Hemma igen

Så är man tillbaka i sin egna lägenhet igen. Urnsättningen av pappa tidigare idag uppe i Västerås var fin och mycket stillsam. Nu är det över, nu är det förbi. Det känns tomt! Nu först börjar den tomma känslan av att pappa är bort för alltid att infinna sig i min verklighet. Det känns konstigt att den inte infunnit sig tidigare. Kanske har jag inte riktigt velat inse att han faktiskt är borta. Ändå var allt så verkligt och nära på begravningen i början av juli. Och samtidigt vet jag inte riktigt hur jag känner mig.

God morgon!

Nu har man varit vaken i nästan två timmar! Väskan är packad, frukosten ligger i magen, jag har tuggat på tandborsten, solen skiner, det blåser lite lätt, jag har inte fått på mig strumporna, färdigsminkad, inser att jag nog behöver ett strykjärn imorgon igen, slötittar på tv och väntar på att mamma ska ringa.

Ses imorgon eftermiddag/kväll igen!

Min lördag

Idag träffade YN som kom upp för ett dygn från Helsingborg, där hon lämnat kvar man och son. Hon skulle/är på coctailparty hos en kompis. Men när hon kom upp vid 13.30 träffades vi på busstationen och gick sen och fikade på Johans. Eller vi åt rättare sagt lunch. Det var så skoj att träffa henne. Jag har inte sett henne sen jag var på sonens dop förra sommaren. Jag har nämligen haft en förmåga att inte vara i stan när hon har varit här. Men kan även säga att hon har en förmåga att komma till Jkpg när jag inte är i stan. Vi pratade om ditt och datt, och avhandlade det mesta från jobb till min singelsituation. Det var i alla fall jätteskoj att få träffa henne igen. Måste försöka åka ner till Hbg en helg framöver i vinter.

Annars har kvällen ägnats åt telefonprat med en Söderhamnstös, vikning av tvätt och sen strykning av vissa urvalda plagg ur denna tvätthög. Jag har under tiden sett på fotboll och sett en nästan vunnen femhundring försvinna p g a en straffspark. Medan jag strök har jag sett på Sagan om de två tornen. Och jag som ALDRIG sett den filmen förut!

Det enda jag har kvar att göra nu innan jag kryper ner i sängen, är att dricka upp det sista i glaset med ozuo och packa klart väskan. Imorgon åker jag nämligen till Västerås för ett dygn, då vi urnsätter pappa på måndag.

På återseende på måndag kväll!

Road trip med Kitty the Blå Blixten

Som ni vet var jag ute på road trip med min EU-skoter, Kitty the Blå Blixten. Här är länkar till de två långa inläggen med lite bilder från resan samt länk till alla bilderna som är upplagda på Facebook. Du behöver dock inte vara medlem för att kunna se bilderna om du klickar på länken jag ger dig här.

Road trip del 1

Road trip del 2

Alla bilderna

Mycket nöje!

Road trip med Kitty the Blå Blixten Augusti 2009 del 2

Här kommer fortsättning på min semestertripp. Första delen hittar du här.

Måndagen den 10 augusti vaknade jag av att jag började bli hungrig. Så jag tog BWs cykel till närmaste affär och inhandlade framtida frukost samt ågot att laga mat av. Resten av dagen tog jag det bara lugnt. På eftermiddagen åkte jag iväg till favoritpizzerian Viking Pizzeria vid Oxbackens Centrum för att inhandla en Viking Kebab. Den är ett måste för alla som gillar Kebab. Jag har ännu inte stött på någon som inte tycker detta är den godaste varianten. Men den ska köpas här för att det ska bli den där smakupplevelsen.

Viking Kebab från Viking Pizzeria i Västerås   En halvt uppäten Viking Kebab   Nu ligger hela Viking Kebaben i min mage
Mums!                                    Så gott.....                             Gissa om jag är mätt!

Kvällen tillbringades med att stämma träff med folk och se på tv.

Tisdagen den 11 augusti träffade jag TB på eftermiddagen och vi gick och satte oss på ett fik. Vi har känt varandra sen första klass och umgåtts sen vi gick i andra eller tredje klass. Vi hade inte träffats på nästan ett år, så vi hade en hel del att prata om. Vi satt säkert i lite mer än två timmar och pratade. Det var så himla skoj att se henne igen. Jag har saknat henne så. Vi kom överens att vi skulle ses hemma hos BW senare på kvällen och äta, men det kom annat i vägen för henne, men det var helt okej. Det är sådant som händer, men det kändes lite typiskt att det skedde just den kvällen.

