Första turen för året

Idag väckte jag Kitty ur vinterdvalan. Det var dags för årets första åktur i underbart solsken. Och en härlig tur blev det. Den avslutades på ICA Maxi där kändisspaning gjordes i form av HV71:s Per Ledin med barn. Utanför mataffären träffade jag en reparatör från jobbet. Han var en av de få som inte skakade på huvudet när jag berättade att jag varit på road trip med moppen. Nu står Kitty ute och njuter av skuggan i vårvärmen.

Tack

Tack för er omtanke

.....

Varför måste det göra så jävla ont.....

It's over

"But in and outside I've turned to water, like a tear drop in your palm"

"Har jag gjort bort mig nu igen?"

Ja, det var vad jag kände för bara en kort stund sen. Men vi börjar från början.

Idag skule jag ha träffat killen, men en förkyld sådan ringde och lät därefter. Ja, inte helt genomtjock i näsan, men pigg lät han inte. Så ingen träff idag, men så kan det bli. Man rår inte för att man blir hängig. Bättre att vara hemma och bli frisk istället.

Så på eftermiddagen gick jag ner till Friskis för att köra ett pass på crosstrainern. Och så blev det. 20 min kondition + 20 min backintervall. Inte så blodigt kanske, men svettig blev jag. Mot slutet av dessa 40 minuter, ser jag killen på andra sidan av bussgatan genom fönstret framför min maskin. Jag är en och en halv våning upp, men jag är stensäker på att det är han. Och jag känner hur glad jag blir och blir varm i hjärtat. Och jag tror att han varit på apoteket och köp nässpray, för han bär på en sån där fjunig liten påse. De sista 5 min av passet avklaras med ett leende på läpparna.

När jag kommer hem, messar jag honom då jag inte vill anstränga hans röst förkyld som han är. Jag talar om hur glad jag blev när jag såg honom och hur himla mycket jag tycker om honom och så vidare. Tillbaka får jag ett sms i stil med:" Fast jag har inte varit utanför hemmet idag. Har du messat rätt kille? ;)" Gissa om jag kände mig dum. Inte att jag hade gjort något dumt, utan totalt bortgjord. Jag messade tillbaka och förklarade att jag trodde bara att han varit på apoteket och så vidare. Han var inte arg utan förstod att jag sett fel, och berättade att det hänt förut att någon sett hans "tvillingbror". Jag kunde ha svurit på att det var min kille jag såg, så lika var de. Smala jeans, gympaskor, samma typ av röda höst/vårjacka, samma frisyr, samma kroppstyp.

Ja, så kan det gå!

Fler än jag har taskigt minne

Så var sista arbetet inlämnat i Logistik A, kursen jag läser just nu. Provet skriver jag i början av maj. Idag tänker jag inte röra boken mera, utan bara ta det lugnt. Något säger mig att jag kommer att sitta och titta på SM-final 4 i slutspelet i hockey. Hittills har väl finalserien inte bjudit på så mycket fart och fläkt mer än stundtals. Kan inte påstå att jag hejar på något av lagen, men jag har lite svårt att låta bli att kolla. Har väl lite hockeyabstinens antar jag.

Solen har visat sig till och från under dagen. Och sena förmiddagen tillbringades på ett fik i stan med killen. Mysigt! Vi bestämde att vi skulle ses nu ikväll, men han har visst lika taskigt minne som jag har ibland. Men vi ska ses imorgon istället, vilket funkar lika bra det.

Nu ska jag ringa mamma

Solig måndag

Nej, jag har inte träningsvärk idag. Trodde jag skulle åka på det i rumpan och låren, då jag tog i något jävulskt igår på spinpasset. Jag fick nämligen ledaren att tagga till och pusha oss ännu lite mera. Så det blev lite längre ruscher - snabba trampningar, och "Så lägger vi till Susanne-centimetern" hette det i andra blocket då det var dags att ta i lite mera. Anledningen till att jag fick AS, ledaren, till detta, var att jag var enormt taggad. Jag var helt slut efter passet. Nedvarvningen var underbar, och det är så det ska kännas om du frågar mig. Men så himla skoj var det! Se om jag kan tagga till så på söndag också.

