Kursdag 1

Idag har jag varit på kurs på jobbet. Det har varit en riktigt rolig dag och nyttig dag. Jag har bland annat byggt med lego och testa på löpande bandetprincipen. Sen har det brainstormats och funderats. Imorgon är kursdag 2 och i höst blir det fortsättning. Hoppas att fortsättningen känns lika nyttig och lärorik som denna dag har varit.

Sen kan jag meddela att denna väntan gör mig tokig. Jag vet ännu inte om jag blivit uttagen till höstens kurser för gyminstruktörer. Men den som väntar på något gott...... :)

Och på fredag kommer MS och hennes sambo F hit och hälsar på. Ja, de gör som jag gör när jag är i Stockholm. De sover hos mig och hittar på saker utan mig. Fast jag har lovat att plocka fram lite barndomsgrejer och så från våran uppväxt och fram tills idag. Jag längtar :)

Mors dag

Överraskade mamma med att sitta och vänta på hennes uteplats med räksmörgåsar och blommor. Ja, räksmörgåsarna stod i skuggan medan jag satt i solen. Mamma blev jätteglad :)

Grillad med bröd tack


En grillad korv med bröd är alltid helrätt och fick bli kvällsmaten för ikväll. Den är toppad med senap. ketchup och rostad lök. Och i magen låg två stycken likadana. MUMS var det!

Hoppas på det bästa

Det var ett antal dagar sen jag bloggade sist ser jag. Men det gör mig ingenting, för jag är ju här nu. Sitter och väntar på att klockan ska bli 17.30, så man kan lämna hemmet och bege sig till Friskis för ett kombipass. Hoppas att min lårmuskel håller för tuffa aktiviteter. Men det tror jag nog. Har inte tränat ordentligt på två veckor nu och det börjar återspegla sig i både humör och pigghet. Får väl tänka mig för lite och köra lättare vikter på benen och ta det lite lugnt på spinningen, men eftersom jag känner mig själv så vet jag precis hur svårt det kommer att bli. Men jag lovar att göra mitt bästa.

Jag är vidare!

Idag ringde ET från F&S och berättade att de vill träffa mig för en intervju. Detbetyder att jag gick vidare till steg 2 i uttagningen för gyminstruktörer. Weeeee!!!!! Så nästa onsdag är det dags igen.

Vidare tror jag att min mamma har något lurt på gång till morgondagen.....

Hyfsat produktiv

Idag fick jag för mig att äta lunch nere på stan. Och sen ringde jag mamma, och hon hängde på. Vi åt buffé på en av stans thaiställen. Gott var det :) Sen blev det lite shopping. Resultatet av shoppingen för min del blev: Ett lasersvärd till brorsans minsting som fyller 4 år idag och firas på lördag, ett par mysbyxor till mig, rengöringsgrejer till mitt massagebadkar och vaxolja till mat- och vardagsrumsborden. Börjar bli dags att olja in dem igen.

Gott att jag har haft något att göra under ett par timmar idag. Jag är inge bra på att vänta på besked. Jag kollar min mail minst en gång i timmen. Avslaget kommer nämligen på mailen och har man gått vidare ringer dom upp för att boka in en intervjutid. Sen vet jag att egentligen kommer jag inget att veta förrän tidigast imorgon. Det var ju inte ens ett dygn sen jag var på uttagningen. Jag blir otålig av denna väntan, inte bra för min lilla själ.

Så var det bara att vänta

Nu ska ni få veta vad ni hållit tummar, tår och tankar för. Idag vid kl 17.15 var jag nämligen på Gyminstruktörsuttagning på F&S. Det kändes bra när jag gick därifrån, men jag får snällt vänta på besked om jag gått vidare till nästa steg. Det är ett visst begränsat antal platser, men jag hoppas verkligen att jag kniper en av dom. Besked får jag under veckan

Imorgon gäller det

Glöm inte hålla tummarna för mig imorgon eftermiddag/kväll söta läsare. Börjar bli lite nervös nu och behöver lite mentalt stöd.

Varma mackor

Kände mig hungrig innan hockeymatchen Italien - Sverige började, så jag bestämde mig för att göra varma mackor till första perioden. Mummiga blev dom! Jag blandade senap och creme fraiche som jag bredde på brödet. Sen lade jag på bruschettaskinka, en annanasskiva och smakrik ost. Och så in i ugnen med dem natuligtvis. Rekommenderas varmt att ni provar detta.

Slapparlördag

Kan inte påstå att jag gör många knop idag. Ligger för tillfället i soffan och tittar på tv och sippar på ett glas rosé.