Onsdagen den 12 augusti tog jag det lugnt på förmiddagen och skrotade mest omkring. Jag hade sen tidigare bestämt mig för att åka till Hovdestalund Kyrkogård denna dag, så jag kände mig lite ur balans redan när jag vaknade. Men vid 13-snåret puttrade jag dit. Precis vid kyrkogården ligger det en liten blomsterbutik, så jag köpte två blommor och gravljus i lykta där. Jag skulle besöka min "morfars" och min farmors grav, samt minneslunden. Efter lite letande hittade jag Einars grav. Anledningen till att jag kallar honom min morfar är för att han har alltid funnits i mitt liv tills dess jag var ca 13 år. Han var dock endast inneboende hos min mormor, men var alltid med när familjen samlades på ena eller andra stället. Så självklart blev han min morfar.

Morfar Einars grav
Morfar Einars grav

Farmors grav tog jag inget kort på, då det bara var ett hål där gravstenen skulle stå. Min pappas namn har ristats in i stenen till gravsättningen nu på måndag, så den var tillfälligt borttagen. Jag var även uppe i minneslunden och tände ett ljus för de andra jag känner som gått bort.

Torsdagen den 13 augusti träffade jag JP på eftermiddagen. Vi spelade i ett rockcoverband när jag var i 20-årsåldern och när bandet splittrades, så höll vi kontakten. Det var så himla skoj att träffa honom igen. Det var också snart ett år sen senast. Vi hämtade hans son på dagis och åkte sen till hans sommarkolonistuga i Biskopängen mitt inne i Västerås.

Två humllor som samsas på en tistel   JP framför sin stuga
Två humlor                          JP framför sin stuga

Där ute träffade jag även Jps mamma som kom dit med sin sambo. Hon kom ihåg mig och vi pratade en hel del medan karlarna mätte marken där nya förråden ska stå. Efter någon timme åkte jag, JP och hans son tillbaka hem till dom. När vi kom dit hade hans fru LP kommithem från jobbet. Det var lika kul att träffa henne denna gång. Jag stannade kvar och åt kvällsmat hos dem.

På kvällen när jag låg framför tvn, så kom äntligen BW hem. Honom har jag inte sett på alldeles för länge, så det var ett kärt återseende. Efter att ha pratat en stund och han hade packat upp sig till viss del och duschat, så spelade vi Mario Cart resten av den kvällen.

Fredagen den 14 augusti gjorde vi inget speciellt. Jag var en sväng nere på stan medan BW tittade in på sitt  jobb. När han kom hem igen, så åt vi mat. Kvällen tillbringades med drinkar, prat och Mario Cart. Ja, vi passade på att peta varandra i magen emellanåt också, då vi båda är enormt kittliga, BW är dock mest kittlig till mitt stora nöje. He heee!

Lördagen den 15 augusti tog vi en åktur till stugen. Fast först åkte vi via Strömsholms Slott där vi gick runt både utvändigt och invändigt samt åt våra medhavda lunchbaugetter.

En del av forsen som ligger vid Strömsholms Slott   Baksidan av Strömsholms Slott
Del av forsen vid slottet      Baksidan av slottet

På ett område bredvid slottet stod det en massa veteranbilar uppställda. Dt visade sig att just denna dag åktes Mälaren Runt. De med veteranbilar gör det en gång varje sommar. Vi gick omkring och tittade på bilarna innan vi åkte vidare.

Veteranbil vid Slottet. Kan det vara den från Åsa-Nisse-filmerna tro?
Filmbilen tro?

Sen åkte vi vidare till stugan. Där gick vi ett varv runt stugområdet. Midsommarstången var väldigt vissen och vimpeln som satt i toppen hade virat sig runt stången och rörde sig knappt i vinden. Något bad blev det inte, men vi doppade fötterna vid strandkanten. Sen gick vi upp till min stuga och tittade till den igen.

Den obligatoriska semesterbilden på mina fötter       Transparant Blanche äppelträdet som bidragit till många liter hemmagjord äppelmos   Vår sommarstuga som numera ägs av grannpojken
Obligatorisk semesterbild    The Äppelträd                       Sommarstugan

Kvällen ägnades åt packning till viss del för mig, då det utlovades sämre väder i Västerås till måndagen. Sen såg vi på film och tv, samt pratade till midnatt ungefär.

