Mina saker är mina!

Jag är arg som ett bi och uppretad som en tjur med en tagg i hoven. Varför? Jo, klockan 11.50 väcks jag av att det ringer på dörren. Där står en kille som jobbar åt mitt bostadsbolag och talar om att någon brutit sig in i mitt källarförråd. Men jippi!!!!! Jag vet inte om flera råkat ut för samma sak. Anledningen till att de var på mitt förråd är för att min moped står där. Den är snyggt fastkedjad i gallret, så ska de ha med sig den, lär de ha en bra svets med sig. Kättingen är en så kallad stöldsäker sådan. Den klipper man inte av med en vanlig bultsax direkt. Så Kitty The Blå Blixten står kvar, men de hade tydligen varit på tanklocket. Vet dock inte om de lyckats få upp det eller om de bara försökt sabotera det som en hämndaktion för att de inte fick med sig mopeden. Jag har inte heller kunnat kolla om något annat blivit stulet, för när jag ska gå in genom dörren till källarförråden från garaget, så kommer jag inte in. Dörren har förstärkts med stålkant och troligen är låskolven utbytt. Jättebra! Så nu sitter jag och väntar på att mitt bostadsbolag ska ringa upp, så jag kan komma in till källaren och kolla. Fan va irriterande!

Retar gallfebern på folk

På sitt sätt är det skoj att se vad som retar upp folk, fast det egentligen bara är personliga åsikter. Jag kommenterade en hockeyblogg angående en situation som uppstod på en match i lördags tror jag bestämt att det var. Och genast letade en hockyentusiast reda på min blogg och 'tyckte att jag borde besöka en hockeymatch och lära mig något om hockey' och kallade mig "SOPA!!!!!" Inte mig emot, det är fritt att tycka. Både för han och mig. Så han får gärna tycka att jag är en sopa och inget kan om hockey. Jag är ingen expert på något sätt och tänker inte kalla mig det. Jag gillar hockey, men att skada en motståndare oavsett om det är oavsiktligt eller inte, tycker jag inte är okej. Visst hettar det till efter vissa situationer, men jag föredrar att de kastar handskarna och gör upp, framför att de svingar klubban som en yxa. En knytnäve svingad med full kraft skadar inte på samma sätt som en klubba i svingad i full kraft. Det är i alla fall min personliga åsikt. Vad andra tycker, det är upp till dem. Det är ett fritt land och man har rätt att tycka vad man vill.


Dag 13 - Den här veckan

Denna vecka är det dags att börja jobba igen, så att början veckoplaneringen idag, känns som en bra utgångspunkt

Måndag: Har haft spontanbesök av SaA innan en anställningsintervju nu på förmiddagen, och nu väntar jag på henne, så ska vi ner på satn och äta lunch och jag ska shoppa lite. Ikväll är det dags att börja jobba igen, då den schemalagd ledighet är över för denna gång.
Tisdag: Har inget inplanerat ännu när jag väl vaknat, så det blir till att plugga till provet. Innebandy på kvällen och sen blir det jobb.
Onsdag: Hoppas att killen är frisker igen, så man kan få kramas lite innan man ska till jobbet.
Torsdag: Ännu en oplanerad dag, men det blir till att fortsätta att plugga till provet. Sen bär det av till jobbet.
Fredag: Skivstångspass med JM på kvällen, och sen blir det date med killen om han bara blivit frisk.
Lördag: Hockey på eftermiddagen, sen vet jag inte. Kramkalas kanske?
Söndag: Oplanerad dag, så det blir med pluggande till provet. Träning på kvällen och sen bär det av till jobbet för att jobba en singelnatt.

Ja, så ser min vecka ut om den blir som jag vill. Pluggandet till provet kommer säkert inte ske när jag planerat in det, men det viktigaste är att det blir gjort. Det blir inte alltid som man planerat, men sånt är livet.

