Helgen som snart är över

Ja, nu är snart helgen till ända, men först ska det hinnas med dubbla pass idag på Friskis och sen en jobbnatt på det. Väntar just nu på att pastan ska koka klart bara, så man får äta. Jag är hungrig! Förvånande eller hur?

I fredags var jag och bowlade med ett stort gäng funkisar från Friskis på Rackertcentrum. Så himla skoj var det! Jag kan inte påstå att jag var bäst av alla, men jag var nog inte sämst heller. Men bra gick det inte. Mitt lag kom näst sist. Men vem bryr sig? Kul hade vi och det känns som det absolut viktigaste. Efter prisutdelning, så var vi några som drog vidare hem till en av oss. Där festade vi lite, dansade och hade skoj. Efter ett tag blev några hungriga och drog till McDonalds. Själv dansade jag vidare en stund. Vi mötte sen upp dem där. En av de hungriga hade köpt en chokladmilkshake åt mig efter att jag uttryckt att det var ju det enda som lockade med Donken när de hade gått dit. Ååååhhhh, så god den var! Och den var slut på knappt 15 minuter. Mmmmmm, glass är gott..... Kvällen avslutades på Harry's/Sliver med mera dans.

Efter att ha sovit några timmar för lite bl a då en av grannarna renoverar samt att jag kan bli så om jag fått i mig lite alkohol, så kom jag i alla fall upp en sväng och åt lite. Sen dök jag ner i sängen och försökte sova lite till, men det gick inte så bra. Vid 18.00 träffade jag en skön människa på Harry's för att kolla på hockeyn, men jag kan ärligt säga att vi inte såg så mycket av matchen, för vi pratade est. Mycket trevligt! Avrundade lördagen med att åka till jobbet. Och den jobbnatten talar vi tyst om. Har varit med om värre, men denna ligger inte långt efter.

Nej, nu är det dags att packa väskan så jag får med mig allt jag behöver i form av lite mat och extrakläder.

Min humidor

Idag kunde jag äntligen hämta hem min humidor. Jag beställde en humidor, cigarr-clipper och 20 st cigarrer från Cigarrlagret för ca en månad sen. Efter diverse förseningar från leverantörer och helgdagar på det, så har jag den nu i mitt hem. För tillfället står den på köksbordet och fuktas, då trät invändigt är snustorrt, vilket inte är ovanligt vid leverans. Så om ca 3 dagar är den i fullt bruk, då det ungefär är den tiden det tar att fukta trät. Och som kompensation för förseningarna fick jag sex extra cigarrer. Inte alls fel.


Pucko.....

Efter en lite orgie i gelehallon i helgen, så fick min frukosthungriga mage sig ytterligare tillfredsställning nu på morgonen i och med att jag drack Pucko med extra mycket kakao i till ostmackorna. Mmmm..... Nu kan jag sova gott :)

Mmmm.....


Susanne duktig!

Så var dagens gymträning avklarad. Inser att det saknas magövningar i mitt sköna program för överkroppen, men samtidigt känns det inte som någon katastrof. Magen får sitt varje gång jag kör Skivstång/Spin och även på HIT:en. Medan jag tränade, tittade solen fram. Inte för att det är jätteskönt ute, men den skiner i alla fall. Härligt!

När jag gick från F&S så tittade jag in i lilla salen. Där var det en glad kille i tuppdräkt som gjorde sitt bästa för att hänga med tjejerna under ett Aerobic-pass. Jag tycker han var mycket duktig. Det är inte så himla enkelt att hänga med på något som aldrig gjort förut. Utmed ena väggen satt killkompisarna och tittade på. Men det är ett snällt hyss och sådana gillar vi. Hoppas att "Tuppen" tycker det är lika skoj.


Hjälp.....

Sitter och väntar på att klockan ska bli 02.00 så jag kan se NHL-matchen, Detroit mot Nashville. Och så inser jag att jag inte har några gelehallon hemma. KATASTROF!!!!!

HIT!

Och idag var det ÄNTLIGEN dags att värda ett HIT-pass igen. Vi har fått en ny ledare istället för HU som är axelskadad. Och LW var mycket bra. Och han kommer att bli ännu bättre när han vet exakt vad som ska göras under uppvärmning och nedvarvning. Han fick sin utbildning igår i HIT av HU. Inte så konstigt att han inte hade koll på allt. Jag längtar redan efter nästa torsdag då det är dags för nästa pass.