Sönagen den 16 augusti lämnade jag Västerås vid 10.30 ungefär. Jag skulle egentligen åkt först på måndagen, men då det utlovats ordentligt med regn i Västeråstrakten på måndagen, ville jag inte ta några risker att regna bort. Det var dock mulet och blåsigt när jag gav mig av. Det var inte alls skönt att sitta på Kitty och susa fram utefter vägarna. När jag kom till Hjälmaresundet trodde jag att jag nästan skulle blåsa av vägen. Sablar vad det blåste där! På eftermiddagen tittade solen fram mer och mer, och det kändes inte alls lika kyligt längre. Allt som allt gick dagens resa bra och jag stannade vid Fiskeboda Camping som ligger i närheten av Julita om det säger er något mera.

Jag sitter och läser utanför mitt tält i solen och blåsten   Vattnet slår mot strandkanten på andra sidan viken från mitt tält sett
Jag framför tältet                  Vågskum mot klipporna

Den natten regnade det mer eller mindre mycket och jag sov som en sten.

Måndagen den 17 augusti började med strålande solsken, men det mulnade på mer och mer ju senare på morgonen det blev. Det blåste dock inte lika mycket, så det var helt ok att åka omkring på vägarna. Lunchen intogs på Pizzeria Picasso i Hallsberg. Ugnsbakad pata med kycklingsås. Mumma var det och jag blev kvar i nästan en timme på deras uteservering och hade drt skönt i solen som tittade fram för tillfället.

Ugnsbakad pasta med kycklingsås som åts i Hallsberg
Lunchen i Hallsberg

Men efter lunch var inte solen med mig någe mera. När jag hade någon mil kvar till Askersund började det komma regnstänk, men det var inte så farligt. Men när jag hade ca 6,5 km kvar, började det regna på allvar. Men jag hittade lite skydd vid ingången till Skybergavallen. Där stannade jag och drog fram regnskyddet till tältet som jag lade över Kitty och packningen. Mest för att skydda sovsäcken från att bli dyngsur. Själv drog jag på mig regnbyxorna och lade regnjackan om axlarna. Ca 20 in senare var vi på väg igen, med en torr sovsäck i packningen.

Kitty med packning under regnskyddet till tältet
Regnskyddad Kitty

Den natten vcampade jag på Harge Camping som ligger söder om Askersund på Vätterns östra sida. Om regnstoppet var lite träligt, så fortsatte det inte bättre. Tältpinnen till regnskyddet pajade. På två ställen! Men jippi! Inte för att det gör något för regnskyddets effektivitet, men det blir lite bökigare att gå in och ur tältet. Nog för att tältet var köpt på Biltema, men detta var tredje gången jag skulle slå upp det. Lite bättre trodde jag nog det skulle hålla. Jag sov gott i vilket fall som helst.

Tältåinnen till regnskyddet är paj och tältet ser lite ledset ut   Trasig tältpinne          Trasig tältpinne
Mitt ledsna tält                      Tältpinne har spruckit här...     ..och gått av här

Tisdagen den 18 augusti lämnade jag Harge Camping strax efter 10.15 och tog mig upp mot Askersund igen, för att sen fortsätta söderut på Västra sidan av Vättern. Resan ner mog Hjo var ganska händelselös. Solen sken och värmde stundvis, men blåsten hade tilltagit igen, så det blev lite kyligt emellanåt. Lunch åt jag i Karlsborg. Det blev lunchbuffé på Idas brygga och det var mycket gott. Efter att jag ätit mig mätt och druckit en kopp te, så gick jag lite utanför restaurangen som låg neråt småbåtshamnen tror jag. Mycket trevlig utsikt hade man i alla fall från restaurangens uteservering.

Pålen i Karlsborgs småbåtshamn
Påle vid vattnet

Dagens stopp och sista tältnatt blev på Hjo Camping. När jag slagit upp tältet åkte jag iväg och tankade, kollade lufttrycket i däcken samt hittade en ICA - butik som försåg mig mot pengar med Yoggi, bröd, kakor och Camilla Läckbergs senaste bok Sjöjungfrun. Jag behövde en ny bok, då jag läst ut den jag haft med mig kvällen innan. Köper hellre en bok än en tidning. Tillbaka på amping satte jag mig på en bänk nere vid vattnet i solen och läste medan jag åt lite kakor. Jag hade sällskap av några änder. Och jag kom senare fram till att änderna i Hjo inte var folkskygga på något sätt.