Dag 12 - I min handväska

Helt klart den enklast i alla kategorier. Jag använder inte handväska. Har aldrig riktigt förstått vitsen med att använda en. Nyklarna har jag i fickan eller jackfickan, plånboken, en liten fickplånbok, rymmer de viktigaste och ligger i en ficka, lypsyl ligger i andra fickan tillsammans med mobilen. Ok, så mina fickor på jeansen putarlite lite lite lite lite, men så skönt att slippa släpa på en extra väska, stor som liten på axel. Och mina axlar är glada över att slippa det snea uppbärandet som en handväska ger när man försöker hålla kvar den på axeln.

Våga säg nej till handväskan!

Nu har jag gjort det igen

Ja, jag är alldeles för snäll. Istället för att äta glass och se på film, åker jag till jobbet istället. Så det blir till att leta fram lite ätbart och byta kläder och sen leta reda på en buss kylan

Sov gott!

Kylig miss

Mina fingrar skulle kunna kyla en drink just nu. Man är smart och sen, när man springer hemifrån med fel vantar.


Dag 11 - Mina syskon

Ska man vara riktigt petig, så har jag inga syskon. Inte i den bemärkelsen att vi har samma föräldrar helt och hållet. Däremot har jag tre äldre halvsyskon. En bror och en syster från pappas första äktenskap och en bror, som jag växte upp med, från mammas första äktenskap. Jag är det enda gemensamma barnet mellan mina föräldrar. Men jag har aldrig gjort någon åtskillnad mellan hel- och halvsyskon, då jag alltid haft en bror hemma under uppväxten.

Min syster, som är äldst, bor utanför Storstockholm med sin familj. Jag brukar försöka att hälsa på henne och familjen när jag är i stan, men det är inte alltid det hinns med. Men vi mailar och pratar i telefon lite då och då, så kontakten finns där.

Min äldsta bror bor kvar i Västerås med sin familj. Tyvärr har jag inte längre någon kontakt med honom och har inte träffat honom sen vi jordsatte pappas urna. Tråkigt, men det är inte alltid enkelt när han själv inte verkar vara ett dugg intresserad av att ha någon kontakt.

Min yngsta bror i skaran bor i samma stad som mig och mamma. Han flyttade hit med sin fru och familj, och vi kom efter. Lite annorlunda, men väldigt roligt. Honom har jag växt upp med, så det tog många år innan jag fattade att vi hade olika pappor. Han har alltid varit snäll mot mig, men visst har vi haft våra duster.

Tja, så mycket mer finns väl inte att säga

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Idag har det varit en riktig latdag. Jag har läst lite, men egentligen inte alls så mycket som jag borde ha läst. Det är ju dags att plugga till provet, den del av alla studier jag gillar minst. Men jag tränade i eftermiddag/kväll. Skivstång med JM som alla fredagar. Gott var det och nu blir det soffhäng framför tvn resten av kvällen. Ett glas rött sippar jag på också. Det är gött med fredag.Redo för SkivstångspassetEfter träningen:
Bortsett från t-shirten, så var jag klädd likadant innan träningen

Dag 9 - Min tro

En gång i tiden trodde jag på Gud. Under några år var jag troende och tillbad Gud och Jesus. Under tre år efter min konfirmation var jag även konfirmadassisten och var även inblandad i Kyrkans Ungdom i min församling. Vad jag egentligen fann ibland folket som omgav mig, var trygghet och gemenskap. Jag fann folk som såg mig för den jag var och tyckte om mig som jag var. Inte de folk som jag gick i skolan med som fick mig att må dåligt och fick mig att känna mig liten. Jag var dock inte utan vänner på något sätt, men vissa kan förstöra så mycket. I kyrkan och på KU-kvällarna var dessa jobbiga människor långt borta och jag fick vara jag. Men för varje år jag var kvar i kyrkan blev mina frågor och tvivel bara större och större. Det hela slutade med att jag bröt med kyrkan helt och hållet.

Min tro idag ser helt annorlunda ut. Jag tror mera på att det finns onda och goda krafter i världen, att livet blir vad man gör det till. Jag tror att man påverkas av dessa krafter, men inte att de direkt styr en på något sätt. Det är lite svårt att beskriva, så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Man skulle kunna beskriva det hela som olika känslor som infinner sig. Inte att vara ledsen eller glad, utan snarare att man har en känsla av att det finns något gott eller ont i näheten. Jag värdesätter och hyllar dock grundvärderingarna i den kristna tron och tycker även att det står mycket vettigt i Bibeln. Jag accepterar att andra inte tycker som jag och vet att det spelar ingen roll om man tror eller inte, utan hur man är som person som avgör om man gillar någon eller inte.