Håll tummarna

Så, nu är det gjort. Håll tummarna för mig, boys and girls :)

En liten reflektion

Nog för att jag vill ha en smartphone många gånger, men jag har definitivt inget behov av en. Därför har jag inte skaffat någon. Jag kan skicka MMS och SMS samt ringa på min nuvarande. Och jag kan ha den avstäng och alarmet fungerar ändå. Så varför skaffa sig en "smartare" telefon? Vet att någon av Iphone-modellerna kan man inte slå av, för då fungerar inte alarmet. Hur smart är det?

Det finns säkert en massa bra funktioner i en smartphone, det förnekar jag inte. Att ha kalendern i fickan är ju alltid bra. Och att kunna kolla sin mail vart man än befinner sig är väl bra. Och lite roliga spel att fördriva tiden med när man väntar på ett tåg.

Och för att inte tala om tillgången till Facebook som man har vart man än befinner sig. Sorry, kunde inte låta bli.

Nej, jag klarar mig utan en smartphone tills den dagen min gamla checkar in för gott. För det är nog den mest slitstarka mobilen jag har ägt. Undrar hur många gånger den egentligen har åkt i golvet/marken genom åren? Det är kvalitet det.


Min lilla trotjänare


Träna all the time

Jösses vad jag är taggad för träningen hela tiden. Här är det fullt ös och nu är satsningen 4 pass i veckan. Och de senaste veckorna är det precis så som det blivit. Gött! Denna vecka började med Skivstång/Spinning nu ikväll. Imorgon blir det vanlig spinning, på torsdag antar jag att det blir Cirkelfys igen - som jag saknar HIT:en - och på lördag blir det till att träna överkroppen på gymmet igen. Har fått ihop ett gott träningsprogram för armar, axlar, bröst och rygg. Benen får tillräckligt med träning för tillfället genom all spinning jag kör varje vecka. Så nu är det bara att köra!

Min fredag

Ja, dagen började vid 11-snåret med att jag åt lunch. Lite häftigt tidigt, men träning kl 13.00 stod på schemat, så varför inte passa på att äta när jag ändå var hungrig. Det var endast gymträning, även om det kan vara nog så jobbigt, men jag skulle få genomgång av ett gäng nya övningar, så då brukar jag inte bränna lika mycket som annars. Lustigt nog har jag INTE så speciellt ont i mina triceps idag trots tre olika övningar, men det känns ordentligt på baksidan av axeln. Och med tanke på att jag har lite problem med muskeln på lårets baksida på höger ben, så var gymmet helt rätt tänkt igår eftersom jag helt enkelt skippade benen. Och imorgon blir det samma gymprogram igen. Benen tar vi på måndag och tisdag.

Sen blev det öl och kortspel på kvällen och jag förlorade varenda omgång av Chicagon. Sen gick vi vidare till Ztyle för att kolla på The Golden Slumbers. En av killarna i bandet har jobbat på Arla, ja han jobbar extra fortfarande. De spelade mycket 60- och 70-talscovers, men också 2 egna låtar. De var mycket duktiga och det var skoj att höra dem. Och ytterligare några öl gled ner i "torr" strupe. Sen gled vi vidare till Velvet Lounge för att kolla läget. Tog en avslutningsöl för kvällen och dansade bland alla andra människor i mest vår ålder och uppåt. Velvet är utestället som blivit för de "äldre", men de har minst lika kul som de yngre som glider omkring på O'Leary's, Karlssons och andra ställen. En stor varmkorv på väg till bussen för att vinka av sällskapet, och när jag kom hem somnade jag innan jag träffat kudden.

Bara att inse att man inte är 20 år längre även om man är det i själ och hjärta. Jag vaknade strax innan 08.00 imorse och var hungrig. Så det blev en stor tallrik fil framför tvn. Sen zappade jag runt lite innan jag somnade till något vetenskapsprogram. Nu är jag vaken igen och det börjar bli dags att ta tag i dagen. Har en maskin tvätt som ska tvättas och hängas, så jag får väl börja med att vika den tvätt som är torr. Och så får jag ta och fundera ut vad jag ska ha till lunch.

Träningsstim!

Det blev Cirkelfys idag på mitt värdpass på F&S istället för HIT (HögIntensiv Träning) då HU, ledaren, har skadat ena axeln så pass illa att hon inte ens kan ha uppvärmning eller nedvarvning. Har varit så i ett par veckor nu. Jag saknar HITen. Men Cirkelfys är inte dumt det heller. Jag börjar uppskatta passet mer och mer. Särskilt när HJ kör det, vilket hon gjorde idag. Oj så jag tog i! Är mycket nöjd med min insats. Så om kroppen är pigg efter morgondagens träning, gym eller skivstångspass, så blir det Cirkelfys med HJ på söndag. Så gött att vara inne i ett träningsstim

Bjuder på lite torsdagskvällsnedvarvning för hjärta och själ

Hur gör man?