Idag har jag suttit en hel del på balkongen i solen och försökt plugga. Det har gått rätt bra. Om inte annat har jag fått njuta av solen.


Chicago på annourlunda vis

Och jag vann! Jag har visst både tur i kärlek och spel ikväll.

Det var en lite trött men gosig kille som kom hit efter hockeyn. Myspys i soffan, hämtpizza - som han fick mig att gå ner och handla - och kortspel summerar denna lördagskväll. Det var mysigt att ses igen, då det är 8 dagar sen senast. Någon, och då inte jag, lyckades gå och få en släng av influensan. Men man kan inte rå för när man blir sjuk, så det var inget att hänga läpp över. Sånt som händer.

Annars har dagen varit rätt slapp. Jag somnade över min bok på balkongen i solen som en annan katt. Så det blev inte mycket pluggande gjort i solskenet. Men det ska visst bli fint väder imorgon också, så jag ska göra ett nytt försök då. Annars är det mest bara att nöta uträkningar som gäller nu samt göra klart sista projektarbetet. Målet att få det klart imorgon, faller nog men det är ingen fara. Sen blir det bara att plugga inför provet som gäller.

Nu har älsklingen åkt hem, så jag ska se om det går någon sevärd film på tv. Får se hur lång tid det tar innan jag somnar. Sitter och smuttar på en liten Jäger nu, så det kan nog bli rätt snart jag sluter mina blå.

Fredag!

Ja, nu var fredagen här igen och med den kommer helgen. Ja, även för mig denna helg, för jag är ledig söndag natt, så jag ska inte jobba förrän på onsdag kväll igen. Gött!

Kom för en liten stund sen hem från träningen. Skivstångspass med JM som vanligt på fredagar. Tungt och lite svettigt. Precis som det ska vara. Lär vara härligt trött i musklerna när jag vaknar imorgon. Precis som det ska vara.

I övrigt blir det en lugn kväll ikväll i egen regi. Mannen har "rymt" till Tranås med grabbarna för att gå på konsert. Så jag bjuder på helt annan musik. Vad sägs om andra uppvärmningslåten från passet jag nyss värdade på?



Primal Scream - Rocks

Körkort för cyklister tack!

Ja, det kanske inte vore en så dum idé. Nu på morgonen när jag skulle cykla om två kvinnor, så höll det på att gå illa för dem. Jag plingade när jag var en bit bakom dem. Kvinnan närmast högerkanten bromsade då in och körde ut mot mitten av cykelbanan, medan den andra kvinnan började bromsa in och köra ut mot högerkanten. Det hela ledde till att de höll på att krocka med varandra. Tack och lov gjorde de inte det. Då kunde jag inte hålla käft utan fräste högljutt något i stil med: "Om ni börjar med att cykla utmed rätt sida av vägen, så går det mycket bättre". Hon som hade cyklat ytterst, höll sig tätt utmed vänsterkanten, men den andra kvinnan fortsatte att vingla fram och tillbaka kring mitten av cykelbanan och konstant vände sig om för att se vart jag var, vilket resulterade i nästa yttrande med ilsken röst: "Kör rakt på så jag kommer om!" Och hon lydde snabbt så jag kunde cykla om. Så här i efterhand önskar jag att jag hade stoppat dem och gett dem en lektiopn i cykelvett.

Nej, jag visade noll förståelse för dem i deras förvirring och uppskakande upplevelse, Men de vet uppenbarligen inte hur man ska bete sig när man cyklar i bredd och någon helt plötsligt signalerar att man vill köra om.

Lektionsdags: Den som vill köra om, ska signalera i god tid med ringklockan att den kommer upp bakom dem. Den som cyklar längst till höger av dem som cyklar i bredd, behåller sin fart och fortsätter att hålla sig till högerkanten. Den som cyklar utvändigt, bromsar in och lägger sig bakom.

Det är inte svårare än så!