Uppdrag granskning: Såld

Jag blev så arg och frustrerad när jag såg kvällens avsnitt av Uppdrag granskning: Såld. Och ändå vet jag sen innan att allt för många bara faller rakt igenom systemet och glöms bort/struntas i.

http://svtplay.se/v/2245530/uppdrag_granskning/del_13_av_16_sald

Fika x 2

Ja, det är vad jag har ägnat min dag åt. Först gick jag upp efter ca 4 timmars sömn då jag ska ställa om dygnet inför helgen. Jag jobbar nämligen inte förrän på måndag natt igen. Så vid 13.30 träffade jag PL på Johans för en lunch. Jag åt pasta med hummersås och kräftstjärtar. Det var riktigt gott och en kopp te efteråt satt fint. Vi hade som vanligt mycket att prata om och vi skrattade och delade minnen och annat skoj. Som vanligt pratade vi bort en massa timmar. Som alltid inser jag att vi nog borde ses lite oftare än vad vi gör, men jag är som jag är och far runt lite och tycker det är skönt att bara vara ibland. Och sen prioriterar jag in killen lite mera kanske, men jag är ju kär. Hallå liksom!!!!! Men jag glömmer i alla fall inte bort mina vänner runt omkring mig. Vet det allesammans.

Vid 17.30 skulle jag träffa killen på ett annat fik, så det var bara att säga adjö till PL och bege sig ut i snöblåsten igen. Vi träffades inne på Kaffe Paus, och där åt jag en mumsigt stor bit morotskaka och drack varm choklad till. Killen var dock seg och lite tystlåten i början, men så har han ont i axeln idag och hade tagiot en tablett mot smärtan. Vi skildes åt vid 19.00 för han ville vara hemma till 20.00 för att se ett program på Discovery. Helt ok för mig. Jag kan förstå att han inte var supersocial idag. Han är dessutom heltidssjukskriven denna vecka och han är som mig. Att tvingas vara hemma och ta det lugnt när det inte sker frivilligt, är som att be att få en knäpp och rastlös.

Resten av kvällen blir det tv och lite pluggande. Imorgon är det SaA som ska träffas och fikas med. Sen gör vi två sällskap till hockeyn. Antar att vi får med oss hennes sambo också, men det gör mig absolut ingenting.

Dag 8 - Ett ögonblick

Jag minns den dagen när min pappa dog. Jag hade kommit hem till mamma på eftermiddagen, och vi väntade på att Fonus skulle komma och hämta pappa. Min bror kom också dit och väntade med oss. Fonus kom och tog hand om pappa. När det kört in båren han låg på i likbilen, så visade de två Fonusanställda sin vördnad och respekt genom att stå stilla med nedböjda huvuden och knäppta händer innan de skulle stänga bagaeluckan. Precis när de stod där med nedböjda huvuden, ringde en kyrkklocka. Det var ett mycket starkt ögonblick och jag kommer alltid att bära det med mig. Det var så värdigt och vackert de korta sekunderna det varade.


Dag 7 - Min bästa vän

Vänner har man haft många genom åren. Några har gått vidare, några har man kvar opch några har tillkommit. Och jag insåg gensast att detta inlägg kan få lite konsekvenser, men se det så här. Jag väljer att berätta vem som hängt med genom mitt liv i många år. Vad sägs om hela 25 år på ett ungefär?