Hur taggar man för träning/värdpass på F&S när man helst vill krypa ner i soffan under en filt och sova lite till?

Ärlighet varar längst

Så var mobilens äventyr i Jönköping över och liten är hemma igen. Busschauffören som hittade telefonen på bussen igår, hade bläddrat igenom min telefonbok och hittat "Mamma Hem", så han ringde min mamma igår kväll helt enkelt och sa att han hittat min mobiltelefon på bussen. Så mamma hämtade den i förmiddags hemma hos honom och har nu lämnat den hos mig. Självklart gav hon honom hittelön. Och jag kan åter nås via telefon.

Smidigt med en så snabb lösning.

Tack för alla ärliga människor som finns i världen :)

Mobil-äventyret kan börja

Ja, det kan man lugnt säga. Min mobil bestämde sig nämligen i går kväll för att ge sig ut på egna äventyr i Jönköping. Smidigt.....

Totally lost.....

Ja, det skulle man lugnt kunna säga att jag är. Inte bra att börja spela ett dataspel som man verkligen längtat efter att få sätta tänderna i. I fredags fick jag min nya dator och i lördags var jag och köpte en ny platskärm till den när jag ändå var på A6 för att delta i Spinof Hope på Friskis & Svettis. Så det hela började alltså i fredags, och jag kan knappt slita mig från spelet. Inte bra detta, men jag ska göra ett tappert försök att INTE spela något idag.

Liten update:
I fredags fick jag min nya dator som sagt. Me löve it!

I lördags fick datorn en ny platskärm. Me like!
Lördagen var det även dags för Spin of Hope, ett samarbete mellan Barncancerfonden och olika träningsanläggningar runt om i landet. F&S Svettis i Jönköping var bäst med antalet deltagare, 56 cyklar av 56 möjliga, och vi samlade in över 80.000 kr. Spin of Hope går till så att man anmäler ett lag på 12 deltagare och betalar 1.500 kr i startavgift. Sen spinnar man en timma var. Själv deltog jag som vanligt, fast denna gång satt jag i ett av funktionärslagen från F&S Jönköping som deltog. Att vara spinvärd fick andra sköta detta år. Fast jag kunde ju inte låta bli att hjälpa till, så det var precis vad jag gjorde. Kul som tusan var det!

Söndagen blev det inte många knop gjorda innan träningen. Skivstång/Spin stod på schemat och det var min tur att värda passet denna söndag. Vi är fyra värdar som har passet på rullande schema. Natten till måndag var det dags att jobba igen.

Måndagen blev det Skivstång/Spinn igen som alla måndagar. Har ju mitt fasta värdpåass då. Det var en annan ledare än CB, men det gör inget. Jag har kört passet med JS förut och lite ombyte förnöjer. Natten spenderades framför datorn.

Tsdagen var ett bottennapp i rörlighetens tecken. Spenderade mesta tiden framför datorn och spelade mitt spel. Jag var helt fast och ville bara göra ett uppdrag till hela tiden.

Igår, onsdag, var det fullt ös igen. Skivstång/Spinn på schemat igen då jag hoppade in för den vanliga värden som var på vift. Och då CB var sjuk, så blev det en vanlig skivstångsledare på skivstångsdelen och en vanlig spinnledare på spiningdelen. De som i vanliga fall har passet, sköter båda delarna själva. Så det blev ett skivstångspass som kändes i benen på spinningen. Och jag fick åter konstaterat att ju tyngre musik desto mera tar jag i. Satte rekord i maxpuls med 191 slag. Trodde inte det var sant när jag kollade pulsklockan efteråt. Ett spinpass som måste besökas på sin vanliga tid. Och inatt jobbade jag igen.

Lite svar på kommentarer:

Malin:
Den muggen kommer jag alltid ha! Om den går sönder blir jag en mycket ledsen flicka. Den är så mycket mer än bara en mugg :)

Hanna:
Och muggen är 15 år gammal, men jag hoppas att du hittar en liknande till Boo ;)

Frida:
Ja, nu vill vi ha vår och inte minusgrader. Vi hade ca -4 grader när vi lämnade jobbet imorse. Brrrr......

Nu ska jag ladda för ett HIT-pass på F&S. Det är ju också mitt ordinarie värdpass. Smart flicka är jag som ser till att jag har två pass i veckan. Då finns det inga ursäkter för att skippa träningen. Men denna vecka och även under förra veckan fick jag smak på att träna mycket varje vecka. Har bara ett extrapass inplanerat nästa vecka, men den veckan är ju inte slut än och har inte ens börjat, så vi får väl se vad som kan klämmas in.

RSS 2.0