Två änder som vilade på stranden knappt 2 meter ifrån mig   En and som dricker lite vatten knappt 1 m framför mig
Vila behöver man                Även vatten behöver man

Sen bestämde jag mig för att gå en liten promenad. Stadsparken låg precis bredvid campingen med stig som gick från dampingen genom parken ända ner till hamnen. Perfekt! Parken var mycket vacker där den låg precis bredvid vattnet. Mycket grönska och blommor. Nere i hamnen köpte jag en glassbåt på Moster Elins glassbar. Jag slog mig ner på en långbänk vid vattnet och åt på den. En and tyckte att min glass såg oerhört god ut, för helt plötsligt stod den på min högra sida knappt 20 cm ifrån mig och tittade ömsom på glassbåten, ömsom på mig. Jag hade lagt ifrån mig systemkameran bredvid mig, men lyckades lirka upp digitalkameran ur kameraväskan utan att skrämma bort anden mer än några cm. Men den kom strax nära igen. Andens kompis hittade också dit, men då var glassen redan slut.

Min glassbåt från Moster Elins glassbar i Hjo   En närgången and som tyckte min glassbåt såg väldigt god ut     Andens kompis kom dit för att kolla glassläget
Min glassbåt          En närgången and     Anden fick sällskap av en kompis

Jag vandrade sen sakta tillbaka mot campingen och vid niotiden knöt jag mig. Jag somnade inte förrän vid 23.00, men sen sov jag lika gott som alla andra nätter.

Onsdagen den 19 augusti blev sista dagen på min färd. Jag hade knappt 7 mil kvar till hemstaden, men jag ville egentligen inte riktigt åka hemåt. Men någon gång var jag ju tvungen at tkomma hem, och på fredagen skulle jag ju på konsert med mamma, så det var bara att lyda förståndet och åka hemåt. Resans sista dag var väldigt händelselös och jag kom snart hem till min lägenhet. Visst var det skönt att vara hemma igen, men samtidigt lite tråkigt.

Sammanfattningsvis:
Jag tycker att resan var väl värd all tid den har tagit. Jag har njutit av varenda sekund när jag varit ute på väggarna, trots att det varit mindre varmt ibland, och när jag träffat folk jag känner. Jag skulle vilja göra något liknande en annan gång. Men när, var och hur, det återstår att se.

Motto som skapades under resans gång:
Jag kör ALDRIG för fort, men följer ALLTID trafikreglerna!På Facebook finns alla bilderna utlagda. Om ni klickar denna länk, så kan ni se dem utan att ni behöver vara inloggade på sidan.

Road trip med Kitty the Blå Blixten Augusti 2009 del 1

Här kommer nu det efterlängtade inlägget om min semestertripp på min EU-skoter Kitty the Blå Blixten. Jag berättar lite kort hur jag har haft det och vad jag har gjort  under resan. Jag kommer även att lägga upp några bilder. Jag kommer även hänvisa till ett bildgalleri på FB, men ni behöver inte vara medlemmar för att kunna se dem. Here we go:

Onsdagen den 5 augusti sken solen varmt och vid strax innan 11.00 var vi på väg. Det blev en lite senare start än vad jag hade tänkt mig, men så kan det bli ibland. Jag hade ändå inge bråttom. Resan upp för alla backarna utanför Jönköping, Gränna och Ödeshög var inte det roligaste, men framåt kom vi. Första stoppet var vid Motel Vida Vättern där jag åt en mumsig kycklingsallad med pasta till lunch.

Utsikten vid Motel Vida Vättern där jag åt lunch första dagen
Utsikten vid mitt lunchbord

Solen värmde skönt medan jag gled fram på vägarna och jag njöt hur mycket som helst. Det är så här det ska vara. Sol, värme, sädesfält, djur och ladgårdslukt.

Vägen som ska ta mig vidare vid Walla Säteri   En nyfiken liten ko vid Sockendal utanför Mjölby
Ditåt ska jag                          "Vem är du?"

Första natten campade jag på Glyttinge Camping & Stugby i Linköping

Torsdagen den 6 augusti bjöd på lika underbart väder som onsdagen. Det var njutning i högsta grad där jag puttrade fram genom det svenska landskapet. Långrast tog jag i Söderköping. Där köpte jag en mycket god glass på Jannes Hembageri. Godaste glassen jag ätit på länge.

Mummsigaste glassen på länge från Jannes Hembageri
Min glass

När jag hade ätit upp min glass, tittade jag mig lite omkring. Det var varmt och när jag såg den stora fontänen på torget, så ville jag inget annat än bada i den. Då såg jag en pappa som badade sitt barn i den medan mamman tittade på. Det såg så skönt ut!