Malin - Ja du vännen, minns du hur det hela började i andra klass? Det är knappt så jag själv gör det, men mycket roligt har vi haft genom åren. Jag tycker det är helt otroligt att vi fortfarande hänger ihop, även om vi inte ses varje vecka längre. Det var många år sen vi gjorde, men nu när du bor i huvudstaden, så vi nog kunna ordna att vi ses lite oftare i alla fall. Minns du hur vi brukade turas om att köpa lördagsgodis i kiosken vid S:t Iliansskolan för en tia? Hur vi köpte lika många nappar, citronkolor och bananskids? Jag lovar att inte repetera något om våra utekvällar sen när vi fyllt 18 år, men du är en hejare på att cykla. Jag är så glad att du fortfarande finns i mitt liv, underbara du. Älskar dig!

Morr.....

Jag och Blogg.se är inte kompisar ikväll, så ni får vänta på nästa 30-dagarsinlägg tills imorgon.

Puss & Hej!

I'm in löve

Fast det visste ni redan. Livet kan inte bli så mycket bättre just nu

Min kille vet hur man får mig på bra humör

Jag vet att jag ligger efter med 30 dagars bloggande, men så blir det ibland. Känner att jag inte hinner sitta med det idag heller, så det blir pausning i det tills imorgon eller något sådant.

Nu blir det Skivstångspass med JM som ledare, vilket ska bli så skoj, då jag tränade skivstång för två veckor sen för första gången på en evighet känns det som. Och JM har jag nog inte tränat för på över 6 veckor. Missed it a lot! Sen blir det myspyskväll med killen. Han kommer vara extra poppis när han kommer ikväll. Varför? Han kommer att ha mat med sig *lol*

Skolarbete och hockey

Igår jobbade jag på bra med mitt skolarbete, så nu är det inte mycket kvar. Men när killen ingde och frågade om vi skulle se HV71s bortamatch mor Skllefteå AIK ikväll, så sa jag ok. Kravet var dock att han ska hjälpa mig med den sista uppgiften som är en brainstorminguppgift. Han sa ok, så vid 18.00 kommer han hem till mig och vi ska jobba med den. Egentligen ville han se matchen på någon pub, men tyckte att mitt sällskap var viktigare, så det blir till att se matchen på min laptop. Kvällen kommer således innehålla skolarbete, hockey, kramar och pussar. Låter mycket lovande tycker jag

Dag 6 - Min dag

Nu är dock frågan: Vart på dygnet börjar egentligen min dag. Inte blir det enklare av att jag står/stod i en dygnsomställning inatt. Hhhmmm..... Äh vi börjar vid 00.00.

00.00 - Jag sov gott i soffan
03.30 - Vaknade ofrivilligt, men det var helt ok, då jag måste orka vara vaken inatt. För lite sömn nu betyder sömn i eftermiddag/kväll och en pigg Susanne på jobbet. Satte mig och spelade onlinespelet Guild Wars ett par timmar
07.05 - Tittade på Nanny samt två avsnitt av Jims värld och åt frukost
08.30 ca - Satte mig vid datorn igen och försökte få ordning på skolarbetet. Tittade in på FB under några svaga sekunder och blev kvar i en lååååång chat-stund med killen. Inte mig emot *s*
10.00 - Lämnad datorn och försökte göra något vettigt vilket slutade som vanligt. Inget blev gjort
11.45 - Började göra lunch, som åts när den var klar
13.45 - Lade mig ner i soffan med alla telefoner avstängda för att somna framför tvn
18.35 ca - Vaknade upp av mig själv och insåg att det var dags att börja röra på sig. Nu kommer jag orka jobba inatt i alla fall
18.50 - Satte mig vid datorn för att besvara lite mail samt kolla igenom en av skoluppgifterna och där sitter jag kvar ännu. Jag skriver ju detta inlägg bland annat *s*
20.30 ca - Kommer jag att äta kvällsmat
21.40 - Då går jag hemifrån för att åka till jobbet
22.30 - Då börjar jag jobba
06.48 - Då slutar jag
07.30 ca - Då ligger jag och sover i min säng

Ok, det där blev lite mera än ett dygn, men det bjuder jag på. Nu ska jag återgå till den där skoluppgiften som inte vill bli klar

Lunch!


Dag 5 - Vad är kärlek?

Ja, om de lär de lärda och alla andra tvista om tills den dag vi inte existerar mera, vilket betyder att den diskutionen aldrig kommer ta slut.

