Jag bestämmer!



Denna älskade mugg har hängt med länge. Någon som känner sig skyldig till att jag äger den?


En torsdag som alla andra

Ja, det skulle jag vilja summera denna torsdag som. Kom hem från jobbet, åt frukost för en gångs skull hemma, sov, vaknade, åt lunch, tränade och nu väntar snart lite kvällsmat. Ägg, ostmackor och nyponsoppa. Sen blir det jobb. En vanlig torsdag som alla andra med andra ord. Men det är inte dumt med vanliga dagar heller. Alla dagar måste inte vara ett äventyr.

Till Hanna


Laga mat

Mmmmm.... Idag ska jag göra köttfärssås och pasta till lunch tänkte jag när jag vaknade, och kunde redan känna smaken i munnen. Så upp ur sängen och ut i köket. Löken hackades och smöret smältes i järngrytan. I med löken och jag hör hur den fräser. Inser att jag kommer att behöva locket till järngrytan lite senare och plockar fram det ur skåpet. Lägger det på bänken bredvid spisen, och sen fortsätter jag. Ska precis lägga i nötfärsen när jag kommer åt locket med armbågen, och sen kan jag bara se det "dala" ner mot golvet. Sen hade det locket upphört att existera. Suck.....


Numera ser locket till min järngryta ut så här....

Lyxlunch

Lyxade och åt lunch på Johans när jag ändå var på stan

Pasta och fläskfile med gorgonzolaostsås

Nattmusik



En salig blandning

Först: Onsdag till fredag förra veckan (det har ju gått och blivit måndag), så hade jag besök av AJ. Så roligt var det! Det var alldeles för längesen vi sågs. Vi spelade kort, pratade och jag sov nog lite för lite.På torsdagen var vi även ute och åt på Jensens. Gott var det och jag uppgraderar mitt betyg på Jensens härmed. Mycket gott var det!

AJ och jag på Jensens

Sen: Helgen har varit lugn. Jag var superseg i lördags och fick inte mycket gjort. Lite fix i badrummet var allt, men det blev bra.

Vidare: Idag har varit en dag i träningens tecken. Först hoppade jag in och körde Skivstång/Spin istället för LA som var på väg att bli sjuk igen. Sen fick jag 90 minuters vila, och sen var det dags för Cirkelfys, en tuff form av stationspass, istället för en annan sjuk värd. Varför inte tänkte jag? när jag sa ja i fredags när jag fick HWs sms. Man ska inte vara nyvaken när man svarar ja på sådanna frågor. För sen insåg jag att jag har ju mitt ordinarie Skivstång/Spin-pass imorgon (läs måndag). Aja, det är kul att utmana musklerna och träningsvärk är gött!

Slutligen: När jag kom hem från all träning, så blev det dusch, of course, och mat, givetvis, och sen gick jag på bio och såg på Hunger Games. Kan starkt rekommendera den. Gillar filmer som tar upp scenarion som faktiskt skulle kunna inträffa. Ja, nu är det väl inte så troligt att den mänskliga jakten, Hunger Games, inträffar, men att ett stort land slår sig själv i spillror är väldigt troligt, och det bildas en "elit" som styr över de fattiga och behandlar dem som slavar mer eller mindre. Mycket känslor, både glädje och sorg. Är mycket nyfiken på fortsättning av triologin. Ser en sak som kommer att hända, men undrar om det inte kommer att föregås av en annan riktning som troligen även blir startskottet för det som kommer att hända.

Det känns än.....

Fast det är flertalet dagar sen HV71 åkte ur sm-slutspelet, så känns det fortfarande lite tomt. Hängde nyss undan fintröjan, som endast hann bevittna två matcher. En från tv-soffan och en på plats i Kinnarps. Vad händer nu liksom? Stanley Cup-slutspelet börjar förvisso snart. Eller inom snar framtid ska vi nog säga, men det känns så långt dit. Och jag har inte riktigt samma möjligheter att följa det, då jag jobbar om nätterna. Och just nu är dessutom Detroit inne i en svacka, så det är lite extra svårt att tagga om känns det som. Men det blir väl bättre och lättare om ytterligare någon dag. Inatt blir det i alla fall till att följa Detroit - Carolina. Får se om det blir via web-radio eller web-tv.

Gymmet gillar jag, men inte idag

Tog mig igenom ett enormt omotiverat gympass idag. Blev träning för överkropp och axlar då jag har ont i en benmuskel, men det blev inte bra. Inser att jag verkligen behöver någon som pushar på mig för att det ska bli lite extra bra. Suck...... Någon som vill gymträna med mig?