Bästa brorsdottern

Ikväll har jag varit på in brorsdotters gymnastikavslutning. Hon var dels med i en uppvisningsgrupp, men även med ett individuellt program med boll som redskap och en ny gren inom rytmisk sportgymnastik som heter dou. Då var det hon och en tjej till med varsin rockring. Brorsans tjej är så himla duktig. Hon har vunnit en del medaljer och diplom under de senaste två åren. Hoppas att hon fortsätter för hon kan nog bli riktigt duktig.

Så glad att jag äntligen kunnat vara med och titta på en uppvisning. Tidigare år har jag haft pass varje gång, och det är inte det enklaste att hitta en ersättare med kvälls varsel när man får veta saker och ting kvällen innan. Men i år kunde jag som sagt se henne och jag är så nöjd att jag var där.

Det gick ju även detta

Ja, det gick bra att jobba inatt med min "trasiga" lårmuskel. Fast visst glömde jag av vid något tillfälle att jag hade den att dras med och tog ut steget för mycket eller gick för fort. Men det gick bra när hjärnan väl kommit ifatt och förstått, så det känns bra i muskeln och gör inte ont så länge jag inte sträcker ut den för långt. Gott det! Då finns det hopp för måndagen.

Tvingad vila

Jag är så irriterad så det finns nog inte många ord som kan uttrycka det. Jag var heltaggad för att träna nu ikväll, och hade efter mycket funderande fram och tillbaka bestämt mig för att gå på Cirkelfys. Jag riktigt kände hur skoj det skulle bli, och så skadar jag mig på passet. Tog ett steg framåt med en vikt i handen, har gjort övningen i massor av år så tekniken finns, och så bara knäpper det till i övre delen av främre lårmuskeln strax under höften så att säga. Men tack! 2/3 in i passet och sen var det färdigtränat. Det var bara att snällt halta ut från salen.

Detta betyder att jag inte kan köra mitt egna värdpass imorgon, men har efter ca 1 timme i telefon lyckats hitta en tjej/kvinna som hoppar in åt mig. Och jag kommer troligen inte kunna köra mitt pass på torsdag. Jag är såååå glad och lycklig just nu.....


Spin intervall

Vilket kul pass! Och vilket svettigt pass. Och det kändes att jag hade, och fortfarande har, träningsvärk i benen. Passet började med en lite längre uppvärmning för att musklerna skulle vara ordentligt varma. Sen var det dags för själva intervalldelen. 2 minuter gånger 5 i högre tempo med mycket motstånd med 1 minuts vila med lättare motstånd med en chans att trampa ur mellan varje intervall. Sen blev det 1 minut gånger 5 i högre tempo med ytterligare lite tyngre motstånd även här med 1 minuts vila emellan varje intervall. Sista delen bestod av 40 sekunder gånger 5 med 40 sekunders vila emellan. Och nu var det bara att dra på så mycket man orkade i intervallen. Det blev grymt jobbigt med skön träningsvärk i musklerna. Men det är ett pass som jag absolut kan tänka mig att köra igen. En bra koll på hur pass bra tränad man är och hur bra teknik man har i spinning.

Jag är glad att jag inte körde Skivstångspasset innan även om jag var väldigt sugen på att köra det också. Bestämde mig för att köra Cirkelfys eller Skivstång på söndag kväll istället.

Träningssugen va då??!!!

Ja i eftermiddag/kväll är det dags att pröva på något nytt nämligen Spin Intervall. Namnet säger att det är någon form av intervallträning och det ska bli intressant att se hur det är upplagt. Men jag är grymt sugen på att bränna av ett Skivstångspass innan. Jag skulle få en timmes vila mellan passen. Och samtidigt vet jag att jag borde ta det lite lugnt resten av denna vecka rent träningsmässigt. Men det är ju så skoj att träna just nu. Jag är inne i ett riktigt stimm och skulle nog kunna träna mer än 3-4 gånger per vecka. Och samtidigt är det en väldigt lagom dos med träning. Och med dagens spinnpass, så blir det pass nr 3 denna vecka då jag var på gymmet i tisdags och körde HIT igår. Och jag kan ju alltid ta en sväng förbi gymmet på söndag om jag skulle vilja.

Fina muskler

Fick beröm för mina fina axelmuskler idag av LW. "De syns mycket bra när du gör armhävningar." Bara att suga åt sig :)

Solen är här

Inser att det inte blivit mycket bloggande de senaste dagarna, men så blir det ibland. Har inte riktigt känt för att blogga helt enkelt.

Veckan har börjat bra. PL och jag var och fikade i måndags när hon hade slutat jobbet vid 14.15. Det var lika trevligt som vanligt. Och solen har skinit de senaste två dagarna, så det har blivit lite tid ute i dess varma strålar. Önskar det hade blivit lite mera, men jag har jobbat och då måste man sova. Lite i alla fall. Hoppas att det fina vädret fortsätter, för nu är jag ledig i ett par dagar. Jag vill ha massor av vår och värme nu.

RSS 2.0