Men kärlek för mig är omsesidig respekt mellan två personer, viljan att vilja ta hand om den andra, känslan av sammanhörighet, önskan om att aldrig vilja skada personen, att repektera varandras brister och önskan/förmågan av att kunna förlåta personen. Om det är mellan två vänner eller två älskande spelar ingen som helst roll. Finns inte dessa grundläggande aspekter med i förhållandet, kommer man mer än troligt att glida ifrån varandra. Sen är man ju bara människa och klantar till det emellanåt, men det är där förmågan om att kunna förlåta kommer in. Kan man inte förlåta personen, dör kärleken mellan dem.

Det är vad kärlek är för mig

En kortis

Ibland är det inte lätt för två jobbande människor, varav den ena jobbar någon form av skiftgång, att få ihop tiderna så de hinner träffas utöver helgerna. Men jag måste säga att jag och killen bara blir bättre och bättre på det. Visst, ibland händer oförutsedda saker som gör att vi inte kan ses som vi hade planerat, men så är det ibland. Senaste veckan har varit drabbad av en oförutsedd händelse vilket gjort att vi inte setts på över en vecka förrän idag. Det blev ingen lång stund, men en lunch på stan hanns med. Oxh god var den också. Nu längtar jag mest till fredag kväll då jag får träffa min snygging igen.

Hallongrottor

När man tröttnar på att plugga, kan man ju alltid göra HallongrottorDe ser definitivt inte ut som dom på bilden, men de är så goda *s*

Dag 4 - Det här åt jag idag

Väldigt passande med tanke på mitt tidigare inlägg idag. Men jag inser så här i efterhand att jag inte har något foto på maten. Typiskt! Jag åt i alla fall stekta falukorvsbitar med osttortilini och riven ost. Till det drack jag ett glas blodapelsin/blodgrape-jucie. Gott och mättande var det i alla fall. Kan meddela att det inte så kul ut, så det kanske var bra att det inte blev något foto på det hela. *lol*

Vad ska jag äta?

Ett återkommande i-landsproblem i min lilla värld. Jag plockade tidigare idag fram en förpackning med kycklingfiléer som jag tänkte jag skulle göra någon form av wok på. Men när jag nu kom hem från affären med lite andra matvaror, hittade jag en falukorvsring som jag köpte i förrgår. Resultatet av detta fynd är att jag inte vet vad jag vill ha till lunch. Jobbigt! *lol*

Dag 3 - Mina föräldrar

Min pappa var tystlåten, men snäll när han varpå det humöret. Han lät mig hjälpa till att måla om stolar och bord i stugan när vi gjorde det bl a. Han tog även med mig på hockey när jag som 15-åring verkligen började intressera mig för sporten. I Rocklundahallen har jag under något år sett många matcher med min pappa. Vet att vi även har varit och tittat på fotboll samt åkt till en travbana vid ett tillfälle. Någon höjdare på att laga mat var han inte, men hans ugnspannkaka var mycket god. Misstänker att det var de där extra äggen han alltid hade i.

Min mamma lärde mig självständighet och att ha koll på sin ekonomi. Mamma och jag har mycket gemensamt och är nog mera lika än vad jag vill erkänna. Från mamma har jag ärvt draget att jag klarar mig själv. Och det har jag haft nytta av. Ska man få något gjort när man bor själv, då är det bäst att göra det själv. Annars blir det aldrig gjort. Sen att jag är lat och inte alltid gör saker på en gång, är ett äkta lathetsdrag som jag nog ärvt efter pappa. Mamma lärde mig även laga punktering på cykeln när jag var ca 12 år, och sen dess har jag alltid gjort det själv och även åt en och annan tjejkompis. Annars kunde de ju inte följa med ut och cykla.

Endast mamma finns kvar i livet, då pappa dog för snart 1,5 år sen.

