Jäkla förkylning

Eller vad det nu är. Jag hann vara hemma i hela tre dagar, sen tog febern över totalt. Hostat har jag tyvärr gjort under hela min resa, så temperaturskillnaden från de svenska bredgraderna gjorde väl det hela knappast bättre till att börja med. Så andra natten tillbaka på jobbet, bröt lite feber ut. När jag sen kröp i säng på fredag morgon, bröt helvetet ut. Sablar vad jag frös och skakade. Och sov! Sov nog i ca 1,5 dygn mer eller mindre. Var bara uppe för att fylla på vattenflaskan och gå på toa. Men det var på vingliga ben och lite otäckt. Jag har svimmat pga av feber en gång när jag skulle upp och hämta mera vatten, men bodde då fortfarande hemma då jag inte var mer än ca 14 år gammal. Tur det, för det var otäckt. Jag var verkligen helt borta när jag vaknade till liv igen. Tur att jag hade mamma som till slut hittade mig.

Sen började febern i alla fall ge med sig lite efter ca 36 timmar. Men då kom hostan. Den är bättre nu då jag inte hostar slem längre, men långt ifrån bra. Men febern verkar ha försvunnit, vilket är skönt. Jag var mer än stel i kroppen när jag började vakna upp där på lördag eftermiddag. Jag har lovat mig själv att gå till "Farbror doktorn" om jag inte är bättre på tisdag. Har fått föreslaget att jag åkt på influensan, men det vete katten. Febern tyder på det, men inte resten. Jag misstänker även att jag blivit smittad av en halsinfektion. Kanske har jag lyckats med konststycket att få både och. Skulle inte förvåna mig. Min hals har ju varit överkänslig till och från sen våren 2010. Influensa har jag dock inte haft på ca 20 år och redan då hade jag bara en släng av den. För visst brukar man vara däcka mer än ca 36 timmar när man har influensa.

Det jobbiga med att ha så hög feber är dels att jag tappar all aptit, vilket nog alla gör. Och den har jag fortfarande inte hittat. Allt smakar ju så illa helt plötsligt. Sen att man sover så jäkla mycket, eller lite, i tid och otid även efter att febern gett med sig eftersom kroppen fått sig "en smäll och man är svag". Känner mig så klen eftersom jag inte får i mig någon mat och hostan ger mig knappast mera aptit. Misstänker att jag fortfarane får små febertoppar, men inte så där vansinnigt höga att man får frossa. Men lite mat tvingar jag i mig då och då. Filen börjar i alla fall smaka ok och så även ostmackorna. Hoppas kunna få i mig riktig mat imorgon. Vet att jag har någon matlåda kvar i frysen.

Men jag har nog sett de flesta skräpserierna som visas på tv denna helg. Ja, eller sett på dem med stängda ögonlock i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Frida

Ursofy, jag "nöjjer" mig med hostan har ingen lust att få feber och massa annat då vi inte har råd att jag blir sjuk och Martin måste vara hemma med Melvin .. Lite jobbigt ibland, speciellt när jag känner att jag håller på att bli sjukare och inte hinner ladda upp ordentligt under helgen ..Krya på dig !

2012-02-27 @ 09:39:54
URL: http://stardazzel.se
Postat av: Hanna

Stackare! Hoppas du kryar på dig snart.

2012-02-27 @ 20:53:15
URL: http://mshanna.blogg.se/
Postat av: aja

krya på dig gumman kramizz

2012-02-28 @ 11:34:38
Postat av: Frida

Sv: Ja det gör jag med.. Inge kul när det strular hela tiden ...Menar det 6 månader är ju jätte lång tid fast ändå inte

2012-02-28 @ 13:22:03
URL: http://stardazzel.se
Postat av: Hanna - Mode, smycken och min vardag

Fy för att vara förkyld. Det är jag också. :-(

2012-03-02 @ 08:58:36
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0