Baddags i fontänen på torget
Baddags

När jag åkte färjan över Bråviken på min väg mot Jönåker, träffade jag en man och kvinna som var ute på sin motorcykel. De tyckte att jag hade rätt idé om sättet att färdas på sommartid. Det är inte storleken på tvåhjulingen som avgör hur mycket man njuter. Han berättade att han sällan åker på de stora vägarna, för det är inte det som är det som är härligt, utan småvägarna där man får se hur Sverige ser ut. Kul att flera tycker som jag. Tidigt på kvällen var jag framme i Tystberga utanför Nyköping och hemma hos AJ. Vi gick ut och åt på samhällets cafe/restaurang och sen satt vi och pratade bort precis hela kvällen.

Fredagen den 7 augusti åkte vi in till Nyköping vid 12-snåret. Dagen spenderade vi med att vandra runt i staden. Det var marknad i staden den helgen, så vi vandrade omkring lite bland stånden när jag såg denna och omedelbart kom att tänka på ROXY.

En pärlplatteko i Nyköping
Till dig ROXY

Vi gck även och tittade på Nyköpings Slott och nere i hamnen. Det var underbart varmt och soligt, och jag bara njöt.

Fängelsehålan i Nyköping Slott   Gamla Hamnkontoret som numera är en restaurang
Fängelsehålan i Slottet      Gamla Hamnkontoret

På  kvällen gick vi på senaste Harry Potter-filmen: Harry Potter och halvblodsprinsen. När vi kom tillbaka till Tystberga på kvällen, åt vi lite kvällsmat och pratade en bra bit in på natten.

Lördagen den 8 augusti spenderade vi ute i Tystberga. Då solen fortfarande sken varm och gul, så tog vi oss en promenad utanför samhället. Det var jättehärligt och vi bara njöt. Jag hade naturligtvis kameran med mig och fotade både det ena och det andra.

En vacker fjäril som visade upp sin prakt i solen   En gammal vattenho jag såg inne i en hage   En vit och vacker nyponros
En vacker fjäril                      En gammal vattenho          En nyponros i solen

När vi kom tillbaka från vår långa promenad, så latade vi oss resten av dagen och jag började packa ihop mig lite, för nästa dag skulle jag åka vidare.

Söndagen den 9 augusti for jag vidare. Var lite sorgset att krama AJ adjö, men jag vet att vi kommer att ses inom en ganska snar framtid igen. Dagen var relativt händelselös om man bortser från min irrtur inne i Eskilstuna när jag skulle ta mig till Riksvägen mot Västerås och samtidigt undvika E20, då jag inte får köra på "gröna" vägar med EU-skotern. Men jag hittade efter lite hjälp av ortsbefolkningen rätt och kom ut på rätt väg.

Vägskyltar utanför Eskilstuna mot Västerås
Äntligen vid rätt väg

När jag kom till Kvicksund var jag i trakter där jag kände mig hemma. I Kvicksund har jag varit och ätit pizza och glass på sommaren med de andra ungdomarna från Gruffet. Minnerna välde över mig och jag började bli enormt nostalgisk. Efter Kvicksundsbron svängde jag av mot Sanda, dit man åkt och badat med de andra från Gruffet, och sen vidare mot Lilla Åsby. Precis innan Lilla Åsby finns en fin rastplats med en brevlåda som innehåller en bok. När vi cyklade runbt sjön/víken Freden när jag var tonåring, brukade vi alltid stanna och skriva i boken. Och självklart gjorde jag det även denna gång.

Rastplatsen innan Lilla Åsby när man kommer från Eskilstunahållet. I brevlådan mellan runstenen och björken ligger en bok man kan skriva i
Rastplatsen med boken

Därefter åkte jag förbi sommarstugeområdet där vi haft stuga tills för 2 år sen. Området heter Gruffets Holme och ligger ca 2 mil från Västerås. Att åka ner där var så nostalgiskt. Jag har alltid saknat stugan sen jag flyttade ner till Jönköping. Jag har tillbringat alla mina somrar där ute tills jag var ca 17 år. Men jag har alltid varit där ute några gånger varje sommar ändå. Jösses vad jag saknar den. Stugan ägs idag av grannes son med familj, och vi är alltid välkomna att hälsa på. Efter att ha hälsat på hans föräldrar och lillasyster, som var där med sina barn, och glass, så blev det bad och simtur ut till flotten,som ligger ca 70 m ut. Härligt! Sen hälsade jag på grannarna bredvid dem, och där blev det mera fika. Det roligaste med att komma ut till stugan, var nog folkets förvånade miner och sen glada hej och kramar när jag tittade in.

Sen åkte jag vidare mot Västerås och en riktig säng hemma hos BW. När jag kom dit orkade jag dock inte åka till affären, så jag rotade lite i hans kyl och frys, och hittade vetekakor, jordgubbssylt och chokladpulver som ska blandas med varmt vatten.