Dag 2 - Min första kärlek

Hhhmm..... Detta blev lite krångligare. Min första kärlek och min första pojkvän är två helt olika saker. Men min första kärlek är den historia ni får läsa, och här är den:

Min första kärlek var till en grannpojke i sommarstugeområdet där mina föräldrar ägde en stuga och vi spenderade hela somrarna där, då den låg knappt två mil från Gurkstaden. Han är två eller tre år äldre än mig, idag gift och har två barn. Jag lekte mycket med hans lillasyster som är ett år yngre än mig, så jag träffade honom ofta. Ja, jag lekte med honom och de andra killarna också en hel del, för jag har alltid tyckt det är minst lika kul att klättra i träd, leka i skogen, leka "Röda mot Vita Rosen" och spela Monopol, som att leka med dockor och annat som anses typiskt för tjejer. Jag var helt hopplöst kär i honom från 13-15 års ålder ungefär, och det skojades om det en hel del genom åren. Jag minns hur ledsen jag blev när han blev ihop med en av mina klasskompisar. Men han var alltid snäll mot mig och tyckte om mig som kompis lika mycket för det. Idag är det faktiskt han som äger mina föräldrars gamla sommarstuga, vilket är jätteskoj.


Våfflor

Lunchdags!

Våffellunch

Gräddvåfflor serverade med glass och hallonsylt

Nattens låt

Jag bara älskar denna låt, så ni måste bara lyssna på den. Älskar, precis som killen, raden: "But my dreams they aren't empty, as my conscious seems to be".Ni måste bara lyssna på låten!Limp Bizkit - Behind blue eyes

Ikväll träffade jag killen sent, då han var upptagen på annat håll under eftermiddagen och kvällen. Men vi gick ut och tog en öl. Först var vi på Murphy's, men stället var så där. De hade missat att inreda det så att sorlet dämpas, och det kändes mest omysigt. Inte så jag föreställer mig en pub. Sen gick vi till Sir Somon's och tog en öl till. Där är det däremot mysigt även om inget slår Bishop Arms enligt mig. Jag älskar våra pratstunder. Vi avhandlar det mest mellan himmel och jord, människor och beteenden, tankar och stunder. När klockan var efter 01.00 så följde han mig till dörren, gentleman som han är.

Nu ska jag fortsätta att nörda lite musik.

Dag 1 - Presentera mig själv

Detta är oftast det svåraste av allt. Man vill ge en rättvis bild av sig själv utan att det blir tråkigt för den som läser. Genom åren har man övat på detta moment ett antal gånger, men inte sjutton blir det lättare för det. Så here we go:

Jag heter Susanne, om nu någon nu skulle ha missat det, och är 33 år och nästan 6 månader. Jag föddes i Gurkstaden och bodde där de första 25 åren av mitt liv. Även om min uppväxt inte alltid var den lättaste, så har jag alltid haft vänner. Min familj bestod av mamma, pappa och en av mina bröder, och vi bodde i en femma i trevligt trevåningshus i ett bra område. Skulle tro att jag fortfarande hittar utan och innan i det området, så mycket tid som man spenderat på att utforska det som liten, då hela världen var så enormt ofattbart stor. Kan idag avslöja att den är större även om bostadsområdet idag verkar mindre.

Redan som liten gillade jag att måla och rita och undrar egentligen hur många teckningar jag gjort genom åren. Tråkigt nog tappad jag bara intresset för det en dag, men så är det ibland. Det händer att jag fortfarande fattar tag i en penna och ett pappersark, men det blir mest bara kladd och inget vettigt av det. Så är det, och jag sörjer inte för att det inte är likadant idag. Som 15-åring hittade jag till musiken på riktigt så att säga, när jag jag greppade mammas gamla gitarr och lärde mig spela på den istället. Idag är gitarren en kär ägodel. Vart mammas gamla gitarr befinner sig idag, har jag ingen aning om, men själv har jag två stycken. Musiken är också något som funnits med mig genom hela livet. Spelade piano under nägra år och har även sjungit i en kyrkokör. Och som tonåring spelade jag mina favoritlåtar så hela hyreshuset hörde det.

Som person är jag glad, lite knäpp hoppas jag, flexibel och förstående tjej med barnasinnet intakt. Älskar verklighetsflykten som fantasy och sci-fi erbjuder, och då är det främst böcker som ger mig den känslan. Kan avslöja att när jag var yngre ville jag bli författare. Ser helst film på bio, men hemmabion duger mycket bra den med. En av favoritfilmerna är Dansar med vargar. Annars funkar alltid tecknat på mig.