Hyfsat produktiv

Idag passade jag på att sova tills jag vaknade, vilket var vid 13.30, så någon timme till i sängen hade väl inte skadat, men det får bli en annan dag. Har gjort klart sista inlämningsuppgiften idag, men ska läsa igenom den ordentligt imorgon innan jag lämnar in den. Sen är det bara projektarbete nr 2 och provet kvar på denna kurs. Tänkte att jag skulle få klart projektet senast på söndag, men det ska nog inte vara några problem.

Nu bjuder jag på ett klipp jag hittade på Malins blogg. Scrat från Ice Age är bara för skön!


En regnig tisdag spenderas bäst

En regnig tisdag spenderas bäst i trevligt sällskap. Mitt trevliga sällskap bestod av killen som låg sjuk hela förra veckan, och när han tillfrisknat, tillbringade helgen på Sportfiskemässan. Och självklart skulle han vara där, min goa fiskare. Han älskar att fiska och vara ute i naturen, så jag hade nog inte kunnat hindra honom att gå dit om jag hade försökt. Vilket jag aldrig skulle försöka göra.

Vi tog en fika på stan och pratade och bara njöt av varandras sällskap. Funderar lite på vad vi ska kunna hitta på för skoj till helgen, om han nu lyckas nyktra till efter fredagsturen med grabbarna. De ska på konsert och jag kan bara gissa hur den kvällen kommer se ut för de lyckliga fem. He heee..... Det var gott att bara få sitta och prata med honom. Vi tog även en sväng på stan i regnet, men det var inte så lockande att gå från butik till butik när man blev lätt blöt samtidigt.

Nehe, tänk om man skulle fortsätta att försöka få ihop den där inlämningsuppgiften. Någon som har lust att göra dem åt mig? Nehe..... Taskmörtar!

Denna söndag

Idag har jag följt med mamma på lägenhetsvisning, storhandlat med mamma som sällskap och hämtat ut mammas födelsedagspresent. (Mycket mamma i den meningen, men jag tycker om min mamma, så det så.) Och ja, mamma var med när jag hämtade ut presenten, fast hon har ingen som helst aning om vad som var i paketet eller vad det innehöll. Nu ska jag bara komma ihåg att jag köpt denna när hon fyller år sen i mitten av juli. Jag och mitt minne är inte alltid överens om vad som är viktigt att minnas.

Kvällen innehöll ett läbbigt svettigt spinnpass, men det var gött efteråt.

Sen har jag påbörjat de två sista inlämningsuppgifterna idag först. Men nu är i alla fall allt färdigläst i boken. Nu ska vi bara omvandla denna kunskap till något läsbart för läraren att ge mig bra betyg på.

Denna lördag

En slapp, skön lördag har det varit. Jag har pluggat och försökt få ordning på antalet pallar, centimetrar och kostnaden för det hela, och det gick nog riktigt bra. Ska kolla igenom det imorgon igen med fräscha ögon och pigg hjärna innan jag skickar in det. Sen är det bara de sista två uppgifterna kvar innan det är dags att boka tid för provet i slutet av april.

Kvällen hemma hos mamma igår var mysig. Hon uppskattade sushin som jag hade köpt med mig. Sen visade hon gamla filmer från längesen som hon lämnat in och fått överförda på dvd. Fanns en liten film från min första jul bland dem. Jätteskoj att se! Och när mamma och mormor sparkar boll med brorsan ute i stugan. Och på äldsta kusinen fanns det också film. Och på brorsan när han inte får ordning på trehjulingen och blir ledsen. Och mycket mera. En mycket lyckad kväll med mamma med andra ord.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ägna resten av kvällen åt, men jag kan ju alltid vika tvätten jag tvättade igår. Tillhör ju mina älsklingssysslor, så det är säkert snart gjort.

Denna fredag

Ja, den blev som den blev. D v s som vanligt. Nu ska jag packa träningsväskan för ett skivstångspass, sen blir det hem till mamma och äta sushi. D v s jag tar med mig sushin och mamma bjuder på vinet till.

Ha en bra fredag gott folk!

RSS 2.0