Kvällsmat bestående av vetekakor med jordgubbssylt på och pulverchoklad
Min kvällsmat

Jag var dock helt själv i lägenheten, för BW befann sig fortfarande i Indien på jobb. Jag somnade gott i hans säng med tvn påslagen.

Jag väljern här att avsluta detta inlägg, och fortsätter i detta istället.

Aj, aj, aj.....

Jag har ont i senfästet i min vänstra armbåge. Jag hade lite träningsvärk i armarna sen Skivstång/Spinningpasset i tisdags, men att joggingturen skulle ha denna effekt, hade jag inte riktigt räknat med. Jag vaknade tidigt i morse av att jag hade ont, men jag hittade en skön sovställning, så jag kunde somna om. Men aj, det är inge skönt alls att råka böja på den. Varken åt ena eller andra hållet. Och jag som ska tvätta i eftermiddag.

Nu har jag i alla fall beställt min Detroit Red Wings-jersey. Självklart är det med Nicklas Lidströms namn och nummer på. "Lidas" är inte en av världens bästa backar för intet.
Detroit Red Wings-jersey med Nicklas Lidströms namn och nummer på

Till MalinKan dock avslöja att det är mindre än hälften kvar. De är sååå goda!

Mina ben kommer att klaga

Eller rättare sagt mina benmuskler kommer att klaga imorgon och övermorgon, då jag joggade runt sjön som ligger mitt i staden nu ikväll. Tror det är ca 5,5 km runt den 6ch så nästan 500 m till för att komma till den och tillbaka hem till mig. Känner mig grymt duktig, även om det gick lite långsamt. Men jag är inte van att vara ute och jogga/springa, men det blir väl bättre bara jag lyckas fortsätta med en joggingtur i veckan.

Annars har dagen varit bra. Har inte gjort så mycket, men man får passa på att njuta av semestern medan man kan. Kollade med Severins Möbler om ett soffbord fanns kvar, och det fanns det, så jag ska dit i början på nästa vecka och beställa det. Det är nämligen en beställningsvara. Det är fyrkantigt och i oljad ek. Så kul att jag äntligen hittat ett nytt efter ca 2,5 är mer eller mindre aktivt letande.

Semesterfotona börjar bli klara för visning, men jag vet inte riktigt hur jag ska kunna berätta så mycket som möjligt utan att ni får sitta i timmar och läsa. Ska fundera lite på saken, så kommer jag nog på en bra lösning.

Nu ska jag äta något, ty man blir hungrig av träning.

Mina tavlor

När jag var i Göteborg och tittade på U2, så köpte jag två tavlor. Dessa är nu inramade, hämtade idag och upphängda.

Brinnande frihet
Denna fångade mig ögonblickligen när jag såg den bland de andra tavlorna som låg på kullerstenarna. Den är varm, eldig och ger mig en frihetskänsla.

Röda blommor
Denna är målad med sprayfärg. Konstnären använde mallar och sina naglar när han målade denna. Jag bara tyckte om den direkt när jag såg den.

Jag tänkte även passa på att visa er två tavlor som jag broderat, och har upphängda på mina väggar.

Broderad hästtavla
Denna är en av mina första tavlor jag broderade. Det tog några år att få den klar, men tålamodet försvann emellanåt då tavlans färger är svart, vit och grå i sex eller sju nyanser.

Flicka med blommor
Denna är jag nog mest stolt över. Det var många nyanser av alla färger, men jag tycker den blev så otroligt fin när den blev klar. Tyvärr gör kortet den inte riktigt rättvisa.

Vad får det kosta?

Vad är lovligt att betala för en riktig, signerad matchtröja? 1500kr? 2500kr? Eller mera?
Vad är ok att betala för en jersey av årets modell? 500 kr? 800kr? Eller mera?
Det är Detroits hockeytröjor vi pratar om, så det blir till att beställa utomlands i så fall. Men jag skulle gärna vilja ha en till NHL-matchen i Globen. Jag har ju VSK halsduk, HV-halsduk och tröja, så en Detroittröja passar in i samlingen.


Full fart

Sen jag kom hem i onsdags, har det inte varit mycket tid över, men nu ska jag väl förhoppningsvis hinna sitta med semesterbilderna innan helgen kommer.

I fredags var det socialt umgänge med PL och städning och strykning sokm gällde. D v s PL var hittvingad för att hålla mig sällskap under tiden jag gjorde dessa nödvändigt onda hushållssysslor. Som tack fick hon hemmalagad lunch.