Någon direkt utbildning har jag inte, men jag har hunnit pröva på en del olika saker inom yrkeslivet ändå. Jag har bl a jobbat i ICAs kassa, jobbat med lagerhantering och ordrar på både DHL och Schenker, lagerarbetare, receptionist och lite annat. Men som ni kanske börjat ana så är det dags för en ändring, då jag har börjat att läsa distanskurser. Inriktningen ska bli logistik i någon form. Vart det hela slutar vet jag inte, men tills det är färdigpluggat, så lär jag jobba kvar på mejeriet och fortsätta att vara maskinoperatör och se till att ni får mjölk och fil på frukostbordet.

Träningen sköts via Friskis & Svettis där jag är spinningvärd samt passvärd på skivstång (Body Pump). Det är himla kul och jag ångrar aldrig att jag hoppade med där. Ibland önskar jag att jag hade tid för mera träning, men samtidigt kommer jag nog inte behöva mer än mina två till tre pass i veckan så länge jag jobbar kvar på mejeriet, för sitta still är nog det sista jag gör när jag jobbar.

Jösses, detta är nog den längsta presentationen jag någonsin skrivit och jag inser att jag skule kunna skriva en hel del till. Men jag ska bespara er det, då det är 29 dagar kvar att skriva på.

30 dagars bloggande

Hittade denna idé hos Fraidi och hänger mer än gärna på. Vet att det är en hel del andra bloggare som kör detta just nu, men idé är skoj, så detta vill jag inte missa. Det hela går ut på att man skriver om en sak varje dag från listan nedanför. Jag hoppas att ni kommer få roliga och trevliga 30 dagar på min blogg

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick

En lite ledsen dag

Jag önskar jag kunde pussa bort det som gör ont och krama bort det jobbiga. Vore du här just nu, skulle jag inte släppa taget om dig.


Egotripp

Sitter vid datorn och är glatt positiv till att jag fick högsta betyg även på förra veckans inlämningsuppgift. Det trodde jag inte att jag skulle lyckas med, men tydligen så gjorde jag det. Weeee! Ja, jag delar min lilla egotripp med världen. Ego eller hur??!!! *s*

Fixarsöndag

Nja, kanske inte riktigt ändå, men lite i alla fall. Har fixat till mitt hår lite, så nu är jag så fin så. Nu sitter jag i soffan och fixar till min tvättpåse för smutstvätten. Eller jag satt nyss i soffan och fixade med den. Nu sitter jag ju framför datorn. Ja, jag vet, jag är trälig *skrattar* Men jag har insett att jag nog behöver en fingerborg, för tyget var inte så lätt att komma igen när det låg i flera lager.

Ikväll var det även dags för spinning som vanligt. Märks att jag inte är i topp på formkurvan just nu. Även om jag orkade och kämpade på bra, så kände jag mig seg och smått slut i musklerna relativt snabbt. Lite jobbigt, men jag bet ihop. Även om jag inte maxade träningen och tog ut mig helt, fick jag i alla fall en genomkörare. Och träningsvärken i benmusklerna från fredagens Skivstångspass, det första på fem veckor, gav sig till känna. Men det var bara att trampa på.

Nu ska jag nog fortsätta att slöa framför tvn.

Hockeylördag

Kul match uppe på Kinnarps ikväll och rätt lag vann. HV71 vann över Södertälje SK med 6-1. Siffrorna ljuger dock lite, för jag tyckte inte att SSK spelade direkt dåligt. HV spelade bara bättre. Och förhoppningsvis så lossnar målskyttet för killarna nu också. 6 olika målskyttar i HV ikväll, vilket är riktigt skoj.

Nu blir det en lugn kväll med tv, film och onlinespel. Lite halsmedicin blir det också. Och icke att förglömma; Kvällsmaten *lol*

Over and out!

