mig. Men skönt har jag det. Fast till kvällen blir det att åka en sväng till lägenheten och packa ner i ryggsäcken de kläder som jag behöver till helgen i Västerås. Fick inte med mig allt i väskan i söndags så att säga. Ser inte fram emot att forsla hem allt igen från mamma, men det är ju tur att hon bor så nära så man lätt kan ta det i omgångar.

Nu ska jag åter sätta mig på altanen i solen och läsa. Duscha lär jag definitivt göra sen, men det blir då det.

Badrumsrenovering

Ja, nu har de som sagt satt igång med renoveringen av mitt badrum. Tänkte jag skulle visa lite före- och underarbetebilder.

Så här såg det ut innan jag plockade ut allt ur badrummet i söndags. Jag ber om ursäkt för bildkvaliten.




Så här ser det ut andra dagen in i renoveringen. Nya skivor är på plats på väggarna numera

Ja, här duschade man förut

Här stod hörnhylan, badrumsskåpet och tvättkorgen

Här fanns det ett handfat, ett spegelskåp och en toalett förut

Även golvet har fått sig en ny beläggning

Min hall numera. Eller det som en gång var min hall

Och tvättmaskinen gör numera tvn sällskap i vardagsrummet

Tänk va skönt att man slipper bo i den där röran

Jösses!

Oh my ..... Ni skulle se mitt badrum just nu. Endast stommen finns kvar efter en dags arbete. Och tvättmaskinen står i vardagsrummet. Och i hallen utanför badrummet står det en toalett och ett handfat ligger på snedden och ser allmänt övergivet ut. Och bredvid det ligger det en massa andra prylar och saker. Och så får vi inte glömma alla verktyg och maskiner som står där. Duktiga killarna har dock stängt de dörrar som går att stänga och lagt skyddspapper på golven som de vandrar på. Och än så länge kommer mamma och jag bra öerens. Men hon har bara varit hemma i ca 6 timmar ännu efter sin tripp över midsommarhelgen.

At mom's place

Ja, nu sitter jag hemma hos mamma. Kom hit för en liten stund sen. Och här blir jag kvar i två veckor cirka. Imorgon rivs mitt badrum! Äntligen! Bilder kommer men inte ikväll.

Midsommarhelgen har varit bra. Jag var i Esperyd hos SaA och MP i MPs sommarstuga. Så himla mysigt var det! Och för 7 miljoner så skulle jag visst få köpa stället också. Ja ja, kanske dags att sätta de där bankrånsplanerna i verket ;) Vi spelade kubb, drack, åt och hade skoj! Bekanta ansikten och några nya, vilket gjorde det hela ännu bättre.

Lördagen tillbringades i lugn och ro. Vi var väldigt sega allesammans. Ja, jag var nog piggast, men det talar vi tyst om. En av killarna stannade kvar och så jag. Vi åt sen lunch, typ tidig middag. Grillade upp kött som inte blivit grillat på fredagen. Sen satt vi och pratade, spelade kubb och så lekte vi "knivleken". Jag vet inte vad den heter egentligen, men när jag jobbade på studentkåren i Västerås, kalade vi den knivleken. Den går ut på att man står i en cirkel liten bit ifrån varandra. Sen kastar första personen kniven, gärna med avbruten spets, eller en spetsad pinne, ner i backen samtidigt som den säger någons namn. Namngiven person ska sen sätta den fot som är närmast där kniven gick ner i backen. Det hela slutar med att man står över och under varnadra och väldigt bredbent. Siste man kvar, vinner. Igår kväll blev jag sen skjutsad in till Nässjö station för att ta tåget hem, vilket var bra. För efter två dygn med alldeles för lite sömn, satt jag och nickade lite då och då medan vi satt och pratade. Om jag sov sen när jag väl kommit hem. I soffan. I många timmar.....

Idag har jag röjt upp i badrummet och flyttat ut allt utom tvättmaskinen, men det gör killarna från Citygolv åt mig. De tittade förbi nu ikväll för att ta det sista detaljerna, så det inte blir fel. Imorgon börjar de som sagt med badrummet. Jag vet att det kommer att bli jättebra :)

Veckans andra bästa nyhet

Nicklas "Lidas" Lidström vann priset som mest värdefulla back i NHL för sjunde gången. Nu är han, tillsammans med Doug Harvey, en utmärkelse bakom Bobby Orr som vunnit Norris Trophy åtta gånger. Men det spelar mig ingen som helst roll. 41-åringen skrinnar på och har fortfarande massor att ge. För mig är Lidas störst :D

Veckans bästa nyhet

Lidas stannar ännu en säsong i Detroit! :D

Screensaver på väldens bästa back, Nicklas Lidström


Raderad

Nu har jag precis raderat ett långt, irriterat inlägg. Men skärp er för helvete! Även mitt tålamod har sina gränser. Jag tassar fane mig alltid på tå kring er!


Lite ledsen

Fick precis ett mail på FB av en vän. Jag blev först jätteglad, sen blev jag ledsen då jag läste mailet. En mycket nära vän till henne, som jag känner lite grann, har gått bort. Hennes hjärta gav till slut upp. Det orkade inte mera. Hon har blivit opererad flera gånger och senast fick hon en pacemaker. Men det gör mig så himla ledsen. Hon hade precis hela livet kvar att leva och upptäcka.

Mina tankar går till hennes familj och vänner

Vila i frid Linda

Men åååhhhh.....

Bestämde mig för att se på en film och bara lata mig i soffan. Då upptäcker jag att min dvd pajat. Tänk så glad jag blev......

Fredagsöl med en vän

Ja eller öl drack jag inte utan cider, men det var precis lika gott det. Efter spinnpasset igår träffade jag min killkompis BT på Bishop Arms och hade trevligt. Vi pratade och skrattade om allt möjligt, och helt plötsligt var kl 01.00 och Bishop skulle stänga för kvällen. Men det var dags att bryta upp för kvällen ändå, så det var bra timing. På jobbet hade det varit AW på en annan pub under kvällen och min tanke var att titta förbi, men så blev det inte. Men det blir förhoppningsvis flera tillfällen för det. Viktigast var att jag oc min kompis hade en trevlig kväll.

Jag vet att bloggen har varit lite dåligt uppdaterad, men jag har inte riktigt haft lust. Läst andra har jag gjort, men det är också allt. Nej, dags att äta en bit så man klarar sig fram tills kvällsmaten. Inatt är det jobb igen.

Sömntuta

Ja, det kan man ju lugnt säga. Slängde mig i soffan efter en sen lunch och sen vaknade jag ca fyra timmar senare. Smart Susanne.....

Susanne har blivit med grill

Ja, en elgrill då eftersom jag bor i lägenhet. En OBH Nordica blev det. Hade redan bestämt mig för den, men passade på att köpa den nu, då ElGiganten sålde den till bra pris. Jag är så nöjd. Och så mätt!

Min fina elgrill


Grillspett gjorda på fläskkarré


Grillspett med potatiskroketter och en stor klick Creme Frachie med Paprika & Chilli

Födelsedagssöndag

Idag firade vi brorsans äldsta, men han fylde år i torsdags. Dagen har bjudit på soligt men blåsigt väder. Men vad gör det när solen ändå värmer. Eftermiddagsfika bjöds det på och en riktigt somrig gräddtårta med jordgubbar på. Jag spenderade en lång, rolig stund med hans minsta som fyllde tre för ca 1 månad sen. Förut har jag inte varit så populär, men nu så verkar det ha släppt. Vi hoppade på stora studsmattan, d v s han hoppade och jag stod och tittade på. Emellanåt "puttade" han omkull mig och slängde sig raklång på studsmattan när jag föll ihop. Det tyckte han var mycket roligt. Vi har även grävt i sandlåndan och klippt gräsmattan. Med traktorer med släp.....

Tidigare idag har jag bara slappat. Det blev ingen inlinestur, men det kanske var bra. Jag har träningsvärk i benen sen fredagens skivstångspass. Men är det fint väder imorgon, så blir det en tur på eftermiddagen om jag får bestämma.

Nu ska jag packa ihop mig själv och knalla till jobbet. Kvällsmaten tar jag med mig och äter när jag kommer dit. Kvällspromenad idag kommer vara precis vad jag behöver i mitt sinne.

OBH Nordica Supreme Non-Stick Set / Buzzador-kampanj

Sen ca ett år tillbaka är jag med i Buzzador. Hittills har deras kampanjer antingen inte intresserat mig eller så har jag inte blivit uttagen. Men när denna kampanj kom, så bara kände jag i hela mig att jag ville delta. Det är en möjlighet att få testa OBH Nodricas nya kastruller och stekpannor, deras Supreme Non-Stick set som består av en stekpanna med 28 cm i diameter, en 3,0 l gryta, en kastrull på 1,5 l och en 15 cm Oden kockkniv. Och jag fick vara med. Yeah!


OBH Nordica Supreme Non-Stick Set på min spis



Till kvällsmat blev det en Kelda Grön Sparrissoppa. Då jag insåg att jag faktiskt inte hade någon sparris hemma, så blev det soppa i glas som gällde. Mycket smidigare än att äta med sked. Hade ju ändå ingen färsk sparris att fiska upp med skeden. Gott var det i alla fall.

På sista bilden kan man se hur soppan verkligen bara "glider av" botten på kastrullen. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta att testa sakerna i detta set från OBH Noridca.

Miss Popular?

Ja, man kan ju börja undra om man är. Ända sen jag talat om för folk vilken typ av badkar jag kommer att sätta in i mitt badrum, så vill väldigt många komma och prova det. Kanske dags att sätta en prislista och börja ta emot bokningar?

Fikadate nr 2 avklarad

Ikväll var det fika med PL som stod på schemat. Blev en mycket trevlig fikastund på vårt favoritfik. Hemåt fick jag dock ta mig i regnet, men vad gjorde det. Regnet föll inte så tätt, så jag blev inte speciellt blöt utan mest prickig. Och sen har jag fått vissa saker avklarade idag, så nu vill jag mest att det ska bli månadsskifte. Badrumsrenoveringsstart närmar sig. Och så har jag beställ nytt spegelskåp och ett nytt högskåp. Och så är badkaret beställt........ Mitt egna massagebadkar........

Fikadate nr 1 avklarad

I eftermiddags var det fika med SaA som stod på schemat. Motvilligt ställde jag larmet på mobilen, men när jag väl vaknade, så studsade jag upp. Att träffa SaA är alltid trevliga stunder. Vi pratade om ditt och datt och allt däremellan, och mumsade i oss gottit fika. Inga bilder, då jag lämnade kameran hemma. Begäret att dokumentera allt har till viss del försvunnit för stunden, men det kommer alltid tillbaka. Vinkade och gjorde "tummen upp" med en arbetskamrat genom fönstret också.

Nu blir det till att varva ner lite innan jobbet kallar.

Fotbollskväll igen

Efter att ha sett en riktigt bra fotbollsmatch i fredags, så blir det fotboll ikväll igen innan jag ska till jobbet. Förvisso själv hemma i soffan, men det blir en bra avslappning innan man ska tjäna ihop pengar till hyran. Hoppas att det inte är lika kvavt på jobbet inatt.

Fikabokning

Idag har varit en sån där seg dag igen. Har bara suttit på balkongen och läst medan tvätt- och diskmaskin gått. Nu på kvällen har det blivit slöande i soffan mest samt inbokning av fikadater med tjejerna. Så en bra dag ändå. Nu blir det till att byta om till jeans och dra på sig skinnjackan och åka till jobbet på Kitty.

Garbage Day

Igår deltog jag i en städdag som några skolungdomar hade ordnat i min hemstad i en av parkerna. Kommunen ställde upp med sopsäckar och engångshandskar och var så glad för hjälpen. Antar att de imorgon kommer att åka förbi och hämta det vi samlat ihop. Man blir verkligen ledsen när man går omkring och samlar skräp på detta sätt. Vad tänker folk egentligen med för del av hjärnan när de slänger ut muggar och papper från snabbmatskedjorna eller frigolit som skyddat något som de har köpt? Är gräskanten vid en parkering eller ån som rinner genom en park en soptipp? Hur svårt eller jobbigt är det att ta med sig skräpet därifrån eller gå till närmaste papperskorg? Men jag skulle gärna vilja veta, så kan jag komma hem till dig och slänga lite sopor på din blakong eller innanför din ytterdör!

Så Susanne, lugn och fin nu..... Men jag ska visa lite foton på vad jag hittade under min plockrunda.


En mycket rostig kundvagn


Del av ett kort av något slag




Ett täcke som jag hittade i lilla ån, som vi lade ner i en egen plstsäck. Tung som fasiken var den då den var genomblöt som ni kanske förstår

Dagen bjöd även på sommarens första inlinestur

Så här såg jag ut på årets första inlinestur. Bildkvaliteten är kass, men jag har inte så skarp lampa i hallen och var tvungen att skippa blixten. Och jag orkade inte plocka fram stora kameran för ett kort


Jag åker förbi ett av mina favoritställen i stan på vägen hem



Även denna söndag har bjudit på underbart väder om än inte lika varmt. Men jag klagar inte. Underbart med solsken!

Mopedvård

I förrgår körde jag Kitty till en Preem mack i närheten av var jag bor då de har en Gör-det-själv-hall. Där inne tvättade jag av Kitty med avfettningsmedel och putsade henne ordentligt. Idag drog jag ut henne i solen och drog på henne ett lager med vax. Jösses vad hon glänser fint nu!



Dränkt i avfettningsmedel





Att något så matt och randigt som ser så "smutsigt" ut kan bli...



..så här blankt och fint!

Jag känner att jag har gjort dagens goda gärning, - även om det var mot min Kitty, en moped - men även hon ska bli vacker minst en gång om året.

Ligger helst kvar i soffan.....

Idag är en sån där smått jobbig dag, men det blir nog bättre. Lite spinning kanske får mig på bättre humör. Har sen över en månad tillbaka lovat att hoppa in som värd idag. Om inte annat så väntar fotbollskväll med världens bästa LR imorgon efter träningen. Det är ju något att se fram emot :)

RSS 2.0