På fredag kväll var jag med mamma ute på Näåsla Gård utanför Mullsjö och lyssnade på Per tengstrand och hans fru Shan - Shan Sun när de hade pianokonsert där. Det var vackert, spännande, lite nytt, lite gammalt, tvåhändigt emellanåt och riktigt, riktigt bra. Jag är så glad att jag kom iväg med mamma för att lyssna på det. Hon var minst lika nöjd som mig.

Lördagen ägnades i Friskis & Svettis-folkets sällskap då vi hade Kick Ass Kick Off hela dagen och kvällen. Det var en rolig dag som efter lunch bjöd på en rolig, allvarlig och mycket tänkvärd föreläsning av Sara Lund. Eller Claes Schmidt som han heter. Det handlade mycket om människovärde och etnicitet och annat sådant. Läs mera på www.saralund.se . Kvällen tillbringades sen i Friskis lokal ni Huskvarna där vi officiellt invigde den tillbyggda gympasalen med en av kristallkronorna från Let's Dance och den utbyggda gymmet. Det bjöds på mumsig buffé, god dryck, härligt folk, dansuppvisningar av vårat folk och en av Let's Dance-tjejerna med partner och sen mera dans. En helkul dag och kväll!

Söndagen sov jag inte längre än till niotiden, men jag masade mig inte upp ur soffan, där jag somnat til en fim under natten, förrän efter halv elva. Jag hade inget val, då min syster skulle komma tills stan med tåget fem i tolv. Tack för att mamma hämtade henne och körde hit henne då hon skulle bo hos mig. Min bror bodde hos mamma med sin snart treårige son. Så gårdagen spenderades hos mamma.

Idag har vi haft bouppteckning efter pappa och börjat fixa med de papper som kan fixas. Det var inga konstigheter, så det gick relativt snabbt. Efter lunch så åkte brorsan tillbaka mot Västerås med de lösöre han ville ha. Syrrans tåg gick inte förrän vid tjugo över sex, så mamma, syrran och jag åkte till Gränna och Rudenstams Frukt- och Bärodling. Sen åkte vi hem till mamma och fikade.

Så nu vet ni i korta drag vad jag har pyslat med de senaste dagarna. Vi får väl se när semesterbilderna dyker upp.

Nya naglar igen

Semsterbilderna med berättelse kommer, men jag är fortfarande inte riktigt vän med mitt program. Tills dess får ni se mina nyfixade naglar. De förra tog stryk av campinglivet. Jag är supernöjd!

Hemma igen!

Så var man hemma igen! Både jag och Kitty mår alldeles utmärkt och skulle vilja ge oss av genast på en gång meddetsamma igen om vi kunde. Men det får bli en anna gång. Men vi har haft det hur kul som helst. Mera om resan kommer under de närmaste dagarna, både foto, bild och färdväg. Men jag måste lyckas få in min nya dvd-brännare i datorn först. Men det tar vi imorgon. Nu ska jag prata klart med mamma, hon har precis kommit hem från Gotland, så vi utbyter reseberättelser. Sen ska jag hugga in i den där chokladasken som lockar. Träna ska jag göra imorgon.

Tystbega, Nyköping

En liten hälsning från Tystberga utanför Nyköping. Jag hälsar på min vän AJ. Hittills har resan bara gått bra. Visst har jag fått fråga efter vägen ibland, men alla har varit så hjälpsamma. Onsdagskvällen bjöd dock på en fajt med myggen. Ni vet de där envetna blodsugarna som inte förstår att ett nej är ett nej. Hae nästa glömt bort att de existerade, men tji fick jag utanför Linköping på en camping.

Idag har vi gått runt lite i Nyköping och ikväll har vi sett senaste Harry Potter-filmen. Den var bra, riktigt bra. Ska bli kul att se sista filmen när den kommer.

Utförligare rapport om min road trip i text och bild, kommer när jag kommit hem till min egna vrå igen.

Pös så länge!

Bye bye hemstaden

Kära läsare och vänner!

Nu lämnar jag stan för en 10-14 dagar. Jag och Kitty the Blå Blixten ska ut på road trip i solen. Första anhalt är Vadstena för att sen åka vidare mot Nyköping och sen Västerås. Kan jag, så kommer jag uppdatera och lägga in bilder. Annars får ni en mastig rapport när jag åter är hemma i min egna vrå här i världen.

Puss & Kramizar i massor!

Helgen i bilder

Här kommer ett längre inlägg, men det är nog mest bilder. Helgen spenderades som sagt tidigare i Göteborg med PL och vår vän CK. Fredagen var det som jag skrev tidigare, Liseberg som gällde så fort vi klivit av tåget. Lördagen ägnades åt shopping dagtid och U2 kvällstid. Söndagen ägnades åt packning och en promenad i stan.