Spelkväll

Efter Skivstångspasset kom killen hem till mig. Gullig som han är, får man säga så om en kille?, tittar han på Legend of the Seeker med mig medan jag äter kvällsmat. Han verkligen ogillar sånna serier, men det blir riktigt skoj att se dem med honom bredvid. Han kommenterar och jäklas, och man skrattar mer åt honom än koncentrerar sig på tvn. Jag greppade handlingen i kvällens avsnitt i alla fall.

Sen var det spelkväll på schemat. Någon omgång RISK blev det inte, då vi båda var sega och trötta i skallen, så jag plockade fram Maxiyatzy istället. Vi spelade tre omgångar och bäst poäng vinner. JAg fick stryk med 1 sketen poäng. Sen tog vi en liten paus och slöglodde på tvn och myste i soffan istället. Sen var det revanchdags. Då körde vi samma variant; Tre vändor, högst sammanlagda poäng vinner, men vi körde tvångomgång. D v s uppifrån och ner. Jag fick i slutändan stryk igen, denna gång med 16 poäng. Inte min kväll ikväll.

Men en trevligare kväll kan vi inte ha haft. Och nästa vecka jobbar han som vanligt, så då finns det ju möjligheter att ses under veckan innan jag ska till jobbet. Och det är fortfarande två dagar kvar av denna helg.

Bazinga

Viger detta morgoninlägg åt en av mina favoritserier; The Big Bang TheorySerien handlar om ett gäng vetenskapsnördar. Sheldon, Shelly, har fastnat i en teori och kan inte sluta jobba. Leonard ska hämta hem honom mitt i natten från en resturang.

Mys, HRL och hockey

Dagen börjades på bästa sätt med mys och lunch med killen. Vi har inte setts på en vecka och det märktes. Så härligt att vara nåra honom igen. Och mer av den varan blir det imorgon kväll efter träningen. Kvällsmat och RISK står på agendan. Ska ta och bota lite mera av den där kramsjukan jag lider av. Hi hiii.....

Kvällen har annars innehållit HRL-kurs på F&S med en kvinnlig ambulanssjuksköterska, och hela gänget som deltog klarade sg med högsta betyg. Kul! Sen mötte jag upp en kompis och hennes kompis på O'Leary's för att se sista perioden mellan Linköping - HV71. Kunde jag varit utan, för HV spelade utan glöd och styrka. Bästa i hela perioden var när Nichlas Torp tryckte till en Linköpingsspelare så han landade i isen. Utvisning som följd, men ändå det mest spännande jag såg av den tredjedel av matchen jag fick se. Uselt HV, ni kan bättre!

Nu ska jag kolla igenom mina inlämningsuppgifter för denna vecka, så jag bara har den sista kvar tills imorgon.

Seg hjärna

Ja, idag har tankegångar och formuleringarna varit så svåråtkomliga och sega, att jag ger upp nu. För tillfället har det inte blivit mycket gjort på hemuppgifterna idag, men så är det ibland. Har ju inget jobb inatt, så vem vet? Kanske slås jag av en sen snilleblixt.

Nu ska jag dock gå till affären och inhandla mat till imorgon. Och några nya matlådor. Jag har ont om den, så är det bara. Men inte mig emot. Gott att ha mat färdig i frysen när man vaknar på eftermiddagen. Bara att slänga in i micron. Och det lär bli nya matlådor att lägga i frysen efter lunchen hemma hos mig med killen imorgon. Det ska bli så mysigt och äntligen ska jag få bli av med min kramsjuka. Har faktiskt inte sett karln på en vecka. Ja, jag är knäpp. Skyller det på kärleken, för man blir tydligen lite knäpp då har jag hört sägas.

Kärlekskrank? Absolut!

Ogillar skarpt dessa veckor. Killen jobbar sent och vi hinner inte ses. Eller jo, det gör vi, när jag har jobbat sista natten inatt. En lunch på stan brukar hinnas med och det är ju alltid trevligt. Men just nu har vi inte setts sen vi var på hockeyn i torsdags. En kram skulle inte sitta fel just nu. Eller mysstund i soffhörnet. Alldeles för långt till helgen nu.....


RSS 2.0