Nya tag imorgon

Jaha, det var den matchen. Färjestad vann den 5 kvartsfinalen mot HV71 och leder nu med 3-2 i matcher inför morgondagens möte i Karlstad. Blir till att titta på matchen imorgon om den sänds på tv4 eller tv4 Sport, samtidigt som jag är social. Får nämligen besök av bästa AJ imorgon vid lunch och hon ska stanna ett par dagar. Det ska bli så himla skoj. Vi har inte setts på alldeles för länge. Och självklart är det viktigast att umgås med henne. Men hockeyn är ju såååå spännande. Men det blir nog bra. Hon är snäll och förstående för en hockeynörd som mig.

Ses imorgon vännen :)

Världens underbaraste människor

De finns på F&S Jönköping. Det är ingen nyhet för mig att jag varje måndag värdar Skivstång/Spin på F&S. Det har jag gjort hela terminen. Men i min glädjeyra över att det blev vinst för HV71 i både torsdags och sen i lördags har fått mig att totalt glömma bort att passet på F&S och kvartsfinal 5 totalt krockar på måndag. Jag borde fixat en ersättare redan på fredag då det stod klart att oavsett lördagens matchresultat, så skulle det bli match i Jönköping även på måndag. Men jag kom på det imorse när jag kröp ner i sängen efter jobbet. Mycket smart Susanne, mycket smart! Så vid 12-snåret väckte jag mig själv och satte mig för att fixa en ersättare. Och vid andra samtalet var det fixat. Me happy!

Så nu vet ni:
Världens underbaraste människor är spinvärdar på F&S Jönköping

Hockey är bra för nerverna?

Ja, inte vet jag om det är det eller inte. Men jag har haft nerverna utanpå huden och en puls på minst 200 här hemma i soffan medan jag följa matchen Färjestad - HV71 på tv4 iklädd finaste matchtröjan. Oj, oj, oj..... Vilken match! Kanske inte den snyggaste hockeyn jag sett, men vilken kämparmatch. Men HV vann till slut med 5 - 3. Sådan underbar känsla i kroppen nu när matchen är över. Denna seger för HV gjorde att de knappade in på Färjestad i matcher och att det nu står 2 - 2 i en serie i bäst av 7 matcher. På måndag är det retur i Jönköping.

Och mina grannar har nog inte tvekat en sekund om vad det är jag har tittat på de senaste 3 timmarna

#17 är min!


Stan's snyggaste matchtröja är nu i min ägo

Nu är den min!

Ja Hanna, det var en budgivning som jag deltog i. Och jag vann den! Så numera är jag stolt ägare till Andreas Falks matchtröja som han använde på Jubileumsmatchen mellan HV71 och Linköping. Tröja nr 17 är min! Den är helt unik och finns bara i denna upplaga. Ska se om jag kan hämta den imogon innan träningen, annars är planen att göra det på fredag. Då ska ni få se den fina tröjan också.

Träningsdags

Nu taggar vi för träning. Först ska jag med Helle på TMI kl 16.00, sen blir det lite vila innan det är dags för spinning 18.15. Gött gött, kommer ha sån finfin träningsvärk i kroppen till HIT-en på torsdag. Nu kör vi så det ryker!

Sen blir det till att slänga sig framför sportradion när man kommer hem och följa HV71 när de spelar kvartsfinal 2 borta mot Färjestad. Kom igen HV!

Vet ni......

Den är fortfarande bara min, min, min! Fast just nu verkar det som det är bara jag som vill ha den. Gör mig absolut ingenting!

I kill all compation so don't even try to beat me!!!!!

Mmmmm.......

Det finns nog inget som doftar så gott som nygjord bacon. I alla fall inte i matväg

Det man inte har i huvudet får man ha i benen

Så sant som det är sagt. Så här gick det hela till:

I både fredags och lördags så var jag ute och drack en öl eller flera. Då vill jag inte ha plånboken med mig, utan lägger ner kortet och ev pengar i en liten partyplånbok, lagom liten för att få plats i framfickan på jeansen. Helgen var frid och fröjd och jag hade skoj.

Någon vecka innan jag åkte till Kuba, så gick ett av fästerna sönder på min ena spiningsko. Och idag kom jag äntligen ihåg att köpa ett par nya fästen. Lika bra att byta på båda skorna då det jag haft började bli lite väl slitna. Står i kassan och tjejen lägger in min F&S-rabatt och sen min klubbrabatt som jag hade lyckats skrapa ihop. Gissa var mitt betalkort ligger? Ja, inte var det i plånboken i alla fall. Suck.....

Eftersom det var god tid kvar till passet skulle börja och jag inte bor mer än några få minuters cykelväg från centrum, cyklade jag hem och hämtade kortet. Sen tittade jag in på sportbutiken igen och äntligen fick jag mina nya fästen. Ni som inte testat på att spinna i spinskor inser inte vilken pina det är att spinna i vanliga skor. Men nu är den pinan slut för mig. Gott!

Min, min och bara min!

Bara så ni vet! Och vågar ni ens tänka tanken på att ta den ifrån mig, så är det bäst ni passar er. Den är min, min och bara min!!!!!

RSS 2.0