På tåget till Göteborg
Hungrig PL vill ha något i magen
Lite Yoggi mättar magen för en kort stund

Mörk Kexchoklad
Själv nöjde jag mig med en Mörk Kexchoklad

Jag och PL på tåget
Jag och PL på tåget

På Liseberg

Jag ska precis åka Uppskjutet
Jag ska åka Uppskjutet. Fin, kornig och mörk, men det är jag som gör "Tummen upp"

Vi som var på Liseberg
Jag, CK och PL på Liseberg

Beppe Wolgers handavtryck
Beppe Wolgers handavtryck. Jag tittade jämt på barnprogrammet med Beppe och hans dockor

Lill-Babs handavtryck
Lill-Babs handavtryck. Endast för dig Zombie

After Darks grundares handavtryck
After Dark original, bättre kan det inte bli

Nattmat
Nattmaten
Lax- och  räkgryta med bulgur och broccoli bjöds det på kl 00.30 till en hungrig trio i köket

Dagtur i Göteborg på dagen
Mjukglass
Min mjukglass med Viol- och saltlakritsströssel. Så god!

En rosa moppe
Var bara tvungen att föreviga denna sköna, coola moppe

Ullevi på lördagkvällen
Det obligatoriska konsertfotot
Det obligatoriska konsertfotot på PL och mig

Folkhavet innan Snow Patrol
Publiken framför scenen när Snow Patrol börjar spela

Sångaren och gitarristen i Snow Patrol
Sångaren och gitarristen i Snow Patrol, förband båda dagarna

Bono, sångare i U2
Bono. Bättre bilder än så här blev det inte

The Edge, gitarrist i U2
The Edge

Larry Mullen Jr, trummis i U2
Larry Mullen Jr

Bono och Adam Clayton, basist i U2
Bono och Adam Clayton. Bästa bliden jag fick på Adam. Men jag gillar hela bilden skarpt

Under lördagen köpte jag även två taveldukar som jag ska lämna in på Gallerix för inramning idag. Ni får se bild på dem när de kommit hem igen. Sammanfattningsvis har jag haft en underbar helg i Göteborg. Konserten var galet bra, en av de bästa jag upplevt på länge. Dessa killar vet hur man gör när man levererar en arenashow. Klon, deras scenbygge, var svår att slita ögonen ifrån med sina bild- och ljudeffekter. Så makalöst häftig! En av de starkaste ögonblicken var när de spelade I still havn't found what I', looking for. Bono börjar sjunga, men slutar efter en rad för att låta publiken sjunga hela första versen och refrängen helt själva. Man kan riktigt se på jumbotronen ovanför scenen hur han bara njuter. Låtar som Sunday bloody sunday, New years day och Stay spelades även av de gamla goodingarna. Walk on spelades för Aung San Suu Kyi. Under I'll go crazy if I don't go crazy tonight vandrade Larry runt scenen och slog på en bongotrumma. Så skönt! Och jag störtdiggar Bonos kavaj under Ultraviolet (Light my way). Så cool! Läs PLs redovisning av helgen här.

Göteborg i solen

När PL och jag kom till Göteborg igår, mötte CK upp oss på stationen och vi åkte raka vägen till Liseberg. In med väskorna i garderoben direkt och sen köp av åkhäfte. Först ut blev Balder. Najs som tusan var det! En tur i Flumriden, kort kommer efter helgen, och även en liten åktur med Radiostyrd bil blev det. Diverse chokladhjul besöktes också samt ett med STORA gosedjur. Men det blev varken choklad eller Gosedjur. Vi avslutade kvällen med att gå och kolla på alla handavtrycken som finns på Liseberg. Kort på dessa kommer också när jag kommit hem igen.

Idag är det underbart väder i Göteborg. Solen skiner och det är somrigt och varmt. PL och jag åkte in till Nordstan och vandrade runt bland affärerna och shoppade lite. Själv hittade jag två tavlor, en spray- och en oljemålning som ni får se bild på när jag kommit hem. En mumsig mjukglas med viol- och lakrisströssel blev det också. Nu varvar vi ner lite och tar det lugnt. Om ca 45 min ska vi gå till Förlunda Torg, vi bor där ute hos en vän, och se till att få i oss lite mat innan vi tar oss in till ullevi och konserten. fick reda på idag att Snow Patrol är förband, så jag är riktigt glad. De låtar jag hört, har jag tyckt om, så detta kan bara bli en bra kväll.

